26 / 04 / 2024

Tüketiciyi Koruma Haftası

Tüketiciyi Koruma Haftası

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Tüketiciyi Koruma Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, standartlara uymayan ve yalıtımı bulunmayan çatıların en büyük zararı, Türk ekonomisi ve tüketici bütçesine verdiğini söyledi.

Ankara Mebuskent'te bahar fırsatı!

Başkentin prestijli projelerinden Mebuskent’te dairelerin büyük bölümü yeni sahiplerini bulurken, kalan daireler içinde cazip faiz ve vade fırsatı ile satılacak yüzde 10’luk bir kontenjan ayrıldı.

Bakanlık, otomobil piyasasında devrim gibi düzenleme için düğmeye bastı! Al-satçılara ve bayilere göz açtırılamayacak!

Ticaret Bakanlığı, araç satışlarıyla ilgili kapsayıcı bir ‘çatı’ yönetmelik için harekete geçti. Kasım ayında yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelikle ‘Al-satçı’lara ve tüketiciyi mağdur eden bayilere göz açtırılmayacak.

Ticaret Bakanlığı'ndan 2. el araç satış ilanlarında sıfır atarak tüketiciyi aldatanlara uyarı!

Ticaret Bakanlığı 2. el araç satış ilanlarında sıfır atarak tüketiciyi aldatanlara uyarı yaparak, gerçeklik taşımayan nitelikteki ilanları verenler hakkında idari para cezası uygulanabileceğini belirtti.

iPhone hayali kuranlar yıkıldı! Yeni zam geldi

Cep telefonlarında en sevilen marka iPhone fiyatlarına zam geldi. İPhone 11, 12, 13 ve 14 modellerine gelen zam tüketiciyi üzdü. İşte tüm detaylar...

Ulusal Hububat Konseyi açıkladı: TMO buğday alım fiyatlarında üreticiyi, sanayiciyi, tüketiciyi gözetecektir!

UHK Yönetim Kurulu Başkanı Taşpınar, ilkbahar aylarının yağışlı geçiyor olmasının rekolte beklentisine olumlu yansıdığına dikkat çekerek, TMO buğday alım fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte ayrıntılar...

Reklam Kurulu affetmedi! Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 42,3 milyon TL ceza!

Tüketiciyi aldatan ve yanıltıcı nitelikteki reklamlara ilişkin incelemeler yapan Reklam Kurulu, bu nitelikteki reklamlara toplam 42,3 milyon TL ceza kesti.

Ete gelen zamlar hem üreticiyi hem de tüketiciyi zorluyor! Et Üreticileri Başkanı’ndan çok tartışılacak açıklama!

Yeni yıldan bu yana kırmızı ete gelen zam yüzde 100’e ulaşırken tüketici et fiyatlarından şikâyet ediyor. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, son 60 gündür yükselen kırmızı et fiyatları için Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) piyasaya müdahale etmesini beklediklerini belirtti.

Carrefour'da Ayçiçek yağı 129.90 TL, Çipura 99.99 TL ile satışta! İndirimli ürünler peş peşe sıralandı!

CarrefourSA ''Birlikten berekete'' adlı kampanyası ile yine indirimler sunmaya devam ediyor. Et ürünleri ayçiçek yağı ve diğernlerde  mükemmel fiyat listesi  yayınlayan Carrefour tüketiciyi yine mağazasına çekecek gibi.

TMO’dan ayçiçek yağında şok indirim! Tam 50 liranız cepte kalıyor! 17 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Uygun fiyatlarla sunduğu ürünlerle hem üreticiyi hem de tüketiciyi destekleyen Toprak Mahsulleri Ofisi’nin son yaptığı indirim görenleri hayrete düşürdü.  Benzerlerine göre en az 50 lira tasarruf sağlayan 5 litre ayçiçek yağının 135 liralık fiyatını gören kapış kapış alıyor. Peki TMO’nun indirimli

Honda Civic fiyatları güncellendi! Peki Honda Civic’in yeni fiyatları ne oldu?

Otomobil markaları şubat ayıyla birlikte bir yandan fiyatlarını güncellerken, diğer yandan da çeşitli kampanyalarla tüketiciyi cezbedecek imkanlar sağlıyor. Ancak Şubat ayıyla birlikte pek çok markada fiyatların yeniden arttığı da gözlenmekte. İşte fiyatlarını güncelleyen ünlü otomotiv markalarından

Fiyat sabitleme kampanyasına o sektör de katıldı! Haberi alan vatandaşlar mağazaların önünde kuyruk oluşturacak!

Yeni yıldan itibaren bazı sektörlerde indirim kampanyaları ve bu kampanyalara ilave olarak fiyat sabitleme kampanyaları düzenlenmişti. Özellikle ocak ayı boyunca sabit fiyat uygulaması, tüketiciyi oldukça rahatlatmıştı. Şimdi bir sektör daha bu kampanyaya katılacağını duyurdu. İşte detaylar...

40 şirket tam 11 milyarlık vurgun yaptı! O paralar iade edilecek!

Elektrik üreticilerinin, tüketiciyi korumak için bir araya gelerek kurduğu havuz sistemine aktarılacak olan parayı 40 şirket kasten hesaplarına aktardı. Araştırma sonucu 11 milyarlık vurgun yapan 40 şirketten para geri alınacak. İşte haberin detayları.

Et fiyatlarına hem yetiştirici hem de tüketiciyi ilgilendiren zam!

Et ve Süt Kurumu’ndan (ESK) hem üretici hem de tüketiciyi ilgilendiren bir son dakika haberi geldi. Et ve Süt Kurumu, yetiştiriciden aldığı etin fiyatın artırdığını açıkladı.

Profilo bulaşık makinesi 4 taksitle A101’e geliyor! A101 27 Ekim 2022 fiyat listesi

A101 marketler zinciri bu hafta yine dopdolu katalogla tüketiciyi çeşit çeşit ürünle buluşturuyor. Bu hafta 20 Ekim’den itibaren geçerli olan kataloğunda Profilo markasına ait bulaşık makinesi 4 taksit seçeneğiyle satışa sunuldu.

Tüketiciyi Koruma Haftası Haberi

Tüketiciyi Koruma Haftası

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz,  Tüketiciyi Koruma Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, standartlara uymayan ve yalıtımı bulunmayan çatıların en büyük zararı, Türk ekonomisi ve tüketici bütçesine verdiğini söyledi. Yavuz, “Yalıtımsız ve hatalı çatıların son 10 yılda verdiği ekonomik zarar 26 milyar TL'yi aştı. Tüketiciler ayrıca yalıtımlı çatı uygulamalarıyla, enerji faturalarında yüzde 50’ye ulaşan oranda tasarruf sağlayabilir” dedi.


ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, tüketicilerin çatı konusunda doğru karar vermesinin, hem ülke, hem kendi ekonomileri açısından hayati öneme sahip olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

“Tüketiciler, daha ucuz çatıyı tercih ederken aslında ekonomik değil hatalı ve faturası ağır bir seçim yapabiliyor. Her sektörde olduğu gibi, çatı alanında da merpen altı üretim, en büyük sorunlarımızın başında geliyor....