20 / 04 / 2024

Ayçiçek yağı fiyatları yine uçacak uyarısı! 119 liraya düşürüldü depolar boşaltıldı

Ayçiçek yağı fiyatları yine uçacak uyarısı! 119 liraya düşürüldü depolar boşaltıldı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ukrayna'nın elinde bulunan 7 tona yakın ayçiçek yağını Tükiye'ye yüzde 25 indirimli satmayı taahhüt ettiğini açıklamıştı. Ukrayna'dan gelen son haber moralleri bozdu. Ülkede ayçiçek yağları yağma edildi.



Rusya'ya bağlı yağmacılar Ukrayna'daki ayçiçek yağı depolarını talan etti. Sürpriz ve beklenmedik haber zaten diken üstünde olan ayçiçek yağı tedarikçisi ve tüketicisini endişeye sevk etti. Rus işgalcilerin, kontrol altında tuttuğu Zaporijjya’ya bağlı Pologı bölgesindeki yağ fabrikasındaki ayçiçek yağlarını çaldığı öğrenildi.

Zaporijjya Savunma Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, “İşgalci yağmacıların sıradaki kurbanı Pologı Yağ Fabrikasını oldu. İşgalden önce bu fabrika bölgeye en çok kar getiren işletmelerden biriydi.” denildi. Rusya'nın şu an, şirketin yabancı ortaklara gönderilmesi gereken hazır ürünleri fabrikadan başka bir yere sevk ettiği ifade edildi.

Tarım Bakanı Vahit Kirişci, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada ayçiçek yağlarının Türkiye'ye indirimli fiyattan geleceğini tedarikte sorun olmayacağını bildirmişti. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön