19 / 04 / 2024

Trabzon Küçük Ayvasıl Kilisesi ne zaman açılacak

Trabzon Küçük Ayvasıl Kilisesi ne zaman açılacak

Trabzon'daki tarihi Küçük Ayvasıl Kilisesi'nin kapsamlı restorasyon ve röleve çalışması için Kültür ve Turizm Bakanlığından ödenek talep edildi. Öz, " "Kilise kent merkezinde kurulmuş olmasına rağmen şu anda harabe vaziyettedir." dedi.

Anayasa Mahkemesi evin yanındaki köprülü kavşak nedeniyle hak ihlali kararı verdi!

Anayasa Mahkemesi, Trabzon'da evinin bitişiğine inşa edilen köprülü kavşak dolayısıyla taşınmazı değer kaybeden başvurucunun mülkiyet hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

Trabzon Köprübaşı yatırımları masaya yatırıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğl Köprübaşı yatırımlarını masaya yatırdı. Gümrükçüoğlu yaptığı açıklamada Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla ilçelere önemli hizmetler götürdüklerini kaydetti.

Trabzon Tonya TOKİ satılık ev fiyatları!

Trabzon Tonya TOKİ satılık ev fiyatları 74 bin 787 TL'den başlıyor. Kura tarihi 4 Ocak 2016 olarak belirlenen projede 2 oda 1 salon daire tiplerine yer veriliyor.

TOKİ Trabzon Zağnos satılık!

TOKİ Trabzon Zağnos satılık daire tipleri 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde tasarlandı. Başvuruları 31 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecek olan projede 120 aya varan vade imkanı sağlanıyor.

Trabzon Akyazı Stadı Projesi'nin büyük bölümü tamamlandı!

Deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen Türkiye'deki ilk stat özelliğine sahip Akyazı Stadı Projesi'nde kaba inşaatın büyük bölümü tamamlanırken, çatının yapımı için çalışmalara başlandı.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi iç mimarlık bölümü için ilan verdi!

Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık bölümü için Profesör Doktor, Doçent Doktor veya Yardımcı Doçent Doktor arıyor. Yeni Yüzyıl Üniversitesi bölüm için 2 kişilik kadro açtı...

Kat maliklerinin yükümlülükleri nelerdir?

Kat mülkiyeti hakkına sahip olan kat maliklerinin sahip olduğu bazı haklar ve yerine getirmesi gereken birtakım yükümlülükleri bulunuyor. Peki, kat maliklerinin yükümlülükleri nelerdir? İşte kat maliki yükümlülükleri..

İşyerlerine deprem planı hazırlaması yükümlülüğü getirildi!

Türkiye'de yaklaşık 1,5 milyon kayıtlı işyeri bulunuyor. İki yıl önce yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'yla tüm işyerlerine, tehlike sınıfına göre, acil durum planlarını hazırlaması yükümlülüğü getirildi.

İş sağlığı ve güvenliği kanunda işverenin yükümlülükleri!

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartlarını belirliyor. Peki, iş sağlığı ve güvenliği kanunda işverenin yükümlülükleri nelerdir?

Halef Keklik: Ağrı İmar ve şehirleşme konusunda sıkıntılı bir yer!

Ağrı Belediyesi Başkan Yardımcısı Halef Keklik, Ağrı'nın imar ve şehirleşme konusunda sıkıntılı bir yer olduğunu belirterek "biz bu halkın taleplerine cevap verme noktasında elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Devren kiralık nasıl oluyor?

Kiracının yasal hakları arasında, kiraladığı taşınmaz malı tekrar kiraya vermek yer alıyor. "Devren kiralık" olarak ifade edilen bu anlaşma nasıl yapılıyor? Devren kiralık nasıl oluyor?

Adrasan'da 120 hektar kızılçam ormanı yandı!

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı turizm bölgesi Adrasan'da hafta sonu piknik yapılan ormanlık alandan başlayarak hızla yayılan, sahildeki turizm tesislerini ve 120 hektar kızılçam ormanını yakan alevlerden geriye kalanlar, havadan görüntülendi...

Emlakçılık nasıl yapılmalı?

Bir ücret karşılığında, gayrimenkule ilişkin sözleşmelerin yapılması konusunda taraflar arasında aracılık eden kişiye emlakçı deniyor. Son yıllarda en popüler mesleklerden biri olan emlakçılık nasıl yapılmalı?

Trabzon Küçük Ayvasıl Kilisesi ne zaman açılacak Haberi

Trabzon Küçük Ayvasıl Kilisesi ne zaman açılacak

Trabzon'un Çarşı Mahallesi'ndeki tarihi  Küçük Ayvasıl Kilisesi'nin kapsamlı restorasyon ve röleve çalışması için Kültür  ve Turizm Bakanlığından ödenek talep edildiği bildirildi.


Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Küçük  Ayvasıl Kilisesi'nin kentin en eski kiliselerinden olduğunu söyledi.



Kilisenin üç nefli bir bazilika olduğunu belirten Öz, "Küçük Ayvasıl  Kilisesi'nin narteksi yok. Nefler içten ve dıştan yuvarlak planlı ve zemininde  kriptası var. Giriş kapısında Bizans kabartması ile 884-885 tarihinde 1. Basil  zamanına ait onarım kitabesi bulunuyor. İçerisinde daha geç dönemlere ait fresk  kalıntıları ve Naosta 'T' şekilli iki ayak ve iyon başlıklı sütunu var" dedi.


 Öz, Küçük Ayvasıl Kilisesi'nin ziyarete kapalı olduğunu ifade ederek,  "Kilise kent merkezinde kurulmuş olmasına rağmen şu anda harabe vaziyettedir. Bu  nedenle de uzun süredir kapısı kilitli ve...