26 / 04 / 2024

TANAP Eskişehir-Yunanistan sınırı boru hattı inşaatını Punj Lloyd-Limak yapacak!

TANAP Eskişehir-Yunanistan sınırı boru hattı inşaatını Punj Lloyd-Limak yapacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) boru hattı inşaatının Eskişehir'den Yunanistan sınırına kadar olan 459 kilometrelik bölümünü, Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı yapacak.



TANAP Doğalgaz İletim AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, 48 inç kara kesimi Lot-4 boru hattı inşaat ihalesine ilişkin başvuruların değerlendirmesi sonucunda Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı ile sözleşme imzalandığı bildirildi.

Açıklamada, "Eskişehir'den başlayarak Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne illerinden geçip Türkiye-Yunanistan sınırında Edirne'nin İpsala İlçesi'nde son bulacak olan 48 inç çapındaki 459 kilometrelik kısmının inşaatı için ön yeterlik almış yerli ve yabancı 11 firmanın 8 Haziran 2015 tarihinde davet edilmesiyle başlayan ihale sürecinin sonucunda Punj Lloyd-Limak İş Ortaklığı ile sözleşme imzalandı" ifadesi kullanıldı.

TANAP, Azerbaycan'daki Şah Deniz-2 Sahası'ndan çıkarılacak doğal gazı Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden geçecek yaklaşık bin 850 kilometrelik hatla Avrupa'ya taşımayı planlıyor.


Yeni Şafak


Haber Diriliş Postası gazetesinde şöyle yer aldı;

TANAP boru hattı inşaatına Yunan ortak!

Türkiye'nin Azerbaycan ile ortak olduğu Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) boru hattı inşaatının ihalesi sonuçlandı. 

Enerji sektöründe yüzde 72 oranında dışa bağımlı olan Türkiye'nin, Azeri gazını Avrupa'ya taşıyacağını TANAP projesinde çalışmalar son sürat sürerken, Eskişehir'den Yunanistan sınırına kadar olan 459 kilometrelik bölümü boru hattı inşasını üstlenecek firmalar belli oldu. TANAP Doğalgaz İletim AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, 48 inç kara kesimi Lot-4 boru hattı inşaat ihalesine ilişkin başvuruların değerlendirmesi sonucunda Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı ile sözleşme imzalandığı bildirildi. 

8 İLDEN GEÇECEK

Açıklamada, "Eskişehir'den başlayarak Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne illerinden geçip Türkiye-Yunanistan sınırında Edirne'nin İpsala İlçesi'nde son bulacak olan 48 inç çapındaki 459 kilometrelik kısmının inşaatı için ön yeterlik almış yerli ve yabancı 11 firmanın 8 Haziran 2015 tarihinde davet edilmesiyle başlayan ihale sürecinin sonucunda Punj Lloyd-Limak İş Ortaklığı ile sözleşme imzalandı" ifadesi kullanıldı. 

FATURA DÜŞECEK

TANAP, Azerbaycan'daki Şah Deniz-2 Sahası'ndan çıkarılacak doğal gazı Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden geçecek yaklaşık bin 850 kilometrelik hatla Avrupa'ya taşımayı planlıyor. Taşınacak doğalgazın bir kısmı iç piyasada kullanılacak. Öte yandan Türkiye Kuzey İrak'ın doğalgazını da Avrupa'ya pazarlayarak Rusya'ya olan bağımlılığını azaltmasının yanı sıra fiyat belirleyici konuma gelecek. Bununla birlikte enerji ithalatı faturası da gerileyecek. 


Diriliş Postası



Haber Vatan'da şöyle yer aldı;

Trans Anadolu doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) boru hattı inşaatının Eskişehir'den Yunanistan sınırına kadar olan 459 kilometrelik bölümünü, Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı yapacak. TANAP Doğalgaz İletim AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, 48 inç kara kesimi Lot-4 boru hattı inşaat ihalesine ilişkin başvuruların değerlendirmesi sonucunda Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı ile sözleşme imzalandığı bildirildi.


Açıklamada, "Eskişehir’den başlayarak Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne illerinden geçip Türkiye-Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala İlçesi’nde son bulacak olan 48 inç çapındaki 459 kilometrelik kısmının inşaatı için ön yeterlik almış yerli ve yabancı 11 firmanın 8 Haziran 2015 tarihinde davet edilmesiyle başlayan ihale sürecinin sonucunda Punj Lloyd-Limak İş Ortaklığı ile sözleşme imzalandı" ifadesi kullanıldı.

