25 / 04 / 2024

İzban Torbalı hattı bugün açılıyor!

İzban Torbalı hattı bugün açılıyor!

Torbalı hattında 6 Şubat’ta yolcu taşımaya başlayan İZBAN’ın ertelenen resmi açılış töreni, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla bugün gerçekleşecek.



Kentteki temasları kapsamında İzmirlilere gül dağıtacak olan Yıldırım, partisinin İl Danışma Kurulu toplantısına da katılacak

Cumaovası-Torbalı hattında 6 Şubat'ta yolcu taşımaya başlayan İZBAN'ın bir hafta ertelenen resmi töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla bugün yapılacak. İZBAN Torbalı İstasyonu'ndaki tören saat 11.00'de başlayacak. Yıldırım, açılışı İZBAN'ın yüzde 50 ortağı olan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte gerçekleştirecek.


Gönül sofrasında ağırlanacak


Yıldırım, Torbalı İstasyonu'ndaki törenin ardından 14 Şubat Sevgililer Günü olması nedeniyle İzmirlilere kırmızı gül dağıtacak. Bakan Yıldırım, Kaya Termal Otel'de 14.00'te düzenlenecek İl Danışma Meclisi toplantısında parti teşkilatıyla bir araya gelerek orada da 2 bin fidan dağıtacak. Yıldırım,  İzmir  Ticaret Odası Meclis Üyesi, işadamı Erol Eroğlu tarafından oluşturulan 'gönül sofrası'nda aralarında işadamı, akademisyen, dernek yöneticileri ve kanaat önderlerinin bulunduğu yaklaşık 500 kişiyle akşam yemeği yiyecek. Balçova Termal Otel'deki yemek saat 19.00'da başlayacak. Yıldırım, gece İzmir'den ayrılacak. Günde 76 sefer ile yolculu ön işletmeye başlayan İZBAN'ın 30 kilometrelik Torbalı hattında Develi, Tekeli, Pancar, Kuşçuburun, Torbalı ve Tepeköy istasyonları yer alıyor. 6 istasyon, ilk verilere göre günde 5 bin yolcu tarafından kullanılmaya başlandı. İki sanayi bölgesi Aliağa ile Torbalı'yı birbirine bağlayan ve İZBAN'ı İzmir'in güneyindeki en uç noktalara bağlayan yeni hatta, günde 30 bin yolcuya ulaşılması hedefleniyor.


Hatta yoğun ilgi var


İZBAN'ın büyük ilgi gördüğünü söyleyen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "İZBAN ile Torbalı hakikaten metropol ilçe oldu. Ödemiş'ten Tire'ye, Selçuk'a Bayındır'a kadar bütün vatandaşlarımız seyahat için kendi araçlarıyla Torbalı'ya gelip buradan İzmir'e İZBAN hattını kullanarak gidiyorlar. Çok yoğun bir talep var" diye konuştu.


Yeni Asır



Haber Habertürk Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bugün Torbalı İZBAN hattının resmi açılışını yapacak. Daha sonra milletvekillerinin yanı sıra mahalle başkanlarının davet edildiği toplantıda güncel üye sayısı raporu isteyecek.


IZBAN Torbalı hattının açılışı için bugün İzmir'e gelecek olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, açılışın ardından partisinin olağan il danışma toplantısına katılacak. Milletvekillerinin yam sıra mahalle başkanlarının da özel olarak davet edildiği toplantıda Bakan Yıldırım'a güncellenen üye sayılarına ilişkin rapor sunulacak. Bakan Yıldırım akşam ise sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yemekte biraraya gelecek. 


BİRLİKTE AÇACAKLAR 

Torbalı hattında 6 Şubat'ta yolcu taşımaya başlayan ÎZBAN'ın bir hafta ertelenen resmi töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılımlarıyla bugün yapılacak. Bakan Yıldırım Torbalı İstasyonu'nda saat 11.00'de başlayacak törenin ardından AK Parti İl Danışma toplantısına katılacak. Kaya Termal Otel'de saat 14.00'de yapılacak toplantıya AK Parti İl yönetimi, milletvekilleri ve belediye başkanlarının yanı sıra 1 aydır aralısız olarak üye güncelleme çalışmalarını yürüten mahalle başkanları da katılacak. İl genelinde yapılan ziyaretler, yeni üyeler, daha önce üye olduğu halde tekrar üye olmak istemeyenlerin sayıları bir rapor halinde Bakan Binali Yıldırım'a sunulacak. Bakan Yıldırım partisinin il danışma toplantısının ardından saat 19.00'da Balçova Termal'de sivil toplum kuruluşları ile birlikte yemek yiyecek. 


IZBAN'ı 80 kilometreden 112 kilometreye, istasyon sayısını 32'den 38'e çıkaran Torbalı hattına ilgi yoğun oldu. Toplu ulaşım sisteminde aktarmanın raylı sisteme entegrasyonunu artıran sistemin devreye girmesi yolcu sayısında da artış sağladı. 


Habertürk Egeli/ Melis APAYDIN İDE


Geri Dön