20 / 04 / 2024

Toplu Değerleme Sistemi

Toplu Değerleme Sistemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulusal Adres Veri Tabanı'na kayıtlı 39.1 milyon adet konut, yazlık ve lojmanın değer artış ve azalışını takip etmek için 2 yeni birimi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Fahiş konut fiyatları için bir tedbir daha! Toplu değerleme modeli geliyor!

Gayrimenkullerin gerçek değerinden satılmasını sağlamak için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nce Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kuruluyor. Ayrıca kurulacak olan “toplu değerleme modeli”yle, fahiş fiyat balonu da  patlatılacak.

Gayrimenkul vergilendirme sistemi sil baştan değişecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı 'Değişim Başlıyor' ana temasına sahip olan Yeni Ekonomi Programı' kapsamında açıklanan Taşınmaz Değerleme Sistemi ile gayrimenkul vergilendirme sisteminin yenilenmesi amaçlanıyor. 

Taşınmaz Değerleme Dairesi Başkanlığı kuruluyor!

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararnamede birçok maddede yer alıyor. Bu maddelerden en önemlisi,Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, taşınmazların toplu değerleme yöntemleriyle değerini belirleyerek değer bilgi merkezini kuracak ve değer haritaları üretecek...

Taşınmaz Değerleme Sistemi sektöre denge getirecek!

2019 yılı Cumhurbaşkanlığı yıllık programı içerisinde yer alan taşınmaz değerleme sistemi, sektördeki fiyat farklılarını ortadan kaldıracak ve tek fiyat getirecek. 

Taşınmaz Değerleme Sistemi'nde 2 pilot il belirlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Taşınmaz Değerleme Sistemi uygulaması hakkında açıklama yaptı. Kurum, Taşınmaz Değerleme Sistemi'nde 2 pilot il belirleneceğini söyledi...

5 soruda Gayrimenkul Değerleme Sistemi!

Gayrimenkul sektöründeki fiyat farklılarını ortadan kaldıracak, vergilendirme sistemini sil baştan değiştirecek Gayrimenkul Değerleme Sistemi hayata geçiriliyor. İşte kararla ilgili tüm detaylar... 

Gayrimenkul vergilendirme sistemi sil baştan değişecek!

Gayrimenkul sektöründe vergilerin asgari düzeyde tutulması için önemli adımlar atılıyor. Yeni Ekonomi Programı kapsamına alınan Gayrimenkul Değerleme Sistemi ile gayrimenkuller gerçek değerleri üzerinden işlem görecek.

Gayrimenkul Değerleme Sistemi geliştirilecek!

"2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" kapsamında, kamulaştırma, toplulaştırma ve imar uygulamalarının etkililiğini artırmak ve piyasanın daha sağlıklı işlemesini sağlamak için Gayrimenkul Değerleme Sistemi'nin geliştirileceği açıklandı.

Taşınmaz Değerleme Sistemi'yle ilgili tüm detaylar!

Gayrimenkul sektöründeki fiyat farklılarını ortadan kaldıracak ve tek fiyat getirecek olan Taşınmaz Değerleme Sistemi hayata geçiyor. 

Taşınmaz Değerleme Sistemi geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Taşınmaz değerleme sistemi ile gayrimenkul emlak vergi değerlerini adil bir şekilde yapacağız" dedi...

Taşınmaz Değerleme Sistemi kuruluyor!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yüz günlük icraat programı kapsamında hayata geçecek olan Taşınmaz Değerleme Sistemi'nin kurulmasına yönelik çalışmalara hız verildi.

Park Mavera 3'ün stoktaki 358 konutun değerleme raporu!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Park Mavera 3 projesinde gayrimenkul sertifikasına konu olmayan 358 adet konutun güncel değerinin tespiti amacıyla düzenlenen değerleme raporunu yayınladı.

TOKİ Temmuz-Aralık 2015 yeniden değerleme oranlarını açıkladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Temmuz-Aralık 2015 yeniden değerleme oranlarını açıkladı. 2015 yılı ikinci altı aylık dönemde, geri ödemelere aşağıda belirtilen endeksler uygulanacak.

Toplu Değerleme Sistemi Haberi

Toplu Değerleme Sistemi

Ulusal Adres Veri Tabanı'na kayıtlı 39.1 milyon adet konut, yazlık ve lojmanın değer artış ve azalışını takip etmek için Toplu Değerleme Sistemi ve Gayrimenkul Değer Bilgi Sistemi hayata geçecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek bu iki yeni sistem gayrimenkul sektöründe heyecanla bekleniyor. Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği(LİDEBİR), söz konusu sistemlerin bir an önce hayata geçirilmesini istiyor. 

LİDEBİR Yönetim Kurulu Üyesi ve Harmoni Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Caner Yüce, her iki sistemin de sektöre büyük katkı sağlayacağını söyleyerek, “Büyük bir hevesle beklediğimizi söyleyebilirim.” dedi.  Gayrimenkul değerleme sektörü olarak gelişim fikrine son derece açık oldukları mesajını veren Yüce, “Teknolojik yatırımları severiz.  Şeffaflık ve temiz verinin edinilmesi bizim için çok önemli. Üyelerimizden aldığımız geri bildirimlerden de fark...