25 / 04 / 2024

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği İlhan Kurt

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği İlhan Kurt

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği İlhan Kurt gayrimenkullerle ilgili merak edilen sorulara cevap verdi, hangi özellikler evin fiyatını düşürür, hangi tip evleri satmak veya almak daha kolaydır bu sorulardan bir kaçı...

Gayrimenkul sahipleri 2024’te çok kazanacak!

Banka faizleri ve döviz kurunun artmasıyla ülke genelinde gayrimenkul satışlarının durma noktasına geldiğini, ama 2024’ün ikinci çeyreğinde gayrimenkul piyasasının ikiye katlayacağını söyleyen Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, “Şimdi gayrimenkul alma zamanı” dedi.

İstanbul ve Trakya'da arsa satışı 122 bini geçti! Arsa almak isteyen yatırımcılar iyi araştırsın!

Türkiye'de arsa ve tarla gibi konut dışı satışlar konut satışlarını geçerek, yüzde 60'a ulaştı. İstanbul ve Trakya'da arsa satışı 122 bini geçerken, Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök arsa almak isteyen yatırımcıları uyardı.

EYT'lilerin arsa talebi Trakya'da fiyatları artırdı!

Depremden sonra bölge tarihinin en büyük emlak hareketliliklerinden birini yaşayan Trakya bölgesine olan ilgi artarak sürüyor. Verilen detaylara göre, EYT'lilerin arsa talebi de Trakya'da fiyatları artırdı...

Pazar tahtalarını müteahhitler ve emlakçılar alıyor!

İstanbul'da yıllar önce kura çekilerek alınan pazar tezgahları babadan oğula devrediliyor. İstanbul Umum Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mesut Şengün ise "Tahta sahibi kişiler arasında hostesler, sanatçılar, iş adamları, müteahhitler, emlakçılar var" diye konuştu.

Trakya'da emlak sektöründe son durum!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, koronavirüs salgınının emlak sektörüne etkilerinden bahsetti. Sürecin insanların gayrimenkul konusunda da bakış açısını değiştirdiğinden bahseden Feda, sektör çalışanları ve ticaretle uğraşanlara da gereken kolaylıkların sağlanmas

Olcay Güngör'den Keşan'da imar düzenlemesi talebi!

2019 yılına ait konut satışlarını değerlendiren Edirne Keşan Umum Emlak Müşavirler Derneği Başkanı Olcay Güngör, Keşan’da acil olarak yeni imar düzenlemelerinin gerekli olduğunu da söyledi.

Adıyamanlı emlakçılar yeni dönem için buluştu!

Adıyaman Umum Emlakçılar Derneği binasında, Başkanı Hüseyin Karatekin başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Karatekin, " Vatandaşlar gayrimenkul aldıklarında tapu  takyidatını mutlaka  yapsınlar." uyarısında bulundu...

Kredi sicil affı konut satışlarını artırır!

Keşan Umum Emlak Müşavirler Derneği Başkan Yardımcısı İbrahim Öztürk, kredi çekemeyen vatandaşların sicillerine af gelirse konut satışlarının daha çok artacağını söyledi. 

Konut fiyatları yükselecek mi?

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, 2018 yılında beklenmedik şekilde artan konut fiyatlarını değerlendirdi. Çeker, bu yıl konut fiyatlarında önlerini göremediklerini ancak faizler yükselişe geçerse fiyatlarında yükseleceğini dile getirdi. 

Ev alacaklara kritik uyarı!

İstanbul Umum Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Aşa, ev alacak yurttaşlara kritik uyarılar yaptı...

İmar barışı Edirne'de konut fiyatlarını artırdı!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker yaptığı açıklamada imar barışından sonra, Edirne'deki konut fiyatlarının değerinde artış yaşandığını belirtti.

Edirne'de kiralık ev kalmadı!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, bölgedeki emlak sektörüyle ilgili konuştu. Çeker, Edirne'de kiralık ev sıkıntısının yaşandığını söyledi. 

Aytaç Feda: Vergi levhasını görmeden ev kiralamayın!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği 2. Başkanı Aytaç Feda, vatandaşları kaçak emlakçılara karşı uyardı. Feda, emlakçıların yüzde 70'inin kaçak olarak çalıştıklarını söyledi.

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği İlhan Kurt Haberi

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği İlhan Kurt


Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği İlhan Kurt gayrimenkullerle ilgili merak edilen sorulara cevap verdi.


Hangi özellikler evin fiyatını düşürür?

Evin fiyatı belirlenirken öncelikle maliyeti hesaplanır. Daha sonra binanın iç ve dışının özellikleri incelenir. Mimari proje, odaların kullanışlılığı, genişliği, salonun konumu, depreme dayanıklılığı, evin cephesi, kullanılan malzeme ve işçilik, ulaşım durumu, manzarası, katı, sosyal aktivitelere yakınlığı, hatta apartmanda oturan komşular bile evin değerinin düşürebilecek faktörlerdir. 


Hangi tip evleri satmak veya almak daha kolaydır? 

Bir mülkün satımında konutun özelliğinden çok bölgeye olan talep daha önemlidir. Şehrin merkezinde ulaşımı kolay, okul, cami, Pazar, alışveriş merkezi, resmi binalara yakın olan bölgeler her zaman daha çok rağbet görmektedir. Bunun dışında şehre yakın gürültüden uzak mekanlarda tercih edilmektedir. Ancak genel olarak konut değerleri piyasaların hareketliliği ile ilgilidir. Deprem yönetmeliğine...