24 / 04 / 2024

torba tasarı

torba tasarı

Torba Tasarı, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Tasarı'nın 3 maddesi daha kabul edildi.

Vergisel teşvikler getiren Torba Tasarı kabul edildi!

İşletmeler, yatırımcılar ve ihracatçılara vergisel teşvikler getiren ve borç yapılandırmasında süreyi kaçıranlara yeni imkanlar getiren "Torba Tasarı", TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Tarım arazilerine ilişkin düzenleme yapılıyor!

Torba tasarının 80 maddesi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Hazine'ye ait tarım arazilerinin satın alınmasına ilişkin başvuru süresi bir yıl daha uzatılacak.

Torba Tasarı'da riskli alanların dönüştürülmesi kanunu kabul edildi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile riskli alanlarda ve rezerv yapı alanlarında her türlü imar ve yapılaşma işlemlerini 2 yıl süreyle geçici olarak durdurulması hakkında değişiklik yapan tasarı kabul edildi.

Torba Yasa bu hafta yasalaşacak!

Çok sayıda müjdeyi içeren torba tasarı bu hafta yasalaşacak. Yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni bulunmayan yapılara, dönüşüme girme koşuluyla elektrik, su ve gaz bağlanacak.

Torba Tasarı Meclis'ten geçti!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, "Diyarbakır Sur'un yeniden inşaası, Kanal İstanbul " ilgili konularda düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısını kabul etti.

Torba kanun tasarısı kabul edildi mi?

Gayrimenkul sektörü ile ilgili birçok düzenlemeyi barındıran Torba Kanun Tasarısı, 23 Mart 2016 tarihinde meclise sunuldu. Peki, Torba kanun tasarısı kabul edildi mi? İşte yanıtı..

Torba Tasarı'yla önemli düzenlemeler geliyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen ve bazı teklif ve tasarılarla birleştirilerek kapsamı genişletilen "Torba Tasarı", kamuoyunun merakla beklediği bazı konularda yeni düzenlemeler getiriyor.

Erdoğan Bayraktar: Meraların imara açılması söz konusu olamaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, meraların imara açılmasının söz konusu olamayacağını söyledi.

AK Parti sundu! İşte ekonomik düzenlemeler içeren torba yasa teklifi!

AK Parti, ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu.

Torba tasarı yasalaştı!

Geçen yılın son günlerinde Meclis gündemine gelen ve önceki gün son şekli verilen 71 maddelik torba tasarı, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasada bir çok yeni düzenleme bulunuyor.

İmar affı Meclis’ten geçti!

Türkiye’de 13 milyon gayrimenkule imar affını içeren torba tasarı Meclis’ten geçti. TÜVİMER’e göre İstanbul’da krediye uygun olan evlerin fiyatı olmayan muadillerine göre yüzde 16 daha fazla. 

İmar barışı bugün TBMM Genel Kurulu'nda!

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" TBMM Genel Kurulu'nda, görüşülmesine bugünden itibaren başlanacak.

İmar barışı TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek!

TBMM Genel Kurulunda, 8 Mayıs Salı gününden itibaren, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması,  imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" görüşülmesine başlanacak.

Orman imarı torba tasarıdan çıkarıldı!

Ormanlara teknoloji geliştirme bölgeleri kurulmasını öngören madde torbadan çıkarıldı...

Kantinlerin kiraya verilmesi KDV dışı tutulacak!

"Torba tasarı" olarak bilinen, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın 2. bölümü TBMM'de kabul edildi..

Torba Tasarı'da sektöre yönelik yeni maddeler kabul edildi!

TBMM Genel Kurulunda, kamuoyunda "torba tasarı" olarak belirtilen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın 9 maddesi daha kabul edildi. 

TBMM'de konut desteği görüşülecek!

TBMM, önümüzdeki torba tasarı için yoğun mesai yapacak. TBMM'de konut desteği görüşülecek. Ayrıca Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı da 6 Mart Salı günü görüşülecek..

Yeni Torba Tasarı'da sektörü ilgilendiren 6 madde!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, "Torba Tasarı" olarak bilinen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nda inşaat sektörünü ilgilendiren 6 düzenleme bulunuyor.

Torba Tasarı'nın 11 maddesi daha kabul edildi!

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in başkanlığında toplanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın 11 maddesi kabul edildi.

Tapu'da yeni dönem başlıyor!

Çok yakında yasalaşması beklenen torba tasarı ile tapu işlemlerindeki çok sayıdaki bürokratik işlem sona erdirilerek tapu alma işlemleri kolaylaştırılacak.

Torba Tasarı bugün komisyona gelecek!

Torba Tasarı olarak adlandırılan, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nda yer alan düzenlemeler bugün komisyona gelecek. 

torba tasarı Haberi

torba tasarı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Tasarı'nın görüşmelerini sürdürüyor. Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre; tasarının 3 maddesi daha kabul edildi. 

Kabul edilen maddeler arasında finansal kiralamalarda kiracıların kira bedelini 2 ay üst üste ödememesi durumunda takibe düşme konusu da yer alıyor. İşte ilgili madde;

Kiracının temerrüdü nedeniyle kanunu takipteki finansal kiralama alacakları karşılığında tarafların karşılıklı mutabakatıyla kiralayanın her türlü tasarruf hakkını devir aldığı finansal kiralama konusu taşınmazlar da bu kapsama...