26 / 04 / 2024

Trabzon arap evleri

Trabzon arap evleri

Trabzon Akçaabat'taki Kayabaşı Yaylası'nda, iki Arap ailenin satın aldığı arsa üzerine inşa ettirdiği villaların dış cephelerinin Hristiyanların dini sembolü 'haç' işaretine benzemesi tartışmalara yol açtı.

Yalova'da Arap vatandaşlar aldıkları evleri boş tutuyor! 

Yabancıya konut satışı son günlerde yine sık sık gündeme geliyor. CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova'da Arap vatandaşların aldıkları evleri satmadıklarına, kiraya vermediklerine, boş tuttuklarına dikkat çekti. 

TOKİ, Trabzon'da ilk kazmayı vurdu! Afetzedeler için 99 konut inşa edecek!

Trabzon'da 2000 yılından itibaren meydan gelen çeşitli afetlerde evleri yıkılan veya oturulamaz raporu verilen afetzedeler için konut inşa edilecek.

Karmod'un prefabrik evlerine Orta Doğu ve Arap ülkelerinden yoğun talep!

Dünyanın birçok ülkesinde projeler hayata geçiren Karmod'un prefabrik evleri Orta Doğu ve Arap ülkelerinden de yoğun talep görüyor.

Trabzon’ da Orta Doğulu turistler şehre 1 milyar dolar kazandırdı!

Trabzonlu esnaf Ahmet Tosun "Arapların Trabzon'u tercih ettiklerini biliyorduk. Ama bu yıl beklediğimizden daha fazla Arap turist yoğunluğu oldu. Çok fazla alışveriş yapıyorlar. Fakat çok şükür, turizm sezonu hareketli geçti. Çok mutluyuz". İşte haberin devamı...

Hasanoğlu Türk-Arap İş Zirvesi’nde dört projesini tanıtacak!

Hasanoğlu Şirketler Grubu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) tarafından gerçekleşecek 1. Türk-Arap İş Zirvesi’ne katılacak. Zirvede, bu yıl hayata geçirilecek dört yeni proje ve Banu Evleri Ispartakule 2 ve Banu Evleri Ispartakule 3 projelerinin tanıtımı yapılacak.

Univa, Arap-Türk Gayrimenkul Fuarı’nda!

Erkanlı Holding’in hayata geçirdiği “Univa Öğrenci Evleri”, 23-24 Mart tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan “13. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi”ne katılacak...

Trabzon Ortahisar TOKİ Evleri TBMM gündeminde!

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Yenicuma Mahallesi'nde yapılan TOKİ konutlarında kurasız ve indirimli konut sahibi olan kişiler TBMM gündemine taşındı. İyi Partili Örs, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Trabzon'da başlayan heyelan evleri yıktı!

Trabzon'un Of ilçesi Pınaraltı Mahallesi’nde meydana gelen heyelan yüzlerce vatandaşı mağdur etti.

Trabzon Kayabaşı Yaylası'nda 'Haç Sembollü' yapı tartışması!

Trabzon Akçaabat Kayabaşı Yaylası'nda, iki Arap ailenin satın aldığı arsa üzerinde hayata geçirdiği villaların dış cepheleri, Hristiyanların dini sembolü 'haç' işaretini anımsattığı iddiasıyla tartışma yarattı.

Trabzon'da 'haç sembollü' yapı tartışması!

Trabzon Akçaabat'taki Kayabaşı Yaylası'nda, iki Arap ailenin satın aldığı arsa üzerine inşa ettirdiği villaların dış cephelerinin Hristiyanların dini sembolü 'haç' işaretine benzemesi tartışmalara yol açtı.

Trabzon'da Araplara arazi satışı yargıya taşındı!

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde otel ve alışveriş merkezi yapılmak üzere Şehit Üstteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı'nın Arap yatırımcılara satılması yargıya taşındı. Vatandaşlar, arazi satışının iptali istemiyle dava açtı.

Trabzon'da Arap tercümanlar ve ayakçılar sektöre zarar veriyor!

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, inşaat sektöründe hareketliliğin seçim sonrası başladığını ancak Arap tercümanlar ve ayakçıların emlak sektörüne zarar verdiğini dile getirdi. 

Araplar Trabzon'da emlak fiyatlarını uçurdu!

Arap yatırımcıların Karadeniz'e ve Trabzon'a olan ilgisi bölgede fiyatları yükselmesine neden oldu. Araplar Trabzon'da emlak fiyatlarını uçurdu.

Trabzon arap evleri Haberi

Trabzon arap evleri

Karadeniz'e son yıllarda akın eden Araplar, hayran kaldıkları bölgede konut, arsa ve gayrimenkul alıyor.  Trabzon’un Akçaabat ilçesinde denizden 1800 metre yükseklikteki Kayabaşı Yaylası'nda, iki Arap ailenin satın aldığı arsa üzerinde inşa ettiği villaların dış cephelerinin 'haç' sembolüne benzetilmesi tepki çekti. Yayla sakinleri, görünüme karşı da önlem alınmasını talep etti.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, yapıları kiliseye benzeten Sadettin Öztok, “Buranın mimarisi çok değişik. Belki de onların mimari yapıları böyledir. Uzaktan bakıyoruz böyle haç işareti varmış gibi görünüyor. Bu görüntü yaylaya yakışmıyor. Paraları var diye gelip araziyi alıyorlar, istedikleri gibi yapı yapıyorlar. Kilise mi yapıyorlar, papaz mı getirecekler buraya, belli değil. Ne maksatla yapıldı, anlayamıyoruz. Yapan ustalar buralı ama verilen projeye göre yaptılar. Kiliseye benzetilen bu tür yapıları istemiyoruz. Burası...