26 / 04 / 2024

turizm sektörü son durum

turizm sektörü son durum

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Oteller bankacıların elinden nasıl kurtulur? Yazlıklardaki balon nasıl indirilir?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik o analizi...

İstanbul'da 191 yeni otel inşa ediliyor!

Turizm tarihinin en zor dönemini yaşadığı bu dönemde Türkiye ve İstanbul’daki otellerin doluluk oranı yüzde 50’ye indi. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre İstanbul’da inşaatı devam eden bakanlık belgeli konaklama tesisi sayısı 191. Dolduramadığımız otellere yenileri ekleniyor.

Deniz Baykal ALTİD'i ziyaret etti!

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, “Turizm nezle olursa ülke ekonomisi zatürre olur” derken, ALTİD Başkanı Burhan Sili de “Turizm ve sektörünün de içinde yer alacağı bir karar mekanizması oluşturulmalı” dedi.

Turizmde hareketlilik Ramazan ayından sonra başlayacak!

TUROB Başkanı Bayındır,7 Haziran'da milletvekili genel seçimi ve 12 Haziran'da okulların tatil olmasının hemen ardından ramazan ayının başlayacağını, bu nedenle tatil taleplerinin ağırlıklı olarak ramazan ayı sonrasına bırakıldığını söyledi.

Turizmde 2015 hedefi 36 milyar dolar!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Avrupa'daki bütün ekonomik daralmalara rağmen Türkiye'nin bu yıl 42 milyon turist sayısını aşmasını ve 35-36 milyar dolar döviz girdisi sağlanmasını beklediklerini söyledi.

Ömer Çelik: Turist sayısı ve gelir arttı!

2014'te Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 36 milyon 837 bin 900 oldu. 9 aylık gelir ise 26 milyar 638 milyon dolar. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 2014'te gelen yabancı turist sayısında önceki seneye göre yüzde 5,5'lik artış kaydedildiğini söyled

Turizm sektörüne 3,8 milyar lira teşvik!

Turizm sektörüne 3,8 milyar lira teşvik geldi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin verilerine göre, turizm sektöründeki yeni yatırımlar 240 proje için 3,8 milyar lira teşvik aldı

Turizm sektörü beklentileri yükseltti!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ( TÜRSAB ) Başkanı Başaran Ulusoy, turist sayısında gelecek yıllarda da artış yaşanmasını beklediklerini belirtti. Ulusoy, 'Turizm sektörü beklentileri yükseltti' dedi.

Turizm sektörü 6 ayda 3,1 milyar liralık teşvik aldı!

Turizm sektörü 6 ayda 3,1 milyar liralık teşvik aldı. AKTOB verilerine göre turizm sektörüne yılın ilk yarısında 205 proje için 3,1 milyar liralık yatırım teşviği verildi.

Turizm sektörü 5 ayda 2,5 milyar liralık teşvik aldı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma tarafından derlenen verilere göre, turizm sektörüne yılın ilk 5 ayında 148 proje için 2,5 milyar liralık yatırım teşviği verildi.

Turizm sektörüne 4 ayda 2,26 milyar liralık yatırım teşviği!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Ar-Ge biriminin derlediği verilere göre, turizm sektörü yılın ilk 4 aylık döneminde 126 yeni yatırım projesi için, 2,26 milyar lira yatırım teşviği aldı.

Artan turist sayısına istinaden mevcut yatak kapasitesi ne durumda?

Turizm sektörü, dünyada en hızlı gelişen ve büyüyen sektörlerin başında yer llıyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Antalya şube sorumlusu Ömer Latif Yalçın artan turist sayısına istinaden mevcut yatak kapasitesini değerlendirdi.

İnşaat sektörünü gelecek 10 yılda etkileyecek trendler! 

İnşaat sektörü, son senelerde resmen dünya çapında bir dönüşüm sürecinin içine girdi. Peki Türk inşaat sektörünü gelecek 10 yılda hangi trendler etkileyecek? İşte ayrıntılar...

Hazır Beton Endeksi verileri açıklandı! İnşaat sektörü son 5 aydır iyi performans sergiliyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ''Hazır Beton Endeksi” 2023 Eylül Ayı Raporu açıklandı. Raporda inşat sektörünün son 5 aydır iyi performans sergilediği belirtildi.

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

Konut sektörü son çeyrekte dengeyi bulacak! Ev fiyatları düşecek mi?

