28 / 03 / 2024

Turizm 2015 İstanbul

Turizm 2015 İstanbul

MasterCard' ın gelenekselleştirdiği ve dünyanın önde gelen 132 şehrini inceleyen turizm trendleri raporu yayımlandı.

Hidiv Kasrı’nın altını oymuşlardı! Çalışma yargıya taşındı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Hıdiv Kasrı’ndaki kazı çalışmalarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Tarihi Yarımada'nın imar planları yeniden ele alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki Tarihi Yarımada'nın korunması için harekete geçti. Bakanlık, bu doğrultuda kültür varlıklarının durumunun net bir şekilde ortaya konulacağı ve oluşturulacak envanter ile koruma amaçlı imar planlarının yeniden ele alınacağı çalışmayı başlattı.

Kabataş Martı projesine yeni düzenlemeler!

Kabataş’taki “Martı Projesi”nin kara tarafıyla ilgili projeye Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, yaptığı bazı düzenlemelerle onay verdi.

İstanbul'da aylık oda kiralamak evden daha ucuz!

Turizm krizi İstanbul’daki otel fiyatlarına da yansıdı. Kentin en merkezi noktasında günlük 17 liraya bir otel odasında kalmak mümkün. 3 yıldızlı otellerde aylık oda kiralamak ev kiralamaktan ucuza mal oluyor

Katar Turizm Kurumu İstanbul'da ofis açacak!

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen "2016 yılı üçüncü çeyreği pazarlama zirvesi" toplantısı sırasında yapıldı. Katar Turizm Kurumu, İstanbul'da temsilcilik ofisi açacağı bildirildi.

Markalı konutların yüzde 55'ten fazlası 80 metrekareden küçük!

EVA'nın "2015 İstanbul Markalı Konut Araştırması", yenilenen konutlarda metrekarelerin küçüldüğünü gözler önüne seriyor. Araştırmaya göre markalı konut projelerinin yüzde 55'ten fazlası 80 metrekareden küçük dairelerden oluşuyor.

Sevil Sabancı'nın turizm tesisi projesine İBB'den ret!

İşadamı Sakıp Sabancı'nın kızı Sevil Sabancı'nın turizm projesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne takıldı. Sabancı, İstinye sırtlarında bulunan eski binicilik tesislerinin bulunduğu araziye, üç katlı turizm tesisi yapmak istiyordu.

İstanbul'da markalı konutta hangi bölgeler şampiyon?

EVA Gayrimenkul'un gerçekleştirdiği "2015 İstanbul Markalı Konut Araştırması", markalı konutta son üç yılda değeri en fazla artan üç bölgenin Kemerburgaz, Bağdat Caddesi ve Beylikdüzü-Gürpınar olduğunu ortaya koyuyor.

İstanbul'da markalı konut projeleri geçen yıl yüzde 23 arttı!

EVA Gayrimenkul Değerleme’nin gerçekleştirdiği "2015 İstanbul Markalı Konut Araştırması", geçen yıla kıyasla İstanbul'da markalı konut projelerinin %23 artış kaydettiğini ortaya koyuyor. Markalı konut sayısındaki artış ise %16 olarak belirleniyor.

Turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10 düşüş ile kapatacak!

Rus turist sayısındaki azalma ve kurlardaki yükselişle birlikte turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10’luk küçülmeyle kapatmaya hazırlanıyor. 2016 için sektörün gidişatını yabancı turistlerle, Antalya-Dalaman hattı belirleyecek.

EMLAK 2015 Fuarı 8 Kasım'a kadar devam edecek!

Gayrimenkul ve inşaat sektörünün, yenilikler içeren projelerini cazip fiyat ve ödeme koşulları ile sergilediği EMLAK 2015 İstanbul'un marka değerine de katkı sağlıyor.

Kentsel dönüşüm ve enerji verimliliği semineri başladı!

4 Ekim'e kadar sürecek "RAL CRC 2015 İstanbul" ilk defa Türkiye'de gerçekleştiriliyor. Fuarda "Kentsel Dönüşüm ve Enerji Verimliliği" konusu ele alınacak.

Anadolu Doğa Turizm Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Anadolu Doğa Turizm Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi, Sezer Özdemir şube müdürlüğünde, 7 Eylül 2015 tarihinde İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde açıldı.

Turizm 2015 İstanbul Haberi

Turizm 2015 İstanbul

"Hedef Şehirler Endeksi 2015" raporunda bu yılın sonuna kadar şehirlerin uluslararası ziyaretçi sayılanndaki değişim ve turizm geliri potansiyelleri karşılaştırmalı olarak incelendi. 


2015 yılında toplam 18,82 milyon ziyaretçiyle listenin ilk sırasına yerleşen Londra, son yedi yılda beşinci kez liste başı oldu. Londra'yı 18,2 milyon ziyaretçiyle Bangkok, 16 milyon ziyaretçiyle Paris takip ediyor. Dördüncü sırada ise 14,25 milyon ziyaretçiyle Dubai geliyor. Dünyanın en çok ziyaretçi çeken kenti Londra, doğal olarak Avrupa'da da birinci sıradaki yerini korudu. 



2015'te 12,56 milyon ziyaretçi beklentisiyle dünyanın en çok ziyaretçi çeken kentleri arasında beşinci sırada İstanbul yer alıyor. İstanbul'un turizmde büyüme rakamları göz dolduruyor. 2014'te toplam 11,27 milyon ziyaretçi alan İstanbul'un, ziyaretçi sayısının 2015'te %11,4 oranında büyüme kaydedeceği hesaplanıyor. Bu büyüme, tüm dünyada listelenen ilk 40 şehir arasında...