19 / 04 / 2024

turizm sektöründe eleman arıyor

turizm sektöründe eleman arıyor

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris, Bodrum ve Fethiye'nin yer aldığı Muğla'da, özellikle turizm sektöründe çalıştırılacak personel bulmada sıkıntı yaşanıyor. Muğla bölgesinde turizmciler, istihdam edecek nitelikte ve sayıda eleman bulamıyor.

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL'lik günlük ücret istiyor!

İstanbul'da konutunu yenileyeceklere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun maliyetli kredi imkanı sunulacak. Kentsel dönüşüm hızlı atılan bu adımlarla hızlandırılırken, inşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor. İşte ayrıntılar...

Vinç operatörü ayda 150 bin, inşaat ustası 70 bin, mühendis ise 40 bin TL kazanıyor! İnşaat sektöründe maaşlar katlandı!

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyürken, maaşlar da her geçen gün katlanıyor. İnşaat sektöründe çalışanların maaşları duyanları şok etti. İşte o rakamlar...

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

İnşaat sektöründe istihdam büyüyor!

Konut sektöründe üretimin hızlanmasıyla sektörde istihdamda da hareketlilik bekleniyor. İnşaatçılar yeni projelerle beraber eleman ihtiyacının artacağını dile getiriyor. 

Turizm sektöründe aşı yetmezse bir daha açılamayacak tesisler var!

Ege Bölgesi belediye başkanları turizm sektörünün batma noktasına geldiğini ve tatil beldelerinde aşılamaya başlanılmasını istedi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, "Şu dönemde devredilen dükkânlar görüyoruz, kiralık yazan görüyoruz. Aşı yetişmezse bir daha açılmayacak tesisler görürüz" dedi.

Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik" dedi ve oranın yüzde 20’den yüzde 10’a düştüğünü belirtti...

Turizm sektöründe kira ödeyen işletmelerin yüzde 95'i faaliyetlerini durdurdu!

MÜSİAD Yeni Turizm Kaynakları Geliştirme Komitesi Başkanı Muhammet Ali Özeken, turizm sektörünün koronavirüsten olumsuz etkilendiğini belirterek, kira ödeyerek faaliyet gösteren işletmelerin yüzde 95'inin faaliyetlerini durdurduğunu belirtti...

Balıkesir Sındırgı turizm sektöründe söz sahibi olacak!

Balıkesir'in Sındırgı Belediyesi, turizm sektöründe söz sahibi olabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, mahalleleri dolaşarak, yapılacak çalışmaları anlattı.

Turizm sektöründe kış sezonunda 300 bin personel işsiz kalacak!

Türkiye Otelciler Federasyonu kış sezonunun gelmesi ile turizm sektöründe 300 bin kişinin yeniden işsiz kalacağını açıkladı. Çare olarak turizmin 12 aya yayılması önerildi.

İnşaat sektöründe ara elemen sıkıntısı var!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Türkiye'de ve Mersin'de artan işsizlik oranlarına rağmen, inşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

İnşaat sektörü ara eleman sıkıntısı yaşıyor!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, Türkiye'de ve Mersin'de artan işsizlik oranlarına rağmen, inşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

Beyaz eşya sektöründe eleman sıkıntısı var!

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde yapılan ankete göre beyaz eşya sektöründe yaşanan en önemli sorun, kalifiye eleman olarak belirlendi.

Harika Güral: Turizm sektörü yüzde 20 küçülecek!

Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, hükümetlerin söz vermesine rağmen turizm sektöründe işverenlere isçi sigortası desteğinin hâlâ verilmediğini söyledi.

turizm sektöründe eleman arıyor Haberi

turizm sektöründe eleman arıyor

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris, Bodrum ve Fethiye'nin yer aldığı Muğla'da, özellikle turizm sektöründe çalıştırılacak personel bulmada sıkıntı yaşanıyor. Yılda 3 milyondan fazla yabancı turistin tatil için tercih ettiği Muğla bölgesinde turizmciler, istihdam edecek nitelikte ve sayıda eleman bulamamaktan şikayetçi. 


ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Marmaris'teki bir otelde "İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" düzenlendi. Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal da nitelikli eleman kadar girişimci sayının da yeterli seviyede olmadığına dikkati