24 / 04 / 2024

trampa harç

trampa harç

Tapu takas işlemleri Tapu Müdürlükleri'nde gerçekleştiriliyor. Tapu Müdürlüklerinde yapılan işlemler için devlet tarafından taraflardan trampa harcı talep ediliyor. İşte, trampa harcı 2015!

Tapu trampa masrafları 2016!

Gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemesinin de yapılması halinde tapular değiştirilebiliyor. Peki, trampa için ne kadar masraf yapılır? İşte tapu trampa masrafları 2016..

Tapu trampa işlemleri 2016!

Taşınmaz malların tapuları, tapu dairesinde trampa edilebiliyor. Peki, trampa nasıl yapılır? Tapu trampa işlemleri 2016 nelerdir? Bu işlem için neler gerekir? Tapu trampa için ne kadar harç ödenir?

Tapu trampa harcı 2016!

İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemi olan trampa için ne kadar harç ödenir? İşte tapu trampa harcı 2016..

Tapuda trampa harcı 2015!

Borçlar Kanunu gereğince, trampa işlemlerinde satışa ilişkin hükümler kullanılıyor. Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen trampa işlemi için harç ödenmesi yapılması gerekiyor. İşte, tapuda trampa harcı 2015!

Cins değişikliğinde cezalı harç!

Tapu paftasında ve tapu sicilinde yapılan cins değişikliği işlemi için gerekli belgeler ile tapuya müracaat ediliyor. Akabinde cins değişikliği harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, cins değişikliğinde cezalı harç nedir?

Milli Emlak trampa işlemleri!

Milli emlak, devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümü olarak tanımlanıyor. Peki, mili emlak trampa işlemi nasıl gerçekleşir? İşte, milli Emlak trampa işlemleri!

Paydaşlığın giderilmesi davasında harç ne kadar?

Taşınmaza paylı bir şekilde sahip olan kimselerin paydaşlığın giderilmesi için açtıkları ortaklığın giderilmesi davasında, yargılama masraflarına tüm hissedarların katılması gerekiyor. Peki, paydaşlığın giderilmesi davasında harç ne kadar?

İskan harç bedelleri 2015 ne kadar?

İskan, inşaat çalışmaları tamamlanan binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten; ruhsat bilgilerini, mal sahiplerini gösteren belgeye deniyor. Peki, iskan nasıl alınır? İskan harç bedelleri 2015 ne kadar?

Tapuda hibe harç oranı 2015!

Taşınmaz mal için bir bedel beklemeden bir başkasının mülkiyetine geçirilmesi hibe olarak tanımlanıyor.Her sene tapu hibe harç oranları yeniden hesaplanıyor.İşte tapuda hibe harç oranı 2015!

Gayrimenkul sahiplerine eksik harç takibi!

Gayrimenkul sahiplerine eksik harç takibi yapıyor. Vergi gelirlerini artırmaya yönelik çalışmalarını hızlandıran Maliye Bakanlığı, tapu devrinde gayrimenkulün satış bedeli düşük gösterilerek eksik ödenen harçların takibini yapıyor.

Tapu'dan Hazine'ye 8 milyar lira harç geliri!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün geçen yıl Hazine'ye 7 milyar 945 milyon 311 bin 165 lira harç geliri aktardığını bildirdi.

Gayrimenkul trampa sözleşmesi örneği!

Trampa işlemleri ile ilgili genel hükümlere Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Trampa işlemlerinde taraflar aralarında bir sözleşme imzalıyor. İşte, gayrimenkul trampa sözleşmesi örneği!

Trampa nasıl gerçekleşir?

Bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Bu tarz işlemler Tapu Müdürlükleri'nde gerçekleştiriliyor. Peki, trampa nasıl gerçekleşir? İşte, trampa işlemleri..

trampa harç Haberi

trampa harç

Trampa harcı 2015!

Malın malla değişimine, aynı değişim veya trampa deniyor.  Bu bakımdan trampa koşullu bir değişim olup, geriye doğru bir genelleme yapıldığında ise malın mal ile değiştirildiği dönemlerde her mal, onunla değiştirilen malın parası olarak kabul ediliyor.


Trampa işlemi para aracılığı olamadan bir gayrimenkulün başka menkul ile değiştirilmesi, değiş tokuş edilmesi olarak karşımıza çıkıyor. 


Trampa bu hususta, bir akit şekli değil borcu sona erdirme yollarından biri olarak ifade ediliyor. Trampa işleminde Tapu müdürlüğü malların değerleri arasındaki farka karışamıyor.  Değer farkı bulunuyorsa taraflar bunu kendi aralarında çözmeli veya takas sözleşmesine bir başka malı da ekleyerek değer eşitlenmesi sağlanması gerekiyor. Trampa işlemi hakkındaki hükümlere Türk Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. 


Kanun hükmünce, tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen işlemler için devlet her iki taraftan tapu takas harcı talep...