25 / 04 / 2024

toki trabzon ayasofya müzesi

toki trabzon ayasofya müzesi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), uyguladığı kentsel dönüşüm projesiyle Trabzon'un tarihi kimliğini ortaya çıkarıyor....

TOKİ Trabzon Ayasofya Müzesi ihalesi yarın saat 14.00'te!

TOKİ Trabzon Ayasofya Müzesinin Çevresine Ait Müştemilatların Yapılması İle Altyapı Ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşinin ihalesi yarın saat 14.00'te yapılıyor...

TOKİ Trabzon Ayasofya Müzesi müştemilatları ihalesi 21 Mart'ta!

TOKİ Trabzon Ayasofya Müzesi'nin çevresindeki müştemilatların yapım işini 21 Mart 2013'te ihale edecek...

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Trabzon Ayasofya Camisi bugün açılıyor!

Trabzon'da bulunan Ayasofya Cami'sinin restorasyonunda sona gelindi. Ayasofya Camisi'nin açılışı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans katılımıyla yapılacak...

TOKİ Trabzon Ayasofya Camii'nde çalışmalara başladı!

TOKİ tarafından bir müteahhide yaptırılan Trabzon Ayasofya Camii'nde çalışmalara başlandı. Proje kapsamında otopark ve kapalı çarşının üzeri 3. defa sökülüp yapılıyor.

Trabzon Ayasofya Camii'nin yapı sağlığı takip altında!

Trabzon'da 12. yüzyılda inşa edilen Ayasofya Camii'nin yapı sağlığını düzenli takip edebilmek ve oluşması muhtemel risklere erken müdahale edebilmek için EKG'si çekilecek. Yapıya 8 ivme ölçer takılacak.

Trabzon Büyükşehir TOKİ'nin Ayasofya'daki mekanlarını satın aldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ayasofya kentsel dönüşümü çerçevesinde, bölgede Trabzon’un tarihi ve kültürel değerlerini tanıtıcı ürünlerin yerli ve yabancı turistlere arz edilmesi için inşa edilen mekânları TOKİ'den satın aldı

Trabzon Ayasofya Cami'nin restore çalışmaları hızlandı!

Trabzon'da müze olarak kullanılırken 52 yıl sonra yeniden ibadete açılan tarihi Ayasofya Camisi'nin restorasyonu için çalışmalar hızlandırıldı.

Trabzon Ayasofya Camisi restore edilecek!

Trabzon'da müze olarak kullanılırken 52 yıl sonra yeniden ibadete açılan tarihi Ayasofya Camisi'nin restorasyonu için çalışmalar hızlandırıldı.

TOKİ Trabzon Pelitli kura çekilişi ne zaman?

Aylık 516 TL'den başlayan taksitler ile konut sahibi olunabilen TOKİ Trabzon Pelitli'de daire fiyatları 82 bin 704 TL'den başlangıç gösteriyor. Peki TOKİ Trabzon Pelitli kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Trabzon Pelitli kura 2015!

TOKİ Trabzon Pelitli kura 2015 kapsamında başvuru dönemi sona erdi. Daire fiyatları 82 bin 704 TL'den başlangıç gösteren projede yüzde 10 peşinatta 96 ay vade yapılıyor.

TOKİ Trabzon Akçaabat Sarıtaş başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ Trabzon Akçaabat Sarıtaş başvuruları bugün başlıyor. Alanları 84,98 metrekare olarak dizayn edilen 2+1 dairelerin bulunduğu projede 3 adet konut açık satışa sunuluyor.

TOKİ Trabzon Pelitli son başvuru tarihi!

TOKİ Trabzon Pelitli son başvuru tarihi bugün. Yüzde 25 peşinatta 120 ay vade imkanı sağlanan projede başvurular T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından kabul ediliyor.

TOKİ Trabzon Pelitli başvuruları bugün son!

TOKİ Trabzon Pelitli başvuruları bugün son. Daire fiyatları 82 bin 704 TL'den başlangıç gösteren projede 83,99 metrekarelik 2+1 ve 115,94 metrekarelik 3+1 konutlar bulunuyor.

TOKİ Trabzon Pelitli başvuruları için yarın son gün!

TOKİ Trabzon Pelitli başvuruları için yarın son gün. Toplam 45 adet konutun kurayla satışa sunulduğu projede daire fiyatları 82 bin 704 TL'den başlangıç gösteriyor.

toki trabzon ayasofya müzesi Haberi

toki trabzon ayasofya müzesi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), uyguladığı kentsel dönüşüm projesiyle Trabzon'un tarihi kimliğini ortaya çıkarıyor. 

     TOKİ, modern şehirler inşa ederken, unutulmaya yüz tutmuş, yıkılma veya yok olma tehlikesi altındaki tarihsel değerleri, temin ettiği restorasyon kredileriyle gelecek nesillere kazandırıyor. 

     Zağnos, Tabakhane, Çömlekçi, Pelitli, Yomra ve Araklı'da uyguladığı kentsel dönüşüm projeleriyle Trabzon'u köhne yapılardan arındıran İdare, şehrin tarihi kimliğini ortaya çıkaracak çalışmalar da yapıyor. 

     TOKİ, öncelikle, 800 yıllık tarihe sahip Ayasofya Müzesi'ni, çevresini saran ve çirkin görünüme neden olan gecekondulardan arındırdı. Bölgedeki 44 gecekondunun, hak sahipleriyle varılan anlaşmalar neticesinde yıkılmasının ardından Ayasofya Müzesi'nin etrafında tarihi dokuya uygun park ve yeşil alan çalışması gerçekleştirilecek. İdare, müzeyi ziyarete gelenlerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sosyal tesisler de inşa edecek. 

     

 ...