 

Vatan



Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


TANAP boru hattının 459 km'lik kısmının inşaatı için açılan ihaleyi 'Punj Lloyd-Limak İş Ortaklığı' aldı.


Azerbaycan’daki Şah Deniz-2 Sahası’ndan çıkarılacak doğalgazı Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından açılan '48' Kara Kesimi Lot-4 Boru Hattı İnşaat İhalesi'ne ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda Lot 4 Boru Hattı İnşaatı'nı gerçekleştirecek firma belirlendi. Türkiye üzerinden geçecek yaklaşık 1.850 kilometrelik boru hattı, Eskişehir’den başlayacak ve sırasıyla Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne illerinden geçerek Türkiye-Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala İlçesi’nde son bulacak.


SÖZLEŞME İMZALANDI 


Hattın 48' çapındaki 459 kilometrelik kısmının inşaatı için ön yeterlik almış yerli ve yabancı 11 firmanın 8 Haziran 2015'te davet edilmesiyle başlayan ihale sürecinin sonunda Punj Lloyd-Limak İş Ortaklığıyla sözleşme imzalandı. 


Akşam





Bu haber Zaman Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Azeri gazını Türkiye'nin batı kıyısına kadar taşıyacak olan Trans Anadolu Doğalgaz Hattı (TANAP) Projesi'nin Eskişehir-İpsala arasındaki 459 km'lik kısmının inşatını Hindistan merkezli Punj Lloyd-Limak İş Ortaklığı gerçekleştirecek.


TANAP'tan yapılan açıklamada “Türkiye üzerinden geçecek yaklaşık 1.850 kilometrelik boru hattının, Eskişehir'den başlayacak ve sırasıyla Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne illerinden geçerek Türkiye-Yunanistan sınırında Edirne'nin İpsala İlçesi'nde son bulacak olan 48 inç çapındaki 459 kilometrelik kısmının inşaatı için ön yeterlik almış yerli ve yabancı 11 firmanın 8 Haziran 2015'te davet edilmesi ile başlayan ihale sürecinin sonucunda Punj Lloyd-Limak İş Ortaklığı ile sözleşme imzalandı.” denildi. Avrupa'nın Rusya'ya bağımlılığını azaltması, Türkiye'nin her yıl hızla artan doğalgaz talebinin karşılanması açısından kritik öneme sahip olan ve Azeri Şah Deniz sahasındaki gazı Avrupa'ya taşıyacak 10 milyar dolarlık TANAP'ın temeli Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan cumhurbaşkanlarının katıldığı törenle 17 Mart 2015'te Kars'ta atılmıştı.



Bu haber Takvim Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) boru hattı inşaatının Eskişehir'den Yunanistan sınırına kadar olan 459 kilometrelik bölümünü, Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı yapacak. TANAP Doğalgaz İletim AŞ'den yapılan açıklamada, "Eskişehir'den başlayarak Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne'den geçip Türkiye-Yunanistan sınırında İpsala'da son bulacak olan 48 inç çapındaki 459 kilometrelik kısmın inşaatı için ön yeterlik almış yerli ve yabancı 11 firmanın 8 Haziran'da davet edilmesiyle başlayan ihale sürecinin sonucunda Punj Lloyd-Limak İş Ortaklığı ile sözleşme imzalandı" denildi. TANAP, Azerbaycan'daki Şah Deniz-2 Sahası'ndan çıkarılacak gazı Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden geçecek bin 850 kilometrelik hatla Avrupa'ya taşımayı planlıyor.


Takvim



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) boru hattı inşaatının Eskişehir'den Yunanistan sınırına kadar olan 459 kilometrelik bölümünü, Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı yapacak. 48 inç kara kesimi Lot-4 boru hattı inşaat ihalesine ilişkin başvuruların değerlendirmesi sonucunda Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı ile sözleşme imzalandı. 



