28 / 03 / 2024

TÜİK gelir ve yaşam koşulları

TÜİK gelir ve yaşam koşulları

Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK), Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırma İstatistiklerinde gelir dağılımı, yoksulluk veya ilgili göstergelerin karşılaştırılabilirliğinde herhangi bir sorun bulunmadığı bildirildi.

Türkiye'nin gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2022 vergilendirme dönemi ile ilgil yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden 100 mükellef listesi belli oldu. İşte haberin detayları...

Üsküdar İnvest İnşaat Taahhüt Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üsküdar İnvest İnşaat Taahhüt Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar’da 1 milyon TL sermaye bedeli ile İrfan Ayyıldız ve Mustafa Aktaş tarafından kuruldu.

Asata Mühendislik Mimarlık İnşaat Taahhüt Elektronik Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Asata Mühendislik Mimarlık İnşaat Taahhüt Elektronik Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Asata Mühendislik Mimarlık İnşaat Taahhüt Elektronik Sanayi Ve Dış Ticaret Şirketi’nin merkez nakli Tuzla’da yapıldı.

Örs Akaryakıt Yapı İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Örs Akaryakıt Yapı İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Tuzla’da 500 bin TL sermaye bedeli ile A.Muhammet Örs tarafından kuruldu.

İntek İnşaat Petrol Dağıtım Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

İntek İnşaat Petrol Dağıtım Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. İntek İnşaat Petrol Dağıtım Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli Maltepe’de yapıldı.

Barch Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Otomotiv Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Barch Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Otomotiv Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kartal’da   400 bin TL sermaye bedeli  ile  Barış Demir tarafından kuruldu.

Efeoğlu Taahhüt Yapı İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Efeoğlu Taahhüt Yapı İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Yaşar Efeoğlu tarafından kuruldu.

İstanbul Taahhüt İnşaat Mühendislik Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Taahhüt İnşaat Mühendislik Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Bulur ve İbrahim Arı ortaklığında kuruldu.

Türkkon Group İnşaat Taşımacılık Otomotiv Hayvancılık İth.ve İhr. Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türkkon Group İnşaat Taşımacılık Otomotiv Hayvancılık İth.ve İhr. Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece’de 500 bin TL sermaye bedeli İle  Türkel Üzeyir tarafından kuruldu.

Ag Yatçılık Turizm Ve İnşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ag Yatçılık Turizm Ve İnşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi bugün Esenler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Gökhan Acar tarafından kuruldu.

Dünya Bankası, Türkiye’ye 265 milyon dolarlık deprem ve enerji finansmanı sağladı!

Dünya Bankası yaptığı açıklamada, Türkiye’ye 265 milyon dolarlık deprem ve enerji finansmanı sağladığını bildirdi.

Lütfü Türkkan: Sanayici ve tüccarın yıllık aidatlarını almayın!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken'e çağrı yaptı. Lütfü Türkkan, sanayici ve tüccarın yıllık aidatlarının alınmamasını istedi.

Dar Mimarlık İnşaat Taahhüt Tasarım Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dar Mimarlık İnşaat Taahhüt Tasarım Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Alihan Kalaycıoğlu ve Emre Matgöncü ortaklığında kuruldu.

TÜİK gelir ve yaşam koşulları Haberi

TÜİK gelir ve yaşam koşulları

Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK), Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırma İstatistiklerinde gelir dağılımı, yoksulluk veya ilgili göstergelerin karşılaştırılabilirliğinde herhangi bir sorun bulunmadığı bildirildi.


TÜİK'ten yapılan yazılı açıklamada, Kurum tarafından 18 Eylül'de yayımlanan, 2014 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırma sonuçlarında gelir dağılımı, yoksulluk, yaşam koşulları ve maddi yoksunluk göstergelerinin yorumlanmasında göstergelerin birbirine karıştırıldığının ve yanlış yorumlandığının görüldüğü belirtildi. 


Söz konusu araştırma ile uluslararası karşılaştırılabilir nitelikte gelir dağılımı, yoksulluk, sosyal dışlanma ve yaşam koşulları göstergeleri üretildiğinin altı çizilerek, Avrupa Birliği İstatistik Ofisinin önerileri, değişiklikleri ve soruların cevaplayıcılar tarafından kolay ve doğru algılanabilmesi amacıyla 2013 yılı soru kağıdında bazı düzenlemeler yapıldığı ifade edildi.


Bu düzenlemelerin, sadece yaşam koşulları ve maddi yoksunluk göstergeleri ile ilgili sorularda yapıldığına işaret edilerek, gelir dağılımı ve yoksulluk hesaplamalarında kullanılan...