10 / 05 / 2024

toplu konut sayıları 2021

toplu konut sayıları 2021

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Emlak sitelerinde takas ilan sayısı arttı! Takasla konut satışları o ilde resmen patlama yaşadı!

Artan fiyatlar ve yükselen kredi faiz oranlarından dolayı emlak sitelerinde takas ilan sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.  O ilde ise resmen takasla konut satışları patlama yaşadı...

Satışlar düşerken, zenginlerin elindeki konut sayısı artıyor! Sektörde tehlike çanları çalmaya başladı!

Türkiye'de konut sahipliği sorunu büyüyor. Bir taraftan konut sahipliği düşerken kiracılık artıyor, diğer taraftan da satışlar düşerken zenginlerin ellerindeki konut sayısı artıyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte Babuşcu'nun o yazısı...

Batıyakası 1. Etap'ta konut sayısı değişti! 

Emlak Konut GYO Batıyakası 1. Etap'ta konut sayısının değiştiğini duyurdu. İşte ayrıntılar ve yeni konut sayısı...

Eylül'de satılan konut sayısı yüzde 22,9 geriledi! Konut satışları neden düşüyor? 

Türkiye'de konut satışları son üç aydır düşüyor. Geçen Cuma açıklanan verilere göre Eylül ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 22,9 geriledi ve 113 bin 402 oldu. Peki konut satışları neden düşüyor? İşte konut satışlarıyla ilgili merak edilenler...

TOKİ İstanbul projesi konut satışları başlıyor! 1+1,2+1,3+1 ve 4+1 fiyatları resmen belli oldu! Sakın kaçırmayın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul projesi kapsamında 68 konutun satışına başlıyor. 1+1,2+1,3+1 ve 4+1 şeklinde satılacak olan konutların fiyatları belli oldu. İşte ayrıntılar...

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Binlerce kişiye faizsiz konut kredisi müjdesi! Faizsiz konut kredisinde ve Toplu Konut Kanunu'nda kapsam değişiyor!

TBMM'ye sunulan Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında Teklif ile, 1005 sayılı Kanun kapsamında aylık bağlanan İstiklal Madalyası sahipleri ile Kore ve Kıbrıs gazilerinin de faizsiz konut kredisi hakkından yararlanmaları amaçlanıyor. 

TOKİ'den Gaziantep'e binlerce ucuz konut müjdesi! O ilçe için düğmeye basıldı!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa edecek olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Gaziantep projelerinin detayları açıklandı. İşte TOKİ Gaziantep projelerinin ihale tarihleri ve konut sayıları...

Konut satışları bir senede yüzde 38,8 arttı!

TÜİK rakamlarına göre Nisan ayında Türkiye genelinde 133 bin 58 konut satışı yapıldı! Nisan ayında satılan konut sayısı 2022'nin Mart ayına göre göre yüzde 1 azalırken, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 38,8 arttı. Peki, TÜİK verilerine göre konut satışları ne oldu? İşte tüm detaylar...

Çeşme'ye toplu konut müjdesi!

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Reisdere’de toplu konut projesi çerçevesinde 412 adet konut inşa edileceğini duyurdu. Toplu konut projesiyle, işçi, memur ya da emekli vatandaşların konut sahibi olmalarınıa imkan sunulacak.

Konut satışlarında 1 milyon barajı aşıldı!

TÜİK tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre, Ekim 2021'de, 2020'nin aynı ayına göre satışlar yüzde 14.9 arttı. Böylece ilk 10 ayda satılan konut sayısı 1 milyon 86 bin 539 olarak kaydedildi.

Çanakkale Biga'da toplu konut inşaatı başladı!

Çanakkale Biga'da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için hayata geçirilecek olan 93 konutun yer aldığı toplu konut projesinde ilk harç döküldü. 

Yabancılar üç buçuk senede Türkiye’den 128 bin konut aldı!

Türkiye'de göçmen akışını tartışmaları sürerken, yabancılara satışı yapılan konut sayıları ön planda. TÜİK verilerine göre, yaklaşık üç buçuk senede sürede yabancılar Türkiye'de toplam olarak 128 bin 234 adet konut satın aldı.

toplu konut sayıları 2021 Haberi

toplu konut sayıları 2021

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kanal İstanbul, toplu konut, millet bahçeleri ve metro inşaatlarına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben ne anlatıyorum? İstanbul'a yapılan hizmetleri anlatıyorum" dedi. 

Toplu konutta 173 bin konut projesini hayata geçirdiklerine vurgu yapan Erdoğan, İstanbul'da toplamda 16 milyon 101 bin metrekare yüzölçümünde 38 adet millet bahçesi projesinin olduğunu, bunların 10 tanesini tamamladıklarına dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Zeytinburnu Beştelsiz Milet bahçelerinin inşaatlarının, diğerlerinin de proje ve ihalesinin devam ettiğini aktardı. 

TOKİ 17 yılda 980 bin 990 konut inşa etti!

Millet bahçesi projeleri 10 soruda tüm...