Cumhuriyet




Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Azerbaycan'daki Şah Deniz-2 Sahası'ndan çıkarılacak doğal gazı Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında TANAP Doğalgaz iletim A.Ş. tarafından açılan '48" Kara Kesimi Lot4 Boru Hattı İnşaat İhalesi'ne ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda Lot 4 Boru Hattı İnşaatı'nı gerçekleştirecek firma belirlendi. Türkiye üzerinden geçecek yaklaşık 1,850 kilometrelik boru hattının, Eskişehir'den başlayacak ve sırasıyla Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne illerinden geçerek Türkiye-Yunanistan sınırında Edirne'nin İpsala İlçesi'nde son bulacak olan 48" çapındaki 459 kilometrelik kısmının inşaatı için ön yeterlik almış yerli ve yabancı 11 firmanın 08 Haziran 2015 tarihinde davet edilmesi ile başlayan ihale sürecinin sonucunda Punj Lloyd-Limak İş Ortaklığı ile sözleşme imzalandı. Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi, Türkiye ve Azerbaycan'ın bugüne kadar başarı ile yürüttükleri projelerin enerjideki en önemli temsilcisi olarak kabul ediliyor. 



Yurt Gazetesi




Haber Özgür Gündem Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) boru hattı inşaatının ihalesi sonuçlandı. Boru hattının Eskişehir'den Yunanistan sınırına kadar olan 459 kilometrelik bölümünü Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı yapacak. TANAP Doğalgaz İletim AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, 48 inç kara kesimi Lot-4 boru hattı inşaat ihalesine ilişkin başvuruların değerlendirmesi sonucunda Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı ile sözleşme imzalandığı bildirildi. iflhR Açıklamada, "Eskişehir'den başlayarak Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne illerinden geçip Türkiye-Yunanistan sınırında Edirne'nin İpsala ilçesinde son bulacak olan 48 inç çapındaki 459 kilometrelik kısmının inşaatı için ön yeterlik almış yerli ve yabancı 11 firmanın 8 Haziran 2015 tarihinde davet edilmesiyle başlayan ihale sürecinin sonucunda Punj LloydLimak İş Ortaklığı ile sözleşme imzalandı" ifadesi kullanıldı. 

TANAP, Azerbaycan'daki Şah Deniz-2 Sahası'ndan çıkarılacak doğalgazı Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden geçecek yaklaşık bin 850 kilometrelik hatla Avrupa'ya taşımayı planlıyor.  Ankara  ) boru hattı inşaatının ihalesi sonuçlandı. Boru hattının Eskişehir'den Yunanistan sınırına kadar olan 459 kilometrelik bölümünü Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı yapacak. TANAP Doğalgaz İletim AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, 48 inç kara kesimi Lot-4 boru hattı inşaat ihalesine ilişkin başvuruların değerlendirmesi sonucunda Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı ile sözleşme imzalandığı bildirildi. Açıklamada, "Eskişehir'den başlayarak Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne illerinden geçip Türkiye-Yunanistan sınırında Edirne'nin İpsala ilçesinde son bulacak olan 48 inç çapındaki 459 kilometrelik kısmının inşaatı için ön yeterlik almış yerli ve yabancı 11 firmanın 8 Haziran 2015 tarihinde davet edilmesiyle başlayan ihale sürecinin sonucunda Punj LloydLimak İş Ortaklığı ile sözleşme imzalandı" ifadesi kullanıldı. 

TANAP, Azerbaycan'daki Şah Deniz-2 Sahası'ndan çıkarılacak doğalgazı Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden geçecek yaklaşık bin 850 kilometrelik hatla Avrupa'ya taşımayı planlıyor. 




Özgür Gündem




Haber Önce Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Azerbaycan'daki Şah Deniz-2 Sahası'ndan çıkarılacak doğal gazı Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından açılan " 48" Kara Kesimi Lot-4 Boru Hattı İnşaat İhalesi "ne ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda Lot 4 Boru Hattı İnşaatını gerçekleştirecek firma belirlendi. Sözleşme TANAP Doğal Gaz İletim A.Ş ile Punj Lloyd-Limak İş Ortaklığı arasında imzalandı: Türkiye üzerinden geçecek yaklaşık 1850 kilometrelik boru hattının, Eskişehir'den başlayacak ve sırasıyla Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne illerinden geçerek Türkiye-Yunanistan sınırında Edirne'nin İpsala İlçesi'nde son bulacak olan 48" çapındaki 459 kilometrelik kısmının inşaatı için ön yeterlik almış yerli ve yabancı 11 firmanın 08 Haziran 2015 tarihinde davet edilmesi ile başlayan ihale sürecinin sonucunda Punj Lloyd-Limak İş Ortaklığı ile sözleşme imzalandı. 



Önce Vatan


Geri Dön