25 / 04 / 2024

trabzonda inşaatlarda çalışan kadınlar

trabzonda inşaatlarda çalışan kadınlar

Çarşıbaşı ilçesinde bir inşaat tuğla çeken 4 kadın çalışmalarıyla erkeklere adeta taş çıkartırken, 3 çocuk annesi Emriye Güdü (50) 26 yıl önce bu mesleğe başladığını belirtirken hep inşaat sektöründe çalıştığını belirtiyor...

SASA inşaatında çalışan işçilerden düşük zamma tepki! En az iki asgari ücret istiyoruz...

SASA’nın Adana'da yeni yapılan fabrikasının inşaatında çalışan işçiler, maaşlarına yapılan düşük zaman dolayı işi bıraktı. 

32 milyon çalışanı ilgilendiriyor! Çalışma saatleri, yıllık izinler, ücretler değişecek...

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu, 32 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren iş kanunlarında değişiklik için ilk adımı attığını duyurdu.

İnşatta usta maaşı 150 bin TL'yi gördü, müteahhitler işçi bulamıyoruz diye isyan etti!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından yayımlanan İnşaat Sektörü Analizi Raporu'na göre inşaatlarda çalışmak üzere ara eleman bulunamıyor. Söz konusu rapora göre, demirci, kalıpçı, iş makinesi operatörü gibi mesleklerde eleman bulmakta zorluk yaşanıyor.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısı yüzde 2,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 2,6 artış gösterdi.

Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, Meclis'ten geçti mi?

Milyonlarca emekli 5 bin TL için beklemede. Peki, Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, meclisten geçti mi? İşte konuya ilişkin son gelişmeler...

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi!

Cumhuriyet'in 100. yılına özel 12 milyonu aşkın emekliye 60 milyar TL'nin üzerinde ikramiye ödendi. Ancak çalışan emekliler bu ödemeden yararlanamadı. Eğer bütçe olanakları içinde finanse edilebilir ise 5 bin TL çalışan emeklilere de sağlanacak.

Kamuda çalışan mühendis ve teknik personel için üç yeni sendika kuruluyor

Kamuda çalışan mühendisler ve teknik hizmet sınıfı personelleri, için "Mühendis Tek-Sen Enerji", "Mühendis Tek-Sen Ulaştırma" ve "Mühendis Tek-Sen Tarım-Orman" olmak üzere üç sendika kuruldu. İşte haberin ayrıntıları...

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

İnşaat sektöründe istihdam rekoru kırıldı, sektörde çalışan sayısı 1,7 milyon seviyesine ulaştı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; Türkiye'de ağustos ayında "inşaat" alanında ücretli çalışan sayısı bir virgül yedi tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. İşte haberin ayrıntıları...

Dev firma iflas etti! 300 çalışan işsiz kaldı

Gaziantep'in ambalaj üreten devi Folyopak iflasını açıkladı. 25 ülkeye ihracat yapan şirkette 300 çalışan işsiz kalırken, fabrika önünde toplanan işçiler tazminatlarını talep etti. İşte tüm detaylar...

Kamu personeline deprem tazminatı ne zaman yatacak? Hangi çalışan kaç lira ödeme alacak? 

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerde görevde bulunan kamu personelleri için tazminat ödenecek. Peki hangi çalışan kaç lira ödeme alacak? 

trabzonda inşaatlarda çalışan kadınlar Haberi

trabzonda inşaatlarda çalışan kadınlar


Trabzon’da inşaatlarda tuğlayı genellikle kadınlar taşıyor. Kadınlar tuğla taşıyarak aile bütçesine katkıda bulunurken, işlerinin hiç de zor olmadığını ifade ediyorlar.


Çarşıbaşı ilçesinde bir inşaat tuğla çeken 4 kadın çalışmalarıyla erkeklere adeta taş çıkartırken, 3 çocuk annesi Emriye Güdü (50) 26 yıl önce bu mesleğe başladığını belirtirken hep inşaat sektöründe çalıştığını belirtiyor.


Trabzon'ún ilçelerinin yanı sıra Rize’de bile tuğla taşıdığını belirten Güdü, “26 yıldır hep tuğla işi yaptım. Trabzon’un ilçelerinin yanı sıra Rize’de bile tuğla taşımacılığı yaptım. Bu işe önceleri inşaatlara tuğla çekerek başladık. Kamyonlar geliyordu bizde yükleyelim dedik ve bugüne kadar bu işi getirdik. Hiç zor olmadı. Şimdi bu işi kolayladık tabiki zorluğu da var. Ücretimiz de tatmin edici. İşe gitmediğimiz gün evde canımız sıkılıyor. 3 çocuğum var. Hem babaanneyim hem...