20 / 04 / 2024

Rusya-Ukrayna savaşı ayçiçek yağı fiyatlarını da vuracak! Yeni zamlar kapıda!

Rusya-Ukrayna savaşı ayçiçek yağı fiyatlarını da vuracak! Yeni zamlar kapıda!

Ayçiçek yağı alacakken yüksek zamlarla karşı karşıya kalanlar, yüksek fiyatlı etiketleri sosyal medya aracılığıyla paylaşıyor ve tepkilerini gösteriyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan ise yükselen ayçiçek yağı fiyatlarına ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi.



Sanal marketlerde bulunan ayçiçek yağlarında ve vatandaşların sosyal medya aracılığıyla paylaştığı birçok fiyat etiketinde 5 litre olan yağların 250-350 Türk Lirası'na kadar ulaştığı belirlendi. 

Diğer taraftan sosyal medya aracılığıyla yayınlanan bazı videolarda, ayçiçek yağı fiyatlarının daha da zamlanacağıyla ilgili öngörüler nedeniyle birçok vatandaşın marketlerde yoğunluk yarattığı görüntülere yer veriliyor.

Rusya-Ukrayna savaşı ayçiçek yağı fiyatlarını da vuracak! Yeni zamlar kapıda!

Dünya genelinde tahıl ticaretinde önemli bir yeri bulunan Rusya ve Ukrayna, dünyadaki toplam buğday ihracatının yüzde 30'luk kısmını, arpanın yüzde 31'lik bölümünü, ayçiçeğin ise yüzde 32'lik kısmını gideriyor. En son 2008'de yaşanan gıda krizi sırasında dünyada buğdayın fiyatının 352 doları gördüğünü dile getiren tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, şu an ise buğday fiyatlarının 346,5 doları gördüğüne dikkat çekiyor. 

Peki ayçiçek yağı fiyatları yükselecek mi? İşte uzman isimlerin konuya ilişkin açıklamaları..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön