28 / 03 / 2024

Toplam Brüt Alanı

Toplam Brüt Alanı

Konut satın alırken, alıcıya söylenen daire alanı genelde brüt alanı oluyor. Bu alan hesaplamasına kullanılmayan bazı kısımlar da ekleniyor. Buna göre, dairenin brüt alanı nasıl hesaplanır?

Brüt Mühendislik Ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Brüt Mühendislik Ve Mimarlık Limited Şirketi  Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emre Can Vural tarafından kuruldu.

Akaryakıt istasyonlarında son dakika değişikliği! Akaryakıt alan araçlara takılacak! Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Akaryakıt istasyonlarına, akaryakıt alan araçların bilgisini aktaran taşıt tanıma okuyucu sistemini, 2024 yılının sonuna kadar en az bir pompalarına taktırma zorunluluğu geldi. İşte ayrıntılar...

Asgari ücretliler ve özel sektör çalışanları aman dikkat! Şimdi bu rakamlara bakın! Net ve brüt maaş...

İşçilere, emekliye memura ve özel sektör maaşlarına yapılması beklenen zamların ardından net ve brüt maaş hesaplaması gündem oldu. İşte o hesaplar...

Lake Park Houses parselleri satışta! Hemen teslim! 

Lake Park Houses, İznik Gölü'ne sıfır konumda hayata geçiriliyor. Projede brüt alanı 400 metrekarelik parseller yer alıyor. Peki Lake Park Houses projesinde parsel fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

TÜİK İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı! Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İşgücü Girdi Endeksleri'nin birinci çeyreğini kapsayan verileri açıkladı. Buna göre Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı.

2022 Temmuz'dan beri en düşük seviyede! Merkez'in rezervleri alarm veriyor

TCMB'nin toplam brüt rezervi geride bıraktığımız hafta 1 milyar 248 milyon dolara kadar düşmüştü. 114 milyar 883 milyon dolara geriledi. Net rezervler de 6,4 milyar dolara düştü. Temmuz 2022 sonrası en düşük orana geriledi.

Döviz talebi artınca Merkez Bankası’nın brüt rezervleri gerilemeye başladı!

Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam brüt rezervleri geçen hafta içerisinde artan döviz talebinin etkisiyle birlikte yaklaşık 5 milyar dolar azalışla 116 milyar dolara kadar geriledi. Deprem öncesi döviz rezervi ise 129.63 milyar dolar düzeyindeydi.

Toplu İş Sözleşmesi zam talebi oranı belli oldu! Brüt 15 bin TL mi oluyor?

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, 700 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren sözleşme görüşmelerinde taban ücretlerin brüt 15 bin TL’ye yükseltilmesi ve bütün ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi talebinde bulundu.

Asgari ücretli çalışanlara yeni teşvikler: Brüt yerine net ödeme ve prim Desteği! Kimse bunu beklemiyordu!

Asgari ücretliye 11  bin 760 lira maaş! Brüt yerine Net ödeme, 10 senelik prim desteği ve vergide yüzde 90 indirimi de ek! İşte bütün ayrıntılar...

EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) artık düzenlemein bir önce yapılmasını ve aldığı şekillenme üzerine hayatımıza devam edelim görüşünde. Fakat  akıllara takılan en büyük soru, EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?  

KPSS’den 70 almak yetiyor! Brüt sözleşme ücretinin iki katı kadar maaş! KOSGEB sözleşmeli personel alıyor!

KOSGEB özel şartlarla brüt sözleşme ücretinin iki katı kadar maaşlı personel alacağını açıkladı. KOSGEB sözleşmeli personel alım ilanını duyurdu. İşte detaylar…

TCMB brüt rezervlerinde gerileme yaşandı! İşte detaylar!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın brüt rezervleri 19 Ağustos haftasında 112,3 milyar dolara gerilediği açıklandı. İşte detaylar!

Kırıkkale'de 8.917 metrekarelik akaryakıt alanı satılıyor! İşte fiyatı...

Kırıkkale ili Delice Belediye Başkanlığı, Kırıkkale ili, Delice ilçesi, Aktepe Mahallesi'nde yer alan 8.917 metrekarelik akaryakıt ve bakım istasyonu ile LPG tesis alanı imarlı arsayı satıyor. İşte fiyatı... 

Toplam Brüt Alanı Haberi

Toplam Brüt Alanı

Dairenin brüt alanı nasıl hesaplanır?

Brüt alan hesaplamalarında, dairelerde kullanılmayan bazı alanlar hesaba katılıyor. Bu nedenle konut aslında olduğundan daha büyükmüş gibi algılanabiliyor. Peki dairenin brüt hesaplamalarına hangi alanlar dahil ediliyor? Dairenin brüt alanı nasıl hesaplanır?


Dairenin içerisindeki duvarlar, kolonlar, sıva payları, merpen sahanlıkları ve basamakları ile bu merpenlerin altlarında kalan yerler ile sadece bağımsız bölüme ait ve bağımsız bölümün içinden doğrudan bağlantılı olan; balkonlar, çatıda, katta ve zemindeki teraslar, açık çıkmalar, çatı veya kat bahçeleri dahil kapladığı alanlar, brüt alan hesabına giren alanlar olarak sıralanıyor.


Brüt alana ışıklıklar, galeri boşlukları, bağımsız bölümün eklentileri ve ortak alanların bağımsız bölüme düşen payları dahil edilmiyor.


Dairenin içten bağlantılı olarak çatı araları dahil birden fazla katta yer alan mekanlardan oluşması halinde bu katlardaki bağımsız bölüme ait...