28 / 03 / 2024

turizm geliri attı mı

turizm geliri attı mı

Türkiye turizmi, çevre ülkelerde yaşanan olumsuzluklara rağmen, 2014 yılını turizm açısından başarılı bir şekilde kapattı. Değerlendirmelere göre Türkiye, turist gelişleri itibarıyla dünyada 6'ıncı sırada yer aldı.

TÜİK açıkladı, Turizm geliri 20 milyar doları aştı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in yaptığı açıklama doğrultusunda yer alan rakamlara göre turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 20 milyar doları aştı. İşte TÜİK'in açıkladığı rakamlar...

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Turizmde sevindiren haber…Daha sezon başlamadan yüzde 32 yükseldi!

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Türkiye’nin turizm geliri, bu yılın ilk 3 aylık bölümünde geçen yıla oranla yüzde 32,3 oranında artış gösterdi.

Turizm gelirlerinde büyük patlama! 3 ayda 8.6 milyar dolar geldi!

Türkiye'nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32,3 oranında artarak 8 milyar 690 milyon 505 bin dolar olarak gerçekleşti.

Dar gelirlilere müjde! Banka haczi tarih mi oluyor? Aylık geliri asgari ücretin altında olanlar dikkat!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği emsal teşkil edecek bir karar imza attı. Buna göre aylık geliri asgari ücretin altında olanlara haciz işlemi uygulanmayacak. Peki, kararın ayrıntıları nasıl?

Kbm İnvestment Gayrimenkul İnşaat Turizm Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kbm İnvestment Gayrimenkul İnşaat Turizm Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Khalıd Mohamed A.Al-Attıyah tarafından kuruldu.

Att Grup Taahhüt İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Att Grup Taahhüt İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Yakup Günay tarafından kuruldu.

Kahramanmaraş Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi’nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi’nin temelini attı.

The Captaın Gayrimenkul Turizm İthalat ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

The Captaın Gayrimenkul Turizm İthalat ve İhracat Limited Şirketi Mahmoud Drar, Abdallah Farache, Issam Farache, Mohamed Attıa Mohamed Attıa ve Anas Ibrahim İbrahim Mustafa ortaklığında 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Ege bölgesinde köysel dönüşüm yapılmalı!

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, bu yıl 30 milyon turist ağırlayarak 30 milyar euro turizm geliri hedefleyen Yunanistan'ın köylerde gerçekleştirdiği kentsel dönüşümle rekora koştuğunu açıkladı.

Tatil köyü yerine butik otel yapılacak!

Hükümet, turizm sektörünü canlandıracak yeni dönüşüm modeli için harekete geçti. Atılacak adımlarda, yıllık turizm geliri 60 milyar dolar olan 'İspanya modeli' örnek alınacak.

Antalya'nın turizm geliri 4 katına çıkacak!

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya projelerine ilişkin bilgiler verdi. Eroğlu, "Antalya'nın turizm gelirini 4 katına çıkaracak bir proje peşindeyiz'' diye konuştu.

Antalya’da 2017’de birçok tesis boş kalacak!

2015 Ocak-Mart döneminde 2 bin 500 kulübü ağırlayan ve 100 milyon Euro futbol turizm geliri elde eden Antalya’da 2017’de birçok tesis boş kalacak.

turizm geliri attı mı Haberi

turizm geliri attı mı

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün 2014 değerlendirmelerine göre Türkiye, turist gelişleri itibarıyla dünyada 6'ıncı ve turizm gelirleri bakımından 12. sırada yer aldı. Buna göre 014 yılı verilerine göre ülkemize gelen ziyaretçi sayısı 41 milyon 415 bin 70 kişiye ve turizm geliri ise 34 miyar 305 miyon 903 bin dolar olarak gerçekleşmiş olup, turizm geliri ihracat gelirinin yüzde 21.8'ni ve dış ticaret açığının yüzde 40.6'sını kapattı. Turizmde önemli başarüara imza atan Türkiye'nin yine de ziyaretçi sayısında yakaladığı başarıyı turist başına gelir bazında da artırması gerekiyor. Uluslararası turizmdeki bu başarı tablosunun yanı sıra, iç turizmde de dikkate değer gelişmeler kaydedildi. Erken rezervasyon kampanyaları ve birlikte iç turizmde yaşanan artış trendi 2014 yılında da sürdü. Kültür ve Turizm Bakanlığı 2014 yıl verilerine...