20 / 04 / 2024

Tüketim harcamaları 2020

Tüketim harcamaları 2020

"Hanehalkı Bütçe Araştırması"nın 2017, 2018 ve 2019 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre, toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut ve kira harcamaları oluşturdu.

Tüketim arttı, üretim yerinde saydı! 'Bugün alayım yarın bu fiyata bulamam diyenler' çoğaldı, bu işte bir terslik var!

Sanayi üretim endeksi, 2023 kasımda aylık bazda yüzde 1,4 azaldı. TCMB eski başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tüketim artarken, üretim iki yıldır yerinde sayıyorsa bu işte bir terslik olduğunu söyledi.

Tüketim harcamalarının azalmasını neden gösteren banka, Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü!

QNB Finansbank, artan tüketim harcamaları, kredi büyümesi ve sıkılaşmaya atıfta bulunarak 2024 Türkiye büyüme tahminini yüzde 4’ten yüzde 3,5’e revize etti.

Kökyiğit İnşaat Otelcilik Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kökyiğit İnşaat Otelcilik Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Köksal Yiğit tarafından kuruldu.

Yüksek enflasyona rağmen lüks tüketim tam gaz devam ediyor! Lüks tüketim geçen yılı ikiye katladı!

E-ticaretten gerçekleşen alışverişlerde lüks tüketimin arttığı gözleniyor. Uzmanlar, önceki yıllar ile karşılaştırıldığı zaman lüks tüketim harcamalarının katlanarak büyüdüğüne işaret ederken, en fazla alışverişin saat, mücevherat ve lüks moda kategorilerde gerçekleştiği görülüyor.

İthal tüketim tam gaz devam ediyor! 7 ayda tarihi zirveyi gördük!

Yılın ilk 7 ayında toplam ithalat geçen yıla göre yüzde 5 oranında arttı. Ekonominin üretim ayağındaki canlılığı gösteren ara malı ithalatı yüzde 4,9 gerilerken, tüketim malı ithalatında ise yüzde 67,9 oranında artış yaşandı.

Profundo Mimarlık Danışmanlık Proje Mühendislik Ve Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Profundo Mimarlık Danışmanlık Proje Mühendislik Ve Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Ltd.Şti. Sancaktepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Merve Köseoğlu tarafından kuruldu.

Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi yollandı: Tüm kamu harcamaları gözden geçirilecek! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına yollanan genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

ABD'de kişisel tüketim amaçlı harcamalar Mayıs'ta beklentiyi karşılamadı

ABD’de yapılan çekirdek kişisel tüketim harcamaları Mayıs ayında beklentilerin altında gerçekleşti. Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, Fed’in enflasyon göstergesi olarak dikkate alması nedeniyle önem taşıyor.

Hızlı tüketim ürünlerinin cirosu yüzde 94 büyüdü!

Yüksek enflasyon ve dünyadaki düşüş trendine rağmen Türkiye'de artan gıda fiyatları özellikle hızlı tüketim ürünlerinde ciroları büyüttü. Aynı zamanda gıda alışverişleri de perakendede hacmi büyüttü.

TÜİK verilerine göre vatandaş maaşının büyük bölümünü gıdaya harcadı!

Türkiye genelinde 2022 yılı hane halklarının tüketim amaçlı harcamalarının en büyük bölümü gıda ve alkolsüz içeceklerden oluştu. İkinci sırada konut ve kira, üçüncü sırada ulaştırma masrafları yer aldı.

Hane halkı bütçesinde en fazla pay gıda harcamasına ayrıldı: Tüketim harcamalarında gıda payı yükseldi! 

Hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde gıda harcamalarının payının arttığı belirlendi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o rakamlar...

İngiltere'de yüksek gıda fiyatları tüketici harcamalarındaki büyümeyi baskıladı! 

İngiltere'de tüketici harcamalarındaki büyüme, yüksek seyreden gıda fiyatları sebebiyle bu yılın Mayıs ayında son 6 ayın en düşük seviyeleri gerçekleşti.

Aile Bakanlığından elektrik tüketim desteği! Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT'ye gitmek yeterli!

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı dar gelirli vatandaşlara sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu desteklerden biri de Elektrik Tüketim desteği. Peki, ETD'den kimler faydalanıyor.

Tüketim harcamaları 2020 Haberi

Tüketim harcamaları 2020

Türkiye İstatistik Kurumu, 2019 yılı hane halkı tüketim harcaması (bölgesel) araştırmasının sonuçlarını duyurdu.

"Hanehalkı Bütçe Araştırması"nın 2017, 2018 ve 2019 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre, toplam tüketim harcamalarının büyük kısmını konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ile ulaştırma harcamaları oluşturdu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'de geçen yıl toplam tüketim harcamalarının yüzde 24,4'ü İstanbul'da yaşayan hane halkları tarafından gerçekleştirildi.

İstanbul'u, yüzde 15,1 ile Ege Bölgesi, yüzde 11,4 ile Akdeniz Bölgesi izledi. Toplam hane halkı tüketim harcamalarında ise en düşük payı yüzde 1,8 ile Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi aldı. Bu bölgeyi, yüzde 2,6 ile Ortadoğu Anadolu Bölgesi, yüzde 2,9 ile Doğu Karadeniz Bölgesi takip etti.

Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge yüzde 28,6 ile İstanbul, en düşük payı ayıran bölge...