26 / 04 / 2024

turizm gelir durumu

turizm gelir durumu

Türkiye turizmi, çevre ülkelerde yaşanan olumsuzluklara rağmen, 2014 yılını turizm açısından başarılı bir şekilde kapattı. Değerlendirmelere göre Türkiye, turist gelişleri itibarıyla dünyada 6'ıncı sırada yer aldı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

Aman dikkat! Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan son dakika duyurusu! Son gün bugün!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bazı beyanname ve bildirimlerin verilme süresinin 5 Temmuz tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. Katma Değer Vergisi, Dijital Hizmet Vergisi, Turizm Payı ve diğer vergi beyannameleriyle bildirimler 5 Temmuz Çarşamba gün sonuna kadar verilebilecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: ‘Bu yıl hedefimiz 56 milyar dolar!’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 2023 hedefinin sürdüğünü söyledi. Deprem ve seçim sürecine karşın, 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir hedefinde sapma olmadığını belirtti.

Zak Group İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zak Group İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Hülya Gelir tarafından kuruldu.

Ev almak isteyenler altın ve dövizlerini bozuyor!

Normalde konut kredisinde evin değerinin yüzde 80’ine kadar kredi sağlanıyor. Fakat tüketicinin gelir durumu ve banka kriterlerine de dikkat ediliyor. Gelirler, artan konut fiyatları karşısında düşük kalınca verilebilecek en yüksek kredi tutarı da düşük kaldı...

Tek-Art İnşaat 2018 gelir tablosunu yayınladı!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş. geçici vergi beyannamesi ekinde sunulan 2018 gelir tablosunu yayınladı...

Türkiye'nin turizmde gelir kaybı 12 milyar doları aşacak!

Turizm sektöründeki 'derin kriz' nedeniyle Türkiye'nin gelir kaybı 12 milyar doları aşarken bunun 3.8'inin devletin KDV ve SGK prim gelirindeki kaybı olacağı belirtildi.

TOKİ sözleşmesi şartları!

Gelir durumu düşük olan kimseler TOKİ tarafından inşa edilen taşınmazlardan ev satın alabiliyor. Bunun için öncelikle aranan koşullara sahip olunması gerekiyor. Peki, TOKİ sözleşmesi şartları nelerdir?

TOKİ başvuru şartları 2016!

TOKİ'den gelir durumu düşük olan kimseler konut sahibi olabiliyor. Peki, başvuru için 2016 yılında aylık hane halkı gelirinin, en fazla net kaç TL olması gerekiyor? TOKİ başvuru şartları 2016 nelerdir?

Manavgat'ın turizm geliri 29 ülkeden daha fazla!

Dünya Turizm Örgütü hazırladığı 2015 yılı turizm raporundaki geçici verilere değinen MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, gelir bakımında dünyada 12. ve Avrupa’da da 4.sırada yer aldığını kaydetti.

TOKİ'den turizm çalışanına 400 TL taksitle ev!

TOKİ, turizm sektöründe çalışan alt gelir grubundaki emekçilere de 250 ile 400 lira arasında taksitlerle ve ödemeleri konutlarına taşındıktan sonra başlamak kaydıyla ev sahibi yapacak.

TOKİ'den turizm çalışanlarına konut!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Antalya’da turizm sektöründe çalışan alt gelir grubundaki emekçilerin, 250 ile 400 lira arasında taksitlerle ve ödemeleri konutlarına taşındıktan sonra başlamak kaydıyla ev sahibi yapılacağını açıkladı.

TOKİ turizm çalışanlarını ev sahibi yapacak!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Antalya’da turizm sektöründe çalışan alt gelir grubundaki emekçilerin, 250 ile 400 lira arasında taksitlerle ve ödemeleri konutlarına taşındıktan sonra başlamak kaydıyla ev sahibi yapılacağını açıkladı.

turizm gelir durumu Haberi

turizm gelir durumu

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün 2014 değerlendirmelerine göre Türkiye, turist gelişleri itibarıyla dünyada 6'ıncı ve turizm gelirleri bakımından 12. sırada yer aldı. Buna göre 014 yılı verilerine göre ülkemize gelen ziyaretçi sayısı 41 milyon 415 bin 70 kişiye ve turizm geliri ise 34 miyar 305 miyon 903 bin dolar olarak gerçekleşmiş olup, turizm geliri ihracat gelirinin yüzde 21.8'ni ve dış ticaret açığının yüzde 40.6'sını kapattı. Turizmde önemli başarüara imza atan Türkiye'nin yine de ziyaretçi sayısında yakaladığı başarıyı turist başına gelir bazında da artırması gerekiyor. Uluslararası turizmdeki bu başarı tablosunun yanı sıra, iç turizmde de dikkate değer gelişmeler kaydedildi. Erken rezervasyon kampanyaları ve birlikte iç turizmde yaşanan artış trendi 2014 yılında da sürdü. Kültür ve Turizm Bakanlığı 2014 yıl verilerine...