19 / 04 / 2024

Toplam kredi stoku

Toplam kredi stoku

Türkiye Bankalar Birliği'ne üye kuruluşlar tarafından kullandırılan nakdi krediler ilk çeyrek sonunda 3 trilyon 23 milyar liraya ulaşırken, kredi stokundaki artış hızı ivme kazandı.

Toplam kredi stoku 2,5 trilyon lira oldu!

Bireysel krediler Mayıs ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artış göstererek 557 milyar liraya ulaştı. Bireysel kredilerin yüzde 36’sını konut kredileri oluşturdu.

Toplam kredi stoku yüzde 22,4 arttı!

Bireysel nitelikli kredi ve kredi kartları içinde en yüksek artış yüzde 19,4 ile konut kredilerinde gerçekleşti

Toplam kredi stoku 1,8 trilyon lira oldu!

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi üyesi kuruluşlar tarafından kullandırılan nakit krediler Kasım 2016 itibarıyla 1 trilyon 814 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Kredi kartı borçları tarihi zirvesinde!

Kredi kartı borçları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Açıklanan rakamlara göre, bireysel kredi kartı borçlarının, toplam TL krediler içindeki payının son iki senede iki katına çıktığı kaydedildi.

2023 yılında kredi borçlanmalarında yüzde 54'lük artış!

Karşılaştırma sitesi encazipcom tarafından derlenen verilere göre 2022'nin sonunda 7 trilyon 568 milyar lira olan toplam kredi borçlanmaları, 2023 yılının Aralık ayının son haftasında 11 trilyon 630 milyar lira seviyelerine çıktı.

Merkez Bankası krediler için değişikliğe gitti! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Merkez Bankası'ndan yeni bir değişklik haberi geldi. Buna göre Özet Döviz Pozisyon Raporlaması'nı kaldırılırken, yeni güncelleme ile birlikte artık döviz değil, toplam kredi borcu yüksek olan firmalar rapor sunabilecek.

Banka kredilerinin yarısı sadece bir bölgeye verildi! 71 ile düşen kredi miktarı ise yüzde 25 oldu!

BDDK verilerine göre, bankaların 10 trilyon 871,9 milyar liraya ulaşan toplam kredi hacminin yüzde 46,1 oranındaki 5 trilyon 9,3 milyar liralık bölümü Marmara Bölgesi’ne açıldı. Bu rakamın yüzde 80’lik kısmı ise İstanbul’a gitti.

9 aylık dönemde bireysel borçlanma enflasyonun üzerinde büyüdü!

Tarım, madencilik, imalat sanayii, enerji, inşaat ve hizmetler sektörlerinin toplam kredi hacmindeki büyümesi yüzde 35,1 olurken; tüketici kredisi ve kredi kartları ile bireysel borçlanma yüzde 57,9 olarak gerçekleşti.

Özel sektör 1 yıl içerisinde 44,5 milyar dolar kredi borcu ödeyecek!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu ağustosta, 2022 sonuna oranla 2,5 milyar dolar azalışla 155,3 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde gerçekleştirilecek olan anapara geri ödemelerinin toplamı ise 44,5 milyar dolar olarak belirlendi.

Özel sektörün yurt dışına olan kredi borcu temmuz ayında azaldı!

Merkez Bankası verilerine göre özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, temmuzda 2022 sonuna oranla 2,6 milyar dolar azalışla 155,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 154,6 milyar dolara düştü!

Özel sektörün yurt dışından aldığı toplam kredi borcu, 2021 yıl sonuna göre 7,6 milyar dolar düşerek 154.6 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde yapılması gereken anapara geri ödemelerinin ise 45,2 milyar dolar olduğu belirtildi.

Bankaların verdiği krediler İstanbul ve Ankara’ya gitti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre bankaların haziran sonu itibarıyla takipteki alacaklar da dahil 10 trilyon lirayı aşan toplam kredi hacminin yüzde 51,7’lik bölümü bu iki ilde oturanlara verildi.

Bankalar krediyi sanayici yerine tüketiciye verdi!

Bankaların haziran sonunda 10,2 trilyon TL ulaşan toplam kredi hacminde bireyselin payı 2,6 trilyon lira ile yüzde 25’i aştı. Bankalar altı ayda hizmetler sektörüne 727 milyar TL, bireysele ise 771,6 milyar TL kredi açtı.

Koç Holding, Yapı ve Kredi Bankası hisselerinin bir kısmını 6,8 milyar TL'ye sattı! 

Koç Holding, Yapı ve Kredi Bankası'nda 575 milyon TL nominal değerli hisselerinin hızlandırılmış talep toplama yöntemiyle, borsa dışında kurumsal yatırımcılara toplam 6 milyar 756 milyon 250 bin TL'ye satışını gerçekleştirdi. İşte ayrıntılar...

Krediler yerinde sayarken kurdaki artış kredi hacmini patlattı!

18 Mayıs-14 Temmuz arasında dolar kurunda yaşanan 6,26 liralık artışla oluşan 800 milyar liranın üzerindeki kur farkı ile birlikte toplam kredi hacmi bu dönemde 1 trilyon liradan fazla büyüyerek ilk kez 10 trilyon lirayı aştı.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 155 milyar dolar oldu!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu Mayıs sonu itibarıyla 2022 yıl sonuna oranla 2,5 milyar dolar azalarak 155,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Toplam kredi stoku Haberi

Toplam kredi stoku

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin "Mart 2020 Bülteni" yayımlandı. Buna göre, üye kuruluşlar tarafından kullandırılan nakdi krediler ilk çeyrek sonunda, geçen yılın aynı dönemi kıyasla yüzde 14 artarak 3 trilyon 23 milyar liraya ulaştı. Kredi stokundaki artış hızı ivme kazandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; nakdi kredilerin 2 trilyon 925 milyar lirası bankalar, 49 milyar lirası finansal kiralama şirketleri, 27 milyar lirası faktoring şirketleri ve 22 milyar lirası finansman şirketleri tarafından kullandırıldı.

Tasfiye olunacak alacaklar mart ayı itibarıyla 183 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bu alacakların 174 milyar lirası bankalara, 5 milyar lirası finansal kiralama şirketlerine, 2,6 milyar lirası faktoring şirketlerine ve 2 milyar lirası da finansman şirketlerine ait oldu.

Tasfiye olacak alacakların toplam kredilere oranı martta geçen yılın aynı ayına...