20 / 04 / 2024

Oteller bankacıların elinden nasıl kurtulur? Yazlıklardaki balon nasıl indirilir?

Oteller bankacıların elinden nasıl kurtulur? Yazlıklardaki balon nasıl indirilir?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Oteller bankacıların elinden nasıl kurtulur? Yazlıklardaki balon nasıl indirilir?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik o analizi...



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Oteller bankacıların elinden nasıl kurtulur? Yazlıklardaki balon nasıl indirilir?" başlıklı analizini kaleme aldı.

Oteller bankacıların elinden nasıl kurtulur? Yazlıklardaki balon nasıl indirilir?

Ege ve Akdeniz'de sıkıntı büyük. Bir tarafta icradan satılma tehlikesi yaşayan bankalar var. Diğer tarafta şişen yazlık fiyatları...

Ne yapılırsa denge sağlanır? İşte herkesin kazanacağı yöntem.

 

1) Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin bankaların turizm sektörünü riskli sektör olarak görmekten vazgeçmesi gerektiğini, bankaların turizm sektörüne 'üvey evlat' muamelesi yaptığını, sektöre kredi kullandırmadığını açıkladı.

2) Neden? Çünkü bankalar turizm sektörüne ait otellere ve tatil köylerine çökmenin peşinde. Büyük gayrimenkullere sadece mafya çökmez. Bazen bankalar da çöker. 20 yılı aşkın süredir icra ve iflas haberlerini takip eden bir gazeteci olarak söylüyorum.

Oteller bankacıların elinden nasıl kurtulur? Yazlıklardaki balon nasıl indirilir?

3) Önce finans sektörünü irdelemek gerekiyor. Türkiye'de turizm sektörüne geçmiş 10 yılda kredi veren bankaların tamamı yabancı sermayeli.

4) Turizm sektörü ilginç bir sektördür. 10 yıllık periyotlarla baktığınız 3-4 yılı çok iyi, 3-4 yılı orta ve 3-4 yılı kötü geçer. 2015'ten bu yana turizm sektörü çok kötü ve kötüyü yaşadı. İyiyi görmedi. Sektörün sıkıntıda olması normal. Ama sonsuza kadar sürmeyecek.

5) Bankalar kredi vermeyerek veya kredi yapılandırmalarını ağırdan alarak otelleri ve tatil köylerinin sahiplerini gayrimenkullerini satmaya zorluyor. Bu bankacılıkta bilinen bir numaradır.

Yazının devamı için tıklayın

Tapu alana vatandaşlık değil oturma izni verilsin!

Kiraların yükseliş sorunu nasıl çözülür?

Kamu bankaları sıfır konutta indirim kampanyasına hazırlanıyor!

Konut piyasasında bundan sonra ne olacak?

Ticaret açısından Yahudilerle Türklerin farkları!

Kayserililerin ticarette başarılarının sırları!

Doktorlar emlak yatırımında niçin başarısız olurlar? 

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız


Geri Dön