Ev almak isteyen binlerce kişi konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte o açıklamalar...

Turizm sektörü fiyat artışlarından etkileniyor mu? Seçim sonrası durum ne olacak?

2023 yılının ilk dört ayı 2019 yılının elinden rekorunu aldı. 2019 yılı turizm sektöründeki hareketliliğin rekor kırdığı dönem olarak biliniyordu. Ancak 2023 yılını ilk aylarında yaşanan turizm hareketliliği 2019 yılını geride bıraktı. 

İnşaat sektörü son çeyreğe yavaşlayarak girdi! 

“Hazır Beton Endeksi” 2022 Eylül Ayı Raporu yayımlandı. Raporda yer alan verilere göre; inşaat sektörü son çeyreğe yavaşlayarak girdi. İşte raporda yer verilen o açıklamalar...

Gayrimenkul sektöründe Rus hareketliliği başladı! Şirketler çalışanları için ev arıyor! 

Rusya merkezli birçok ambargodan etkilenmemek amacıyla ofislerini Türkiye’ye taşıyor. Aynı zamanda otel satın alarak turizm sektörüne de adım atmaya başlayan Rus şirketler, beyaz yakalı çalışanları için de ev arayışında. 

Turizme sektöründe Suudi Arabistan şoku

Turizm sektörü son yıllarda Kovid-19'un açtığı yaraları sarmak için tatil sezonunu beklerken korkutan haber Suudi Arabistan'dan geldi.

Akfen Holding, Bursa'da gayrimenkul ve turizm yatırımı hazırlığında!

Çalışmalarına son sürat devam eden Akfen Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, 2022 yılında Bursa’da gayrimenkul ve turizm sektörüne yatırım hazırlığında olduklarını duyurdu.

Küçük ev akımı turizm sektörünü de etkiledi!

Koronavirüs salgını ile başlayan küçük ev akımı turizm sektörünü de canlandırdı. Doğayla iç içe yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bu akım yaşam standartlarını şekillendiriyor. 

Gökan Zeybek'ten inşaat ve turizm sektörü açıklaması!

Kovid-19 salgını tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkiledi. Kapanmalar ve kısıtlamalar nedeniyle birçok sektör zorluklarla karşılaştı. Peki inşaat ve turizm sektörleri salgından nasıl etkilendi?

Turizm sektöründe aşı yetmezse bir daha açılamayacak tesisler var!

Ege Bölgesi belediye başkanları turizm sektörünün batma noktasına geldiğini ve tatil beldelerinde aşılamaya başlanılmasını istedi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, "Şu dönemde devredilen dükkânlar görüyoruz, kiralık yazan görüyoruz. Aşı yetişmezse bir daha açılmayacak tesisler görürüz" dedi.

Turizm sektörü zorda! Binlerce otel satılık!

Turizm sektörü, içinde olduğu krizde Kovid-19 ile iyice zora girdi. Türkiye’nin her yerinde butik otelinden 5 yıldızlısına binlerce otel satışa sunuldu. Bankalarda ise ipotek karşılığı el konulan arsa, fabrika, otel gibi gayrimenkullerin sayısı sürekli çoğalıyor. 

turizm sektörü son durum Haberi

turizm sektörü son durum

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Oteller bankacıların elinden nasıl kurtulur? Yazlıklardaki balon nasıl indirilir?" başlıklı analizini kaleme aldı.

Ege ve Akdeniz'de sıkıntı büyük. Bir tarafta icradan satılma tehlikesi yaşayan bankalar var. Diğer tarafta şişen yazlık fiyatları...

Ne yapılırsa denge sağlanır? İşte herkesin kazanacağı yöntem.

1) Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin bankaların turizm sektörünü riskli sektör olarak görmekten vazgeçmesi gerektiğini, bankaların turizm sektörüne 'üvey evlat' muamelesi yaptığını, sektöre kredi kullandırmadığını açıkladı.

2) Neden? Çünkü bankalar turizm sektörüne ait otellere ve tatil köylerine çökmenin peşinde. Büyük gayrimenkullere sadece mafya çökmez. Bazen bankalar da çöker. 20 yılı aşkın süredir icra ve iflas haberlerini takip eden bir gazeteci olarak söylüyorum.

3) Önce finans sektörünü irdelemek gerekiyor. Türkiye'de turizm sektörüne geçmiş...