17 / 04 / 2024

Tüpraş yatırımları

Tüpraş yatırımları

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (Tüpraş) 14,5 milyon tonluk satış yaptı. Tüpraş geçen seneye göre gerilese de, geçtiğimiz yılın üzerinde satışa imza attı.

Tüpraş 3 milyar dolarlık yatırımı devreye alıyor!

2.9 milyon tonluk ilave motorin üretim kapasitesi sağlamanın yanında mevcut tesislerin de daha yüksek verimlilikle çalışmasını sağlayarak şirketi adeta “Yeni Tüpraş” noktasına taşıyan yatırım, Ocak 2015 başında tam kapasiteyle devreye girecek.

Tüpraş 50 milyon TL yatırımla yeni su hazırlama ünitesi kuruyor!

Şirketten yapılan açıklamaya göre bu sistemden üretilecek su, üretim süreçleri ve acil durumlarda yangın suyu sisteminde kullanılacak. Böylece Sapanca Gölü'nden kullanılan su asgariye indirilecek.

Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası çizildi! Öncelikli alanlar peş peşe sıralandı

2024-2026 Dönemi Yatırım Programı hazırlıklarına dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nden Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası belirlendi. İşte detaylar...

İngiltere'de Türkler 300 bin sterlinden başlayan yatırımlar yapıyor! Hangi Türk yatırımcılar İngiltere'den konut alıyor?

Londra’da 25 yıldır gayrimenkul yatırım ve yönetim danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türk yatırımcının başta Londra olacak şekilde 300 bin sterlinden başlayıp 5 milyon sterlinin üzerinde yatırımlar gerçekleştirdiğini belirtti. 

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket bugün Üsküdar'da 16 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile İmre Barmmanbek, Mehmet Erol Çamur, Mehmet Murat Baltacı ortaklığında kuruldu.

Kampüs Kentsel Proje Yatırımları İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Kampüs Kentsel Proje Yatırımları İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi Üsküdar'da Mehmet Kalyoncu ve Murathan Kalyoncu ortaklığında kuruldu.

Alba Akaryakıt Enerji Ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Alba Akaryakıt Enerji Ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi bugün Fatih'te Adnan Albayrak tarafından kuruldu.

İstanbul-İzmir Otoyolu yeni yatırımların önünü açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yeni yatırımların önünü açtığını belirtti.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları yüzde 65 arttı!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını toplam edinim adedi ve tüm işlemler bazında değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2021'de 2020'ye göre edinim adedi bazında yüzde 65 yükseldiğini belirledi.

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünden İBB'ye Sefaköy metrosu yanıtı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü "Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu bir yıla yakındır sadece imza bekliyor" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

RAMS Global Türkiye'deki konut yatırımlarını hızlandıracak!

Kazakistan merkezli Türk şirketi RAMS Global yaptığı açıklamada Türkiye’de sağlık tesisleri ve konut alanındaki yatırımlarını hızlandıracağını kaydetti.

Yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2021 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23'ü vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

Türkiye'de kripto para yatırımları ne durumda?

Türkiye genelinde kripto para yatırımları giderek artıyor. Bugün 50'in üzerinde coin alım satımı yapan borsa bulunuyor. Hedef ise 2022'de bu rakamın 100'e ulaşması. 

Otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Dünyadaki otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Turizm sezonu yeni otel açılış haberleriyle start aldı. Kovid-19 salgınında da turizm yatırımları durmadı. Yeni marka ve tesisler hizmete sunulurken, inşaatı devam eden projelerin sayısı da oldukça fazla...

Tüpraş yatırımları Haberi

Tüpraş yatırımları

Yılın ilk yansında tam kapasite çalışarak yüzde 12 artışla 14,5 milyon tonluk satış gerçekleştirdik, ilk yanda Akdeniz piyasasında zayıflayan ürün-fıyat rasyolan neticesinde net rafineri marjımız 2015'e göre gerilese de Fuel-Oil Dönüşüm Tesisi'nin de katkısıyla, geçtiğimiz yılın üzerinde satışa imza attık. 


Güçlü iç talep nedeniyle yurtiçi satışlarımız ise yüzde 23 artış gösterdi. 2016 ilk yan itibarıyla Kocaeli, İzmir, Kınkkale ve Batman'da bulunan rafinerilerimizin toplam kapasitesi 28,1 milyon tona ulaştı. 


Rafineri marjımız geçen yıla göre gerilese de Akdeniz referans marjının üzerinde gerçekleşti. Bunda Türkiye piyasasındaki motorin, jet yakın, LPG gibi rafineri ürünlerindeki açık, ucuz ham petrol kaynaklanna yakınlığımız, başlıca üreticilere coğrafi yakınlık ve azalan ulaşım maliyeti etkili oldu. 


 Ayrıca maliyet düşürücü tedbirler uygulanmamız, yüksek katma değerli rafineri ürünleri üretme kapasitemiz, yurt içi akaryakıt dağıtım...