19 / 04 / 2024

Trabzon imar barışı

Trabzon imar barışı

'İmar Barışı' kapsamında Trabzon Uzungöl'de tespit edilen kaçak yapılar sahipleri tarafından kendi imkanlarıyla yıkılmaya başladı.

Trabzon'da izinsiz inşa edilen 160 yapı yıkıldı!

Trabzon'un 13 ilçesinde bu yılın 11 aylık döneminde izinsiz olarak inşa edilen 160 yapı yıkıldı.

Uzungöl’de kaçak yapıların sahiplerine yıkım tebligatı!

Türkiye’nin doğal güzellikleri açısından en güzel şehirlerinden biri olan Trabzon Çaykara’da 118 adet imar barışına aykırı yapı için harekete geçildi…

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

Trabzon'daki ruhsatsız binalar için imar barışı fırsatı!

Trabzon’un Büyükşehir olmasının ardından kırsal kesimlerde bulunan ruhsatsız binaların imar barışı uygulamasından yararlanması için çağrı yapıldı.

Trabzon'da imar barışında yalan beyanda bulunanlar yandı!

Başvuruları 31 Aralık'a uzatılan imar barışına başvurular devam ediyor. Trabzon'da imar barışında yalan beyanda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

İmar barışı fırsatçılarına af yok!

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, 31 Aralık 2017’den sonra inşa edilen kaçak yapılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Cora, imar barışı yasasının talan yasası olmaması için önlemler alınacağı söyledi.

Uzungöl'de imar barışına 862 kişi başvurdu!

Trabzon’un Çaykara ilçesindeki dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de, imar barışı için sıraya girildi. Bölgede 862 kaçak yapının sahibi imar barışına başvurdu.

Sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

İmar barışı kapsamında imar mevzuatına veya ruhsatına aykırı olan tüm yapılar ile barışılıyor. Peki, sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

Prefabrik yapılar imar barışından yararlanabiliyor mu?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapıların imar sorunu sona eriyor. Peki, prefabrik yapılar imar barışından yararlanabiliyor mu?

Kooperatif yapıları için imar barışına başvurulur mu?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi veriliyor. Peki, kooperatif yapıları için imar barışına başvurulabilir mi?

Tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

15 soruda imar barışında ödeme!

İmar barışında yapı kayıt belgesi alınabilmesi için belge bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, imar barışında kimler ne kadar ödeyecek? İmar barışında ödeme nasıl ve nereye yapılacak?

İmar barışıyla Türkiye'nin en büyük sorunu çözüldü!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, imar barışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin büyük sorununun çözüldüğünü belirten Nasır, kanunun devrim niteliğinde olduğunu söyledi. 

İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabilir!

İstanbul Zirve Yapı Denetim ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Akpınar, imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm yapıların yasallık kazandırılacağını belirten Akpınar, İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabileceğini söyledi.

Varlık barışı ve imar barışında süre uzar mı?

Vergi barışı, varlık barışı ve imar barışı düzenlemeleri kapsayan seçimden önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve Meclisten geçen mali af yasasındaki detaylar belli oldu. Peki, düzenlemelerde süre uzar mı? Sizler için araştırıldı...

Trabzon imar barışı Haberi

Trabzon imar barışı

Trabzon Uzungöl'de bulunan kaçak yapıların sahipleri, kendi imkanlarıyla yıkımlara başladı. Uzungöl'de, 'İmar Barışı' düzenlemesine aykırı yapıların yıkımı, yoğun güvenlik önlemleri altında, ekiplerce devam ediyor.

Uzungöl'de kaçak yapı sahipleri kendi imkanlarıyla yıkıma başladı

Uzungöl'de, 'İmar Barışı' düzenlemesine aykırı yapıların yıkımı, uzman ekipler tarafından devam ediyor. Uzungöl'de bulunan bazı yapı sahipleri, kendi imkanları ile binalarının üst katlarında kat eksiltme çalışması başlattı. Toplamda 95 kaçak yapının yıkılacağı bölgede, 17 yapı da tıraşlanacak.

Hürriyet'tin haberine göre; Karadeniz'in tarihi şehri Trabzon'un gözde merkezlerinden Uzungöl'de, 'İmar Barışı'na aykırı 112 kaçak yapıdan 95'i için yıkım, 17'si için de tıraşlanması kararı alındı. Alınan kararı uygulamak için ekipler 23 Aralık 2019'da harekete geçerek kaçak yapıların yıkımına başladı.

YIKIMLAR SÜRÜYOR

Hava şartları nedeniyle ekiplerin ara verdiği yıkım çalışmalarına bugün tekrardan başlandı. Geniş güvenlik önlemleri...