29 / 03 / 2024

Büyükyalı İstanbul projesinin değeri ne kadar oldu?

Büyükyalı İstanbul projesinin değeri ne kadar oldu?

Emlak Konut GYO tarafından Büyükyalı İstanbul projesinin 2021 yılsonuna ilişkin değerleme raporu yayınlandı. Peki Büyükyalı İstanbul projesinin değeri ne kadar oldu?



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Büyükyalı İstanbul değerleme raporu hakkında açıklama yaptı. 

Büyükyalı İstanbul projesi, İstanbul ili, Zeytinburnu ilçesi, Kazlıçeşme Mahallesi, 774 ada 70-71-73 ve 83 parsellerde konumlanıyor. Toplam 108 bin 210 metrekarelik arsa üzerinde bulunan projenin yer aldığı bölge, son zamanlarda turizm, lüks konut, residence tarzında gelişme gösteriyor. Taşınmazların yer aldığı konum İstanbulun ulaşımın önemli güzergahı olan Kennedy Caddesi ya da Sahilyolu olarak bilinen, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Sirkeci semtinden başlayarak Bakırköy'e dek uzanan bir yol. Bölge genel olarak ticari anlamda deri giyim magazalarının olduğu bölge olarak bilinmekte olup, ticari yapıların dışında bitişik parsellerinde, Yedi Mavi projesi inşaatı, Sinpaş Ottomare Projesi (residence ve butik otel), İbis Otel, Novotel, yakınında Pruva 34 projesi, Onaltı Dokuz İstanbul residence ve  Kiptaş  The İstanbul projeleri bulunuyor. Ayrıca değerlemesi yapılan parselin sırasında Fox Tv binası, yine sırasında, Zeytinburnu Belediyesi Başkanlığı ve Zeytinburnu Belediyesi Nikah Salonu yer alıyor. Taşınmazın yakınında otomobil bayii satış yerleri (Toyota, Renault, Volvo, Ford), Zeytinburnu İskelesi ve Zeyport Limanı bulunuyor. Aynı zamanda proje Veliefendi Hipodromu, Marmara Forum, Galleria ve Olivium AVM'ye de yakın konumda yükseliyor. Değerleme konusu taşınmaza ulaşım özel araçlarla ve toplu taşıma araçları ile rahat bir şekilde sağlanabiliyor. Taşınmazın önünden belediye otobüs hattı ve dolmuşlar geçiyor. Taşınmaz, Zeytinburnu  Marmaray  durağına 200 m, D-100 karayoluna 3,5 kilometre, Atatürk Havaalanı 12 kilometre mesafede yer alıyor. 

Büyükyalı İstanbul projesinin değeri ne kadar oldu?

Büyükyalı İstanbul projesinin 31 Aralık 2021 tarihi itibariyle değeri şu şekilde: 

PROJENİN MEVCUT DURUM DEĞERİ

KDV HARİÇ: 4 milyar 127 milyon 202 bin TL

KDV DAHİL: 4 milyar 457 milyon 378 bin 160 TL 

EMLAK KONUT GYO A.Ş. PAYINA DÜŞEN MEVCUT DURUM DEĞERİ

KDV HARİÇ: 1 milyar 527 milyon 64 bin 740 TL

KDV DAHİL: 1 milyar 801 milyon 936 bin 393 TL 

PROJENİN TAMAMLANMASI DURUMUNDA NET BUGÜNKÜ DEĞERİ

KDV HARİÇ: 7 milyar 372 milyon 136 bin 575 TL 

KDV DAHİL: 7 milyar 961 milyon 907 bin 502 TL 

Büyükyalı İstanbul projesinin değeri ne kadar oldu?

Emlak Konut GYO'nun KAP açıklaması:
İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi (Büyükyalı İstanbul) için hazırlatılan 2021 yıl sonu "Gayrimenkul Değerleme Raporu" ekte yer almaktadır.

Değerleme raporu için tıklayın

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön