24 / 04 / 2024

BİM ayçiçek yağ fiyatları ne kadar oldu? İşte 5 litre ayçiçek yağ fiyatları…

BİM ayçiçek yağ fiyatları ne kadar oldu? İşte 5 litre ayçiçek yağ fiyatları…

Rusya’nın izin vermesinin ardından ayçiçek ham madde yüklü gemiler Türkiye’ye ulaşmaya başladı. Limanlara yanaşan gemilerin ardından ayçiçek yağı fiyatlarında indirim başladı. BİM de ayçiçek yağı fiyatlarında indiirme gitti.



Kırlangıç marka ayçiçek yağları ile Sole marka ayçiçek yağlarının fiyatı düştü. BİM’den paylaşılan aktüel ürünler listesinde ayçiçek yağı fiyatlarında indirim yapıldı. 12 Mart Cuma günü yayınlanan aktüel ürünler listesinde 5 litre ayçiçek yağı fiyatları 130 TL’den satılıyor.

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan ayçiçek yağı krizinin ardından Türkiye ile Rusya arasındaki görüşmelerle birlikte Rus devleti, Karadeniz’de bekletilen ayçiçek yağı ham madde yüklü gemilere izin verdi. Türkiye’ye doğru yola çıkan gemilerin limanlara yanaşmasıyla birlikte fiyatlarda düşüşler başladı. 15 Mart’tan itibaren gelen gemiler, 17 Mart’a kadar Türkiye’ye ulaşmış olacak.

Bir çok market, ayçiçek yağlarında indirime giderken, en son BİM de tenzilat kararı aldı. BİM'de Sole marka ayçiçek yağı ve 4 litre kırlangıç marka ayçiçek yağının fiyatı da düştü.

BİM ayçiçek yağ fiyatları ne kadar oldu? İşte 5 litre ayçiçek yağ fiyatları…

Superhaber'de yer alan habere göre; BİM, tüm marketlerinde 5 litre Sole Ayçiçek Yağını 130 TL, 2 lt Sole Ayçiçek Yağı 45.90 TL ve 1 lt Sole Ayçiçek Yağı da 23.90 TL’den raflardaki yerlerini almışlardı. Ancak %7’lik KDV indirimi sonrasında ise BİM’de 5 lt Ayçiçek Yağı fiyatları şöyle sıralandı:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön