16 / 04 / 2024

Tozkoparan riskli alan mı

Tozkoparan riskli alan mı

GÜNGÖREN ilçesinin 1950'lerde kurulan Tozkoparan mahallesi, kentsel dönüşümün yasal dayanağı olan 'riskli alan' kararının iptaline ilişkin karşı yürüttüğü mücadelede zafer kazandı.

Tozkoparan'da riskli alan kararı iptal edildi!

Kanun Hükmünde Kararname ile ‘riskli alan’ ilan edilen Merter’deki iki mahalle halkı, Başbakanlık ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı verdiği hukuk mücadelesini kazandı.

Güngören Tozkoparan'daki 104 bin metrekarelik riskli alanın imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul Güngören Tozkoparan'daki toplamda 104 bin metrekarelik riskli alanın imar uygulaması askıya çıkarıldı... İşte detaylar...

Tozkoparan Riskli Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli Güngören İlçesi Tozkoparan Riskli Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

İstanbul Tozkoparan için riskli alan kararı!

İstanbul ili, Güngören ilçesi, Tozkoparan Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi

Elazığ'da riskli alan kararı!

Elazığ'ın Merkez  ilçesine bağlı Abdullah Paşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Torbalı'da riskli alan olarak ilan edilmesi istenen yerler TBMM gündeminde!

İzmir'in Torbalı ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Urla'da riskli alan ilan edilen ve dönüştürülen alanlar meclis gündeminde!

İzmir'in Urla ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Seferihisar'da riskli alan ilan edilen ve dönüştürülen alanlar TBMM'de!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çanakkale'de Sosyal Konutlar bölgesi riskli alan ilan edildi!

Çanakkale Belediye Meclis Toplantısı’nda Çanakkale Sosyal Konutlar bölgesinin riskli alan ilan edildiği açıklandı.

Mersin'de riskli alan kararı!

Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Konya'da riskli alan kararı!

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Rize'de riskli alan kararı!

Rize'nin Merkez ilçesine bağlı Çarşı ve Piriçelebi mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Konya Ilgın'da riskli alan kararı!

Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Şıncarullah Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Sinop Boyabat'ta riskli alan kararı!

Sinop'un Boyabat ilçesine bağlı Zincirlikuyu Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Tozkoparan riskli alan mı Haberi

Tozkoparan riskli alan mı

GÜNGÖREN ilçesinin 1950'lerde kurulan Tozkoparan mahallesi, kentsel dönüşümün yasal dayanağı olan 'riskli alan' kararının iptaline ilişkin karşı yürüttüğü mücadelede zafer kazandı. Danıştay idari Dava Daireleri Kurulu (DİDDK), Tozkoparan mahallesi için Bakanlar Kurulu tarafından verilen 'riskli alan' kararını "bilimsel değil, gözlemsel" diyerek iptal eden Danıştay 14. Daire'nin kararını haklı buldu.

DİDDK, 15 üyeden 12'sini onayı ile Başbakanlık ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının temyiz istemini reddetti ve kararı onadı. Danıştay bakanlar kurulu kararını 'bilimsel değil gözlemsel' bularak iptal etmişti 5 bin 500 konutun yer aldığı ve yaklaşık 20 bin kişinin yaşadığı Tozkoparan Mahallesi'nde örgütlenen Tozkoparan Derneği (TOZDER), 6306 sayılı Afet yasası kapsamında Bakanlar Kurulu'nun 1 Nisan 2013 tarihinde aldığı 'riskli alan' kararını iptal ettirmek için yargıya başvurdu. Danıştay 14. Daire 9 Nisan...