29 / 03 / 2024

tüketici hakları kanunu

tüketici hakları kanunu

Tüketicilerin aldığı malın iadesini, değişimini, ücretsiz onarımını ve bedel indirimini talep etme hakkı olduğu ancak 22 yıldan bu yana bedel indirimiyle ilgili bir talepte bulunmadıklarını bildirildi.

Konutta tüketici hakları!

28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, ön ödemeli konut satışına birtakım düzenlemeler getiriyor. Peki, konutta tüketici hakları nelerdir?

Tüketici haklarında yeni düzenleme 1 Ekim’de geliyor! Tüketicinin hakları genişliyor!

Yeni tüketici düzenlemesinin 2 gün sonra yürürlüğe girmesiyle kredi sözleşmelerinden mesafeli satışlara ve satış sonrası hizmetlerden tüketici hakem heyetlerine kadar pek çok konuda yeni bir dönem başlayacak.

Tüketici haklarında yeni dönem başladı!

Tüketici haklarında yeni dönemi başlatacak düzenleme yasalaştı. Bir ürünün tüketiciye zarar vermesi durumunda imalatçı ya da ithalatçı tazminat ödemek zorunda kalacak bunun yanı sıra ayıplı ya da bozuk çıkan ürünleri de iade etmek kolaylaşacak.

ÇATIDER’den Tüketici Hakları Haftası’nda uyarı!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, 15-21 Mart Tüketici Hakları Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada merdiven altı üretimin çatı sektöründe de önemli bir sorun teşkil ettiğini belirtti.

Tüketici kanunu parasal sınır 2016!

2016 yılına ait tüketici kanunu parasal sınırları, 20 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile açıklandı. Peki, tüketici kanunu parasal sınırları 2016 ne kadar oldu?

Tüketici kanunu idari para cezası 2016!

2016 yılında uygulanacak 6502 sayılı tüketici kanunu idari para cezaları, 20 Aralık 2015 tarihinde yayımlanan tebliğ ile açıklandı. İşte tüketici kanunu idari para cezaları 2016...

Konut kredisi dosya masrafı tüketici hakları!

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, kendilerinden ne için olduğu belirtilmeden alınan dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı tüketici hakları...

Tüketici Birliği Federasyonu ve Derneği elektrik piyasası kanununa tepkili!

Tüketici Birliği Federasyonu ve Derneği elektrik piyasası kanunu tasarısın “tepkiliyiz” konulu basın toplantısı düzenliyor. Basın toplantısı 2 Şubat 2015 günü saat 11:30'da düzenlenecek.

İnşaat tamamlama sigortası kanunu!

Ön ödemeli konut satış sözleşmesi imzalayan tüketicilerin hak kaybı yaşamaması adına Tüketici Hakları Kanunu ile inşaat firmalarına, inşaat tamamlama sigortası getirildi. İşte inşaat tamamlama sigortası kanunu esasları...

14 gün içerisinde tüketici kredisinden caymak mümkün!

Tüketici Kanunu’nun son iki yönetmeliği de Başbakanlık’a gönderildi. Yapılan değişiklikler aboneden açma-kapama ücreti alınmasına son veriyor..

Tüketici Kanunu ihlal cezaları artış gösterdi!

Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Hakan Tokbaş, yaptığı açıklamada, Tüketici Kanununa aykırılıklarda uygulanacak idari para cezalarının, Ocak' tan itibaren yüzde 10,11 oranında artırılarak uygulanacağını söyledi.

Konutta tüketici hakları gözetilecek!

Geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren yeni tüketici kanunu tüketicinin haklarını daha çok gözetecek maddeler içerirken, sektör temsilcileri ise kanun sayesinde bu alandaki çürük elmaların ayrılacağını düşünüyor.

Tüketici kanunu idari para cezası 2015!

2015 yılında uygulanacak, Tüketici kanunu idari para cezaları 27 Aralık 2014 tarihinde 29218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ'te yer alıyor. İşte Tüketici kanunu idari para cezası 2015...

Konut satışındaki sorunlar tüketici kanunu ile giderilecek!

Yeni Tüketici Kanunu nihayet yürürlüğe girdi. Konut satışında düzenlemeler getiren kanunun ardından "Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik" yayımlarken, konut satışındaki sorunların tüketici lehine çözümü için adım atıldı.

tüketici hakları kanunu Haberi

tüketici hakları kanunu

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin,  her yıl binlerce kişinin tüketici hakem heyetlerine ve mahkemelerine başvurduğunu söyledi.

Başvuruların büyük kısmını iade taleplerinin oluşturduğunu dile getiren Şahin, şöyle konuştu: "Kanunen tüketicinin aldığı malın iadesini, değişimini, ücretsiz onarımını ve bedel indirimini talep etme hakkı vardır ancak yaptığımız değerlendirmelerde tüketici, 22 yıldan bu yana ne bize ne de hakem heyetlerine bedel indirimiyle ilgili herhangi bir talepte bulunmadı. Yönlendirmelerimize rağmen bu hak anlaşılamadı. İade ve değişim hakkını çok fazla kişi talep ederken bedel indirimi hakkını ise kimse kullanmıyor. Bu hak, hakem heyetleri, tüketici mahkemeleri, satıcı ve sağlayacıların hiçbirinden talep edilmiyor."

"Satıcıdan ödediğimiz paranın bir kısmını geri alabiliriz"

Şahin, tüketicilere bedel indirimi hakkını kullanmalarını tavsiye ederek, şöyle devam etti:
"Kullanımımızı engellemeyen ayıplı bir mal için iade ya...