25 / 04 / 2024

trampa edilen taşınmazlar

trampa edilen taşınmazlar

2B'de hangi taşınmazlar iade edilecek?: Devlet tarafından kişilere satılan, dağıtılan, trampa edilen, bedelli veya bedelsiz olarak devredilen veya iskânen verilen ya da özelleştirme suretiyle satılanlar...

Deprem bölgesindeki vakıf taşınmazlarından 3 ay boyunca kira alınmayacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen şehirlerdeki bazı taşınmazların 3 aylık kira alacaklarından vazgeçildi.

Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir?

Tapuda pek çok işlem halledilir. Peki Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir? İşte merak edilen detaylar!

Hazine taşınmazlarına, 2B arazilere ve tasarruf finansman şirketlerine yeni düzenleme! Komisyonda onaylandı!  

Hazine taşınmazlarının satışı ile kiralamasına, 2B alanlarında yer alan taşınmazlara, tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerine ilişkin düzenlemeleri de içeren yeni vergi ve ekonomi paketi komisyonda kabul edildi. İşte yeni paketin içeriği...

Serbest bölgelere tahsis edilen Hazine taşınmazları meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 1 Kasım 2021 tarihi itibarıyla mülkiyeti Hazineye ait olup serbest bölgelere tahsis edilen taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Vakıflar adına tescil edilen taşınmazlar TBMM'de!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, vakıflar adına tescil edilen taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Hazine taşınmazlarının satışıyla ilgili araştırma önergesi verildi!

Hazine taşınmazlarının satışı, alıcılarının kimler olduğu ve elde edilen gelirin harcandığı alanların araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.  

6 yılda derneklere tahsis edilen Bakanlık taşınmazları mecliste!

2013-2019 yıllarında vakıf ve derneklere tahsis edilen Bakanlık taşınmazları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sultangazi Yayla Mahallesi'ndeki taşınmazların planı askıda!

Sultangazi Yayla Mahallesi'nde A ve B ile 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323, 337, 338, 339, 358, 359, 360, 364, 369, 372, 382, 492, 497, 498, 500, 502, 550, 551, 556, 575, 576, 577, 578, 579 ve 580 parsel sayılı taşınmazları içeren plan askıda...

Erkilet'teki taşınmazların satışı Kayseri Büyükşehir Meclisi'nde!

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında Erkilet'teki taşınmazların satışı konuşuldu.

Darıca Belediyesine ait işgal edilen bazı taşınmazlar TBMM'de!

Darıca Belediyesine ait bazı taşınmazların işgal edilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, sorularını Bakan Süleyman Soylu'ya sordu..

Adana ve Muğla'daki bazı taşınmazlar özelleştirilecek!

Adana'nın Karataş ile Muğla'nın Bodrum ilçelerinde bulunan bazı taşınmazların özelleştirilmesine karar verildi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Suriyeli mülteciler taşınmazlarıyla ilgili hak talep edebilecek!

Suriye’de göç eden mültecilerin taşınmazlarına kamulaştırma yolunu açan yasadan vazgeçmeyen Esad rejimi, değişikliğe gitti. İlk yasa hak talebi için 30 gün süre tanırken şimdi bu bir yıla çıkarıldı.

Kamu konutlarına tahsisli Hazine taşınmazları TBMM'de!

Kamu konutlarına ve kamu kurumlarına tahsisli olup atıl durumda bulunan Hazine taşınmazları meclis gündemine taşındı..

trampa edilen taşınmazlar Haberi

trampa edilen taşınmazlar


2B'de hangi taşınmazlar iade edilecek?


Kadastro veya imar mevzuatına göre ilgilileri adına oluşturulan ve tapuda halen kişiler adına kayıtlı olan taşınmazlardan Hazine adına orman sınırı dışına çıkarıldığı gerekçesiyle tapu kütüklerine 2/A veya 2/B belirtmesi bulunan veya konulan taşınmazların tapu kayıtları bedel alınmaksızın geçerli kabul edilir ve tapu kütüklerindeki 2/A veya 2/B belirtmeleri terkin edilerek tescilleri aynen devam eder, aynı gerekçeyle bu nitelikteki taşınmazlar hakkında dava açılmaz, açılan davalardan vazgeçilir, açılan davalar sonucunda tapularının iptaliyle Hazine adına tesciline karar verilen, kesinleşen ve tapuda henüz infaz edilmeyen taşınmazlar hakkında da aynı şekilde işlem yapılır. Ancak bu kararlardan infaz edilerek tapuda Hazine adına tescil edilen taşınmazlar ise, ilgilileri tarafından bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl içinde idareye başvurulması hâlinde, bedelsiz olarak...