23 / 04 / 2024

İmar barışı fırsatçılarına af yok!

İmar barışı fırsatçılarına af yok!

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, 31 Aralık 2017’den sonra inşa edilen kaçak yapılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Cora, imar barışı yasasının talan yasası olmaması için önlemler alınacağı söyledi.



AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, imar barışı uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cora, imar barışı yasası ile devlet ve millet arasındaki kavgayı sona erdirmeyi amaçladıklarını söyledi.

61 Saat Gazetesi'nde yer alan habere göre, imar barışı uygulamasının önemli bir yasa olduğunu ve TBMM'de  alınan kararla hayata geçirildiğini hatırlatan Cora, ''Bu yasanın birileri tarafından imar talanı olarak değerlendirmemesi gerekiyor'' diye konuştu. 

İmar barışı yasası ile devlet ve millet arasındaki kavganın sona ereceğini belirten Cora, ''Ama bu yasanın birileri tarafından imar barışı değil imar talanı olarak değerlendirmemesi gerekiyor. Her ne olursa olsun yaylalarımızı bir taraftan turizme açarken, turizim potansiyelini değerlendirirken, yörenin ekonomik değerlerine katma değer sağlarken; yaylalarımızı başkalarına yabancılara ve yaylayı amacı dışında kullananlara rant amaçlı olarak teslim edilmesine asla müsaade etmeyecegiz'' dedi.

İmar barışını fırsataa çevirip yaylalarda yapılaşma yapacak vatandaşları uyaran Cora, bu konuda çok katı bir duruşları olduklarını söyledi. Cora, son olarak şu ifadeleri kullandı: ''Kim olursa olsun kimsenin bu konuda gözünün yaşına bakmayacağım, imar barışı yasasının imar talan yasası yaylaları ranta dönüştürme yasası olarak kabul edilmesi mümkün değildir. Yapı kayıt belgesi verip aradaki ihtilafı huzursuzluğu sona erdirmiş olacağız. İleride bu yapı kayıt belgesi ile beraber eğer bir kentsel dönüşüm söz konusu olduğunda, yapı kayıt belgesi olan hak sahibine gerekli bedelleri ödeyip bir mağduriyetin önüne geçeceğiz. Mağduriyetin önüne geçmek için uygun bir hukuki tedbir aldık, bu tedbir başkaları tarafından yanlış anlaşılmamalıdır. Yaylalarda yap sat yapanların ranta döne sürenlerin gözünün yaşına bakmayacağız.''


Geri Dön