24 / 04 / 2024

Trampa sözleşmesi 2015

Trampa sözleşmesi 2015

Taşınır veya taşınmaz malların değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işlemi için taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, trampa sözleşmesi şekil şartı!

Tapu trampa sözleşmesi örneği 2016!

Trampa işlemi, tapu dairesinde yapılan işlemler arasında yer alıyor. Bunun için taraflar tapu trampa sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, sözleşme nasıl yapılır? İşte tapu trampa sözleşmesi örneği 2016..

Yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesi nasıl olacak?

Konut kredileri ile ilgili yapılan yeni düzenlemeler 28 Mayıs 2015'te Resmi Gazete'de yayımlandı; 28 Kasım 2015 tarihinde ise yürürlüğe girdi. Peki, yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesi nasıl olacak?

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2015!

Kira sözleşmesinin noter huzurunda imzalanması halinde sözleşme için damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Sözleşme kaç nüsha ise o kadar vergi ödeniyor. İşte kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2015 oranları..

Kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015!

Ev veya işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinde tarafların imzalarının yanı sıra kefil imzası da istenebiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015 ne kadar?

Trampa sözleşmesi şekil şartı!

Taşınır veya taşınmaz malların değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işlemi için taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, trampa sözleşmesi şekil şartı!

Konut trampa sözleşmesi örneği!

Taşınır ya da taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Konut trampa işleminde taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, trampa sözleşmesi örneği!

Maketten ev satışı sözleşmesi 2015!

Yeni Tüketici Kanunu'nda yer alan hükümlere göre maketten yapılan konut satışlarında bazı hususlara sınırlamalar getirildi. İşte, maketten konut satışı sözleşmesi 2015!

Tapu takas sözleşmesi örneği!

Tapu takas bir başka deşyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Tapu takas işlemi için tarafların sözleşme imzalaması gerekiyor. İşte, tapu takas sözleşmesi örneği!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2015!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da taşınmazı tüketiciye devretmeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2

Müteahhit satış vaadi sözleşmesi örneği!

Bir arsa üzerine bina inşa eden müteahhitler, kendilerine kalan daireleri satış vaadi sözleşmesi ile bir başkasına satabiliyor. Peki, müteahhit satış vaadi sözleşmesi nasıl yapılır? İşte müteahhit satış vaadi sözleşmesi örneği 2015..

Kiracı ev sahibi sözleşmesi örneği 2015!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki yazılı anlaşmayı sağlayan kira sözleşmesinde gayrimenkule dair bilgilerin eksiksiz ve tam olarak yazması gerekiyor. İşte, kiracı ev sahibi sözleşmesi örneği 2015!

Devremülk sözleşmesi şekil şartı!

Devremülk sözleşmeleri, 14 Ocak 2015 tarihinde yayımlanan yönetmelik kapsamında devre tatil sözleşmesi olarak kabul ediliyor. Peki, devremülk sözleşmesi nasıl yapılır? Devremülk sözleşmesi şekil şartı nedir?

Ata GYO Satış Vaadi Sözleşmesi imzaladı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamu Aydınlatma Platformu'na Lüleburgaz, Satış Vaadi Sözleşmesi imzalanması hakkında açıklama yayınladı. İşte Yönetim kurulu tarafından 26.06.2015 tarihinde yapılan toplantıdaki açıklamalar...

Trampa sözleşmesi 2015 Haberi

Trampa sözleşmesi 2015

Trampa sözleşmesi şekil şartı!

Taşınır veya taşınmaz malların değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işlemi için taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. Trampa işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olması şartı aranmıyor. 


Yani herhangi bir taşınır veya taşınmaz malla başka bir taşınır veya taşınmaz mal değiştirilecekse aradaki değer farkı  para ödenerek kapatılabiliyor. Trampa işlemine kısaca parasız değişim de denilebiliyor. Malların değiş tokuş edilmesi durumu trampa etmek olarak ifa ediliyor. 


Trampa sözleşmesi..

Trampa sözleşmesi karşılıklı bir sözleşmedir. Tam iki tarafa borç yükleyen sözleşmedir. Her iki tarafın da asli edim yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu borçlar ise her iki taraf için de paradan başka birşeydir.


Her iki taraf da, satım sözleşmesi ile kıyaslanırsa, hem alıcı hem satıcı durumundadırlar.


Taraflardan birinin diğerine ayrıca bir miktar para ödemesi de kararlaştırılabilinir.


Paranın para ile...