19 / 04 / 2024

torbalı izban hattı ne zaman açılacak

torbalı izban hattı ne zaman açılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN hattını 110 kilometreye çıkararak Torbalı’ya kadar uzatacak inşaatları ay sonunda tamamlamayı planlıyor. İZBAN Torbalı projesi 61 milyon TL’ye mal olması bekleniyor

Tunç Soyer'den Aliağa-Bergama İZBAN hattına ilişkin açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aliağa Bergama İZBAN hattına ilişkin konuştu. Soyer, TCDD ile ortak yapacakları 52 kilometrelik hatta Büyükşehir'in hazırlıklarını bitirdiğini belirtti.

Selçuk-Torbalı İZBAN Hattı açıldı!

Başbakan Binali Yıldırım, Selçuk İstasyon Meydanı'nda düzenlenen "Selçuk'un Kurtuluşu, Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni"nde tüm İzmirlileri selamladı.

Selçuk-Torbalı İZBAN Hattı açılıyor!

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinliklerine katılması beklenen Başbakan Yıldırım, birçok eseri de hizmete açacak.

İZBAN hattı otogara kadar uzatılacak!

Milliyet Ege Gazetesi köşe yazarı Mustafa Yılmaz bugünkü yazısında İzmir'deki İZBAN hattı projesiyle ilgili bilgi verdi. Yılmaz, projenin otogara kadar uzatılacağıını belirtti.

İZBAN hattının imar planı tamamlandı!

İzmir Aliağa'dan Bergama'ya uzatılacak olan İZBAN hattıyla ilgili düzenlemesi Şakran, Zeytindağ, Yenikent ve Bozköy'den devam ederek Bergama'ya ulaşan güzergâhla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi, imar planlarıyla ilgili kritik düzenlemeyi tamamladı.

İzban hattı alt geçidi bitmedi!

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni Anadolu Caddesi’ne bağlayacak 100 metrelik yol bir türlü yapılamadı. Büyükşehir Belediyesi’nin İZBAN hattının altına acilen geçit yapması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “Alt geçit olmadığı 4-5 kilometre dolaşmak zorunda kalıyoruz” dedi.

İZBAN 8 Eylül 2017'de açılacak!

Torbalı-Selçuk İZBAN Hattı Bakan talimatıyla hızlandırıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan müjdeyi Selçuk’ta verdi: Torbalı-Selçuk aksı 2017'de hazır olacak.

Torbalı İZBAN köprüsünün girişindeki evler kamulaştırıldı!

İZBAN köprüsünün altında kamusallaştırılan evlerin hepsi boşaltıldı. Yıkımı bekleyen boş evlerin çoğu yıkıldı. Yıkılan evlerin yerine ESHOT aktarma merkezi yapılacak.

İzban, Torbalı'ya direkt sefer için hazır!

Torbalı'nın açılmasıyla birlikte 110 kilometrelik hat uzunluğuna erişen İZBAN, yolcu yoğunluğunun en fazla olduğu sabah ve akşam saatlerinde Tepeköy-Menemen ile Aliağa-Cumaovası arasında günde 51 direkt sefer düzenlemek için gerekli planlamayı yaptı.

İzban Torbalı Hattı Bergama'daki ticareti uçuracak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, İZBAN'ın bu yıl içinde Bergama'ya uzatılacağını açıklaması ilçede sevinç ve heyecanla karşılandı.

İZBAN Torbalı hattı açıldı!

TCDD Genel Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği Türkiye’nin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi olan "İzmir Banliyö Sistemi"ni Torbalı ilçesine kadar uzatan 30 kilometrelik ilave hattın açılışı gerçekleştirildi.

İzban Torbalı hattı bugün açılıyor!

Torbalı hattında 6 Şubat’ta yolcu taşımaya başlayan İZBAN’ın ertelenen resmi açılış töreni, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla bugün gerçekleşecek.

İZBAN Torbalı metrosunu ilk gün 5 bin kişi kullandı!

Türkiye'nin en büyük kent içi banliyö sistemi İZBAN'ın 30 kilometrelik Torbalı hattı, geçtiğimiz Cumartesi günü törensiz olarak hizmete açılmıştı.

torbalı izban hattı ne zaman açılacak Haberi

torbalı izban hattı ne zaman açılacak



TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi olan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN hattının Torbalı (Tepeköy)’e kadar uzatılması için Büyükşehir’in yaptığı inşaatlarda sona gelindi. Bu ay sonuna kadar inşaatlar tamamlanması planlanıyor. TCDD ile imzalanan protokol gereği, yaklaşık 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki 6 istasyon ve 9 adet karayolu alt-üst geçidini ve 1 adet yaya üst geçidini Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Cumaovası’ndan Torbalı’ya kadar mevcut tek hat demiryolu TCDD tarafından çift hatta çıkarılıyor. Hattın koruma duvarlarının yapımı, sinyalizasyon ve elektrifikasyon sistemlerinin Aliağa-Cumaovası hattına uyumlu bir şekilde Torbalı Tepeköy’e kadar uzatılması yine TCDD tarafından yapılacak.


6 karayolu geçidi tamamlandı

İzmir banliyösünü toplam 110 kilometreye çıkaracak ilave hat üzerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Tekeli, Pancar,...