28 / 03 / 2024

topkapı iett garajı imar değişikliği

topkapı iett garajı imar değişikliği

İBB Meclisi Eylül toplantısında Topkapı'da bulunan İETT garajının imar planıyla ilgili bir değişiklik yaptı. Yaklaşık 50 yıldır İETT garajı olarak arazinin park olmasına karar verildi. 

KİPTAŞ Maslak Koru resmen başlıyor! KİPTAŞ'tan İETT Ayazağa Garajı arazisine tam 704 konut ve 334 ofislik yeni proje!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın yeni projesi Maslak Koru resmen başlıyor. Merakla beklenen proje İETT Ayazağa Garajı arazisinde hayata geçirilecek.

Maslak Koru ön talep topluyor! KİPTAŞ ve Invest'ten İETT Ayazağa Garajı arazisine tam 704 konutluk yeni proje!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ yeni projesi Maslak Koru için ön talep topluyor. Merakla beklenen proje İETT Ayazağa Garajı arazisinde yükselecek.

Maslak Koru geliyor! KİPTAŞ ve Invest'ten İETT Ayazağa Garajı arazisine 704 konut ve 334 ofislik yeni proje!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ yeni projesi Maslak Koru için düğmeye bastı. Söz konusu proje İETT Ayazağa Garajı arazisinde yükselecek.

KİPTAŞ'tan İETT Ayazağa Garajı arazisine 704 konut 334 ofislik yeni proje!

İBB iştiraki KİPTAŞ yeni projesi için düğmeye bastı. İETT Ayazağa Garajı arazisinde yükselecek olan projede 704 konut 334 ofis yer alacak.

Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın arazisi yapılaşmaya açıldı!

İstanbul Ataşehir’deki üzerinde Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın bulunduğu 286 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için özelleştirilme kararı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'da 'tamamı millet bahçesi' olacak dediği alanı yapılaşmaya açtı.

Levent'teki İETT Garajı arazisinin değeri 443 milyon TL'ye mi düştü?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin 16 Ocak tarihindeki oturumunda, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, yeşil alan kararından sonra "Değeri 2.3 milyar TL olan arazi, 443 milyon liraya düştü" dedi...

Levent İETT Garajı park yapılsın talebi!

İBB’nin iştiraki İmar A.Ş’ye ait 46 bin 241 metrekarelik Levent İETT Garajı arazisini Dubai şeyhine satılmıştı. Dubai şeyhi almaktan vazgeçince meslicten park yapılsın talebi geldi…

Levent'teki İETT garajı arazisi yeşil alan mı olacak?

AKP, gayrimenkul sektörüyle ilgili dikkat çeken bir adım daha attı. AKP’li meclis üyeleri, bir önceki dönemde satılması için İBB’nin iştiraki İmar A.Ş’ye devredilen bazı arsaların yeşil alan olması için bir teklifte bulundu.

Topkapı İETT Garajı afet toplanma alanı oluyor!

İBB Başkanı İmamoğlu yeni belirlenen 800’ün üzerindeki deprem toplanma alanlarından ilkini açıkladı. Topkapı’daki 17 bin 567 metrekarelik İETT Garajı deprem toplanma alanı oluyor

Topkapı İETT garajı park olacak! 

İBB Meclisi Eylül toplantısında Topkapı'da bulunan İETT garajının imar planıyla ilgili bir değişiklik yaptı. Yaklaşık 50 yıldır İETT garajı olarak arazinin park olmasına karar verildi. 

Topkapı İETT Garajı'na yurt yapılcak!

İBB'nin kendi mülkiyetinde olan Topkapı İETT Garajı'na yurt inşa edilecek. Bu karar İBB Meclisi'nde onaylandı.

Topkapı İETT Garajı imara mı açılıyor?

Fatih Belediyesi Sirkeci Garı ve İETT Garajı’nı kapsayan karara itiraz etti. Belediye dilekçesinde Topkapı’daki İETT Garajı’nın ticaret alanı fonksiyonunda kalması gerektiğini savundu.

Sirkeci Tren Garı'na otel mi yapılacak?

İstanbul'un en gözde yerlerini imara açan planın bir kısmı mahkeme kararıyla iptal edildi. Bu kapsamda Mimarlar Odası, "Topkapı İETT Garaj Alanı'nın ticaret alanından çıkartılması, Sirkeci Tren İstasyonu'nun ise otel yapılmasının engellenmesi" için dava açtı.

topkapı iett garajı imar değişikliği Haberi

topkapı iett garajı imar değişikliği

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Topkapı Pazartekke'de yer alan İETT garajının imar planlarını oy birliği ile değiştirdi. Yapılan değişikliğe göre, arazinin zemin altı otopark, üstü park alanı olacak. 

SputnikNews'te yer alan habere göre, 2011 yılında Topkapı'daki İETT garajı arazisi imar planında ticaret alanı olarak gözüküyordu. 2016 yılında bu arazinin mülkiyeti İBB'ye geçti. 2017'de söz konusu arazi altı otopark üstü ise yurt yapılması için sosyal kültürel tesis alanı olarak tanımlandı. 

İBB Meclisi Eylül ayı toplantısında bu arazinin imar planını bir kez daha değiştirdi. Yaklaşık 50 yıldır garaj olarak kullanılan 17 bin 567 metrekarelik arazinin imar planı değişikliği oybirliği ile kabul edildi. Ynei değişiklik ile arazinin zemin altı otopark üstü park alanı oalrak düzenlenecek.  

İBB Meclisi’nin oy birliğiyle kabul ettiği İmar Komisyonu’nun raporunun...