28 / 03 / 2024

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi

Dünya Bankası Yönetim Kurulunca, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) için toplamda 800 milyon dolar tutarındaki kredi onaylandı.

TANAP'ın inşaat ihalesini SapuraKencana kazandı!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) Çanakkale Boğazı deniz geçişinin mühendislik, satın alma ve inşaat işlerini gerçekleştirmek için açılan ihaleyi Malezyalı SapuraKencana kazandı.

TANAP çalışmalarında tarım için verimli topraklar saklanıyor!

TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, proje esnasında kazılan yerlerdeki tarım için verimli toprakları sakladıklarını söyledi..

TANAP Projesi'ne üst düzey koruma!

Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşımayı amaçlayan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi, Özel Güvenlik Kanunu çerçevesinde üst düzeyde korunacak.

TANAP'ta gözetim hizmetini TSE verecek!

TSE Azerbaycan 'daki Şahdeniz sahasından çıkarılacak doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa 'ya taşıyacak TANAP 'ta 3.Taraf Gözetim Hizmeti verecek.

TANAP yatırım teşvik belgesi aldı!

Dünyanın en büyük enerji projelerinden biri olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP), yatırım teşviki kapsamına alındı. TANAP, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi işveren hisse desteğinden yararlanacak.

TANAP'ın temeli yarın atılıyor!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ne (TANAP) başlangıç noktasını oluşturan Güney Kafkaslar Gaz Koridoru'nun temeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılacağı törenle yarın atılacak...

Türkiye ile Azerbaycan enerjide tarihi anlaşmalara imza atıyor!

Başbakan Erdoğan'ın şahitliğinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Azerbaycan Enerji Bakanı Natık Aliyev ve SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, Türkiye'yi enerji liginde sınıf atlatacak anlaşmalara imza atacak...

Tanap'ta inşaat için geri sayım başladı!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde (TANAP) inşaat için geri sayım başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, pazartesi günü itibariyle Bakanlar Kurulu'nda TANAP'la ilgili kamulaştırılma kararlarının imzaya açıldığını bildirdi...

ABD'li çelik devi Worthington, LNG tankeri imal eden Arıtaş'ı devraldı!

Enerjide Türkiye' nin bölgesel rolünün güçlenmesi, çelik şirketlerinin de ilgisini çekti. ABD'li çelik devi Worthington, 300 çalışanıyla LNG tankeri imal eden Arıtaş' ı devraldı.

TANAP 9 milyar dolarlık yatırım bedeli ile hayata geçiriliyor!

Enerjinin "ipek yolu" olarak nitelindirilen Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP), 9 milyar dolarlık yatırım bedeli ile dünyanın en büyük enerji projelerinden biri olma özelliği taşıyor...

Türk boru üreticileri TANAP hattına talip oldu!

Türk boru üreticileri, Azerbaycan gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ne (TANAP) talip oldu. Üreticiler, TANAP'ta 2,5-3 milyar dolarlık boru kullanılacağına vurgu yapıyor...

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi imzalandı!

Projenin hükümetlerarası anlaşması Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şahitliğinde imzalandı

Azerbaycan ve Türkiye'nin küresel doğal gaz projesinde kapasite artırımına gidilecek

Azerbaycan doğal gaza talebin artması nedeniyle Güney Kafkasya Boru Hattı, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ve Trans Adriyatik Boru Hattı'ndan (TAP) oluşan Güney Gaz Koridorunun potansiyelini genişletmeyi planlıyor.

TANAP'ın açılış töreni 12 Haziran'da Eskişehir’de yapılacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) açılış törenine ilişkin detaylar netleşti. TANAP’ın açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili katılacak. 

TANAP 2018'in ilk yarısında faaliyete geçecek!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) 2018 ilk yarısında faaliyete geçiyor. TANAP'la birlikte Türkiye'ye ilk olarak 6 milyar metreküp ilave doğalgaz tedarik edebilecek.

TANAP'ın maliyeti 4,5 milyar euro!

Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) Genel Müdürü Ian Bradshaw Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin Avrupa ayağı olan TAP'ın geliştirme takviminin tamamen Şah Deniz 2'nin geliştirilmesiyle uyumlu olarak planlandığını söyledi.

TANAP'ın 800 milyon dolarlık kredisi onaylandı!

Dünya Bankası Yönetim Kurulunca, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) için toplamda 800 milyon dolar tutarındaki kredi onaylandı.

TANAP projesinin Gönen etabında çalışmalar başladı!

Azerbaycan gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyan ve çalışmaları uzun zamandır devam eden Trans Anadolu doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin Gönen etabında çalışmalar başladı.

Tanap projesi çalışmaları sürüyor!

Azerbaycan’dan Avrupa’ya doğalgaz taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projede her şeyin olması gerektiği gibi devam ettiğini belirterek, “Proje gerekililiğiyle paralel ilerliyoruz

Azerbaycan Milli Meclisi Tanap anlaşmasını onayladı!

Azerbaycan Milli Meclisi, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) anlaşmasını onayladı.

TANAP için dış finansman müzakeresi yürütülüyor!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnak Abdullayev, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) için uzun vadeli ve ucuz dış finansman sağlamak için müzakere yürüttüklerini söyledi.

TANAP'a Avrupa Komisyonu'ndan 3,5 milyon Avro hibe desteği!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ne, Avrupa Komisyonu, ticari işletim ve tesislerin bütünlüğü yönetim sistemleri aktivitesi için 3,5 milyon avroya kadar hibe desteği sağlayacağı açıkladı. .

TANAP'ın inşaat ihalesini SapuraKencana kazandı!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) Çanakkale Boğazı deniz geçişinin mühendislik, satın alma ve inşaat işlerini gerçekleştirmek için açılan ihaleyi Malezyalı SapuraKencana kazandı.

TANAP'ın finansmanı için Azerbaycan ile görüşmeler başladı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Trans-Anadolu doğalgaz boru hattı projesi (TANAP) için finansman sağlamak üzere Azerbaycan ve Türkiye ile görüşmelere başladı.

Sur-Yapı Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş.'nin acı günü! Selçuk Vural vefat etti!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Müşavirlik Hizmetlerinde görevli Değerli Kontrol Amiri Makina Mühendisi Selçuk Vural vefat etti. Sur-Yapı Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş. taziye ilanı yayınlattı.

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi Haberi

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi

 Dünya Bankası Grubu Yönetim Kurulunca, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) için Boru Hatları Petrol Taşıma AŞ'ye (BOTAŞ) 400 milyon dolar, Azerbaycan'ın Güney Gaz Koridoru AŞ (SGC) şirketine de 400 milyon dolar olmak üzere toplamda 800 milyon dolar tutarındaki kredi onaylandı. 


Dünya Bankasından yapılan açıklamaya göre, banka yönetiminin dünkü toplantısında TANAP'a sağlanacak kredi ve şartlar görüşüldü.


Toplantı sonucunda, Dünya Bankası Grubuna bağlı Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (IBRD) aracılığıyla, BOTAŞ'a TANAP için 400 milyon dolarlık kredi verilmesine karar verildi. Türkiye garantisinde BOTAŞ'a sağlanacak söz konusu kredi, 5 yıl geri ödemesiz 24 yıl vadeli olacak. 


Azerbaycan hükümeti garantisinde de proje için SGC'ye 400 milyon dolar tutarında kredi onaylandı. Bu miktar SGC tarafından 5 yıl geri ödemesiz olmak üzere 30 yıl vade ile...