19 / 04 / 2024

Tükiye ABD finansal

Tükiye ABD finansal

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ile ABD hükümetleri arasında, finansal açıdan karşılıklı bilgi değişimi yapılmasını öngören anlaşmanın yarın imzalanacağını bildirdi.

Türkler ABD’de ev alırken nelere dikkat etmeli!

ABD’den ev satın alan, pilotların çoğunlukta olduğu 150 Türk yatırımcı, bir Türk emlakçı tarafından dolandırıldı. Bu haber yurt dışında yatırım yapmak isteyenlerin aklını karıştırdı. Realogics Sotheby’s şirketinin Seattle’daki emlak danışmanı Murat Dabağoğlu dikkat edilmesi gerekenleri yazdı

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

Tevfik Türel, ABD ve Türkiye’de hangi şirketlerde üst düzey yöneticilik yaptı? Şu an hangi pozisyonda çalışıyor?

Tevfik Türel kimdir? Kaç yılında ve hangi üniversiteden mezun oldu? Şeker GYO’da hangi görevi yürütüyor? İşte Tevfik Türel ile ilgili tüm merak edilen detaylar...

Dijital Türk Lirası nedir? Ne zaman hayata geçirilecek? Finansal yaşama neler getirecek?

İlk test ödemesi yapılan dijital Türk Lirası gerçek hayata nasıl adapte edilecek? Dijital Türk Lirası finansal hayatta neleri değiştirecek, artıları eksileri neler olacak?

DTÖ ABD'yi haksız buldu Türkiye lehine karar verdi. Türk çelik üreticilerine müjde

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ),  ABD eski Başkanı Donald Trump’ın, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği ek gümrük vergilerinin küresel ticaret kurallarına aykırı buldu ve Türkiye'nin lehinde karar verdi.

TOGG Türkiye, ABD ve Brezilya'da TT oldu!

Türkiye'nin gururu yerli ve milli aracı Togg dün ilk kez bizzat Cumhurbaşkanı tarafından banttan indirildi.

Xiaomi Mi 11 Lite'a 3 binTL indirim! Sakın kaçırmayın! İşte 15 Haziran 2022 fiyat listesi...

Tükiye'nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri olan turkcell'in e-ticaret sitesi olarak tanınan Turkcell Pasaj, Mi 11 Lite'a 3 bin TL indirim yaptı! Yeni fiyatları şok edecek! Peki, Turkcell Pasaj'da Xiaomi Mi 11 Lite fiyatları ne kadar?İşte 15 Haziran 2022 fiyat listesi...

Ayçiçek yağı fiyatları yine uçacak uyarısı! 119 liraya düşürüldü depolar boşaltıldı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ukrayna'nın elinde bulunan 7 tona yakın ayçiçek yağını Tükiye'ye yüzde 25 indirimli satmayı taahhüt ettiğini açıklamıştı. Ukrayna'dan gelen son haber moralleri bozdu. Ülkede ayçiçek yağları yağma edildi.

Bitcoin'e Biden rüzgarı! Fiyatı 42 bin doları aştı

ABD Başkanı Joe Biden'ın tüketicinin korunması, finansal istikrar ile ulusal güvenliğin sağlanması amacıyla 5 gün önce imzaladığı kripto para kararnamesi Bitcoin'i piyasada adeta uçurdu.

Türklerin ABD'deki konut yatırımları hızlandı!

Şans ABD'de ev sahibi olmak isteyen kişilerin ayağına geldi. Amerikan Merkez Bankası (FED) gelecek birkaç senede Amerika emlak piyasasında çok büyük bir hareketlenme yaşanacağını tahmin ediyor. ABD'den bugün konut alan kişiler çok karlı olacak; üstelik kira getirisi de artı kar sağlayacak.

İnşaat malzemeleri ihracatı yüzde 16.2 arttı!

Türkiye, 2020'de inşaat malzemeleri ihracatında yüzde 16.2 büyüme kaydetti. İtalya ve İspanya’nın pazar kaybettiği sektörde Türkiye, ABD ve Avrupa’dan pay aldı. 

Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye-ABD ticari ilişkilerini değerlendirdi!

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye ile ABD'nin ticaret ilişkilerinde Serbest Ticaret Anlaşması'nın önemli olduğunu belirterek, "Süreci hızlandırmak için iki ülke arasında Tercihli Ticaret Anlaşması çok yardımcı olacaktır." ifadesini kullandı.

Türkiye'de 2023’te raylı sistem uzunluğu 25 bin kilometreyi geçecek!

Tükiye'de 2023’te raylı sistem uzunluğu 25 bin kilometreyi geçecek. Tüm hatlar yenilenecek. Demir yolu taşımacılık payı yolcuda yüzde 10, yükte yüzde 15’e ulaşacak ve Türkiye demir yolunda merkez haline gelecek...

Tükiye ABD finansal Haberi

Tükiye ABD finansal

Mehmet Şimşek, anlaşma uyarınca, Türk finansal kuruluşlarındaki ABD'li hesap sahipleri hakkındaki belirli bilgilerin ABD'ye, ABD finansal kuruluşlarındaki Türkiye mukimi hesap sahiplerine ilişkin belirli bilgilerin de Türkiye'ye iletileceğini söyledi. 


Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Şimşek, ABD tarafından vergi konularında bilgi değişimi yapılmasına yönelik, farklı ülke politikaları ve hukuk sistemlerini gözeten anlaşma modellerinin hazırlandığını ifade etti.


Bu kapsamda iki model hazırlandığını anlatan Şimşek, "Model 1"in karşılıklılık esasına dayandığını, "Model 2"nin ise sadece ABD'ye bilgi verilmesine yönelik olduğunu kaydetti.


Aralarında Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ile Avrupa Birliğine (AB) üye devletler ile G20 ülkelerinin tamamına yakınının da bulunduğu 100'den fazla ülkenin, ABD ile bu kapsamda uluslararası anlaşma yaptığı bilgisini veren Şimşek, şu ana kadar ABD ile 61 ülke arasında "Model 1", 7 ülke...