26 / 04 / 2024

trabzon kadınların inşaatta çalışması

trabzon kadınların inşaatta çalışması

Çarşıbaşı ilçesinde bir inşaat tuğla çeken 4 kadın çalışmalarıyla erkeklere adeta taş çıkartırken, 3 çocuk annesi Emriye Güdü (50) 26 yıl önce bu mesleğe başladığını belirtirken hep inşaat sektöründe çalıştığını belirtiyor...

Ev kadınlarına yönelik emeklilik torba yasada!  

Çalışmayan ev kadınlarının emeklilik hakları ve prim destekleri ile ilgili düzenlemenin torba yasa ile Meclis’e gelmesi bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamaları sonrasında ev hanımlarının sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanması da gündeme geldi.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Depremzede iş kadınlarının bakım yükümlülükleri arttı

DASİFED Başkanı Gülay Gül, deprem sonrasında yaşanan iş yerini ve işini kaybetmiş girişimci kadınların yaklaşık yüzde 70’inin bakım yükümlülüklerinin arttığını kaydetti. İşte haberin detayları...

Kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da kapış kapış gitti!

Kooperatifler çatısı altında ekonomiye katkıda bulunan kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da sergilendi. Zorlu Enerji’nin kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte el emeği ürünler büyük ilgi gördü.

bp Türkiye istasyonları kadınların el emeği ürünleriyle renkleniyor!

bp Türkiye ile Kadın Emeğini Destekleme Vakfı (KEDV) tarafından gerçekleştirilen iş birliği çerçevesinde kadınların el emeği ürünleri bp istasyonlarında satılmaya başlandı.

Çalışamayan kadınlar için devletten aylık 1800 TL destek! Detaylar burada

Çalışamayan kadınlar için müjde! Artık ev işleri yaparak aylık gelir elde edebilirsiniz. Devlet tarafından sağlanan bu yeni destek ile her ay 1800 TL cep harçlığı kazanabilirsiniz. Başvurunuzu tamamladıktan sonra ödemelerinizi PTT aracılığıyla kolayca alabilirsiniz. İşte detaylar...

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

KAGİDER: Türkiye'de kadınların yüzde 70'i iş gücünün dışında!

"Türkiye’de Kadınların İş gücüne Katılımı" başlığı ile hazırlanan raporda, kadınların istihdam edildikleri işlerin özelliklerine bakıldığında son on yılda yüksek nitelikli işlerde istihdamın azaldığı, düşük nitelikli işlerde ise arttığı belirtildi.

Aile Bakanlığı ödemelerinden sonra ev kadınlarına yeni müjde

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ödemeler ev kadınlarının elini çok ciddi anlamda rahatlatmıştı. Aile Bakanlığı ödemelerinden sonra ev hanımlarına yönelik çok önemli bir müjde daha geldi.

Eşini kaybeden kadınlar için açıklandı! Başvuru yapanlara 2000 TL ödeme yapılacak! Başvuru tarihini sakın kaçırmayın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat eden kadınlar için duyuru yaptı. Başvuruda bulunanlara 2 bin TL ödeme yapılacak. İşte detaylar!

Gençlerin ve kadınların borsaya ilgisi arttı! Yeni yatırımcıların yüzde 30’u gençlerden oluşuyor!

Pandemi ile birlikte sermaye piyasalarına artan yatırımcı ilgisi devam ediyor. Borsa İstanbul’a gelen yeni yatırımcıların yüzde 30’u ise gençlerden oluşuyor. Gençlerin yanı sıra kadınların da borsa yatırımlarındaki ağırlığı giderek artıyor.

Halkbank'tan 18-55 yaş arası kadınlar için bomba kampanya! Kampanya detay ve şartlar!

Halkbank, acil nakit ihtiyaçları olan 18-55 yaş arası kadınlar için özel bir kredi programı başlattı. Program kapsamında sunulan kredilerde 1 yıl ödemesiz dönem bulunuyor.

Bakanlıktan sadece kadınlar için ödeme! E-devletten başvurana 4000 TL ödeme! Başvuru süresi bitiyor çabuk olun!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadınlar için özel ödeme yapacak. Başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. İşte detaylar!

trabzon kadınların inşaatta çalışması Haberi

trabzon kadınların inşaatta çalışması


Trabzon’da inşaatlarda tuğlayı genellikle kadınlar taşıyor. Kadınlar tuğla taşıyarak aile bütçesine katkıda bulunurken, işlerinin hiç de zor olmadığını ifade ediyorlar.


Çarşıbaşı ilçesinde bir inşaat tuğla çeken 4 kadın çalışmalarıyla erkeklere adeta taş çıkartırken, 3 çocuk annesi Emriye Güdü (50) 26 yıl önce bu mesleğe başladığını belirtirken hep inşaat sektöründe çalıştığını belirtiyor.


Trabzon'ún ilçelerinin yanı sıra Rize’de bile tuğla taşıdığını belirten Güdü, “26 yıldır hep tuğla işi yaptım. Trabzon’un ilçelerinin yanı sıra Rize’de bile tuğla taşımacılığı yaptım. Bu işe önceleri inşaatlara tuğla çekerek başladık. Kamyonlar geliyordu bizde yükleyelim dedik ve bugüne kadar bu işi getirdik. Hiç zor olmadı. Şimdi bu işi kolayladık tabiki zorluğu da var. Ücretimiz de tatmin edici. İşe gitmediğimiz gün evde canımız sıkılıyor. 3 çocuğum var. Hem babaanneyim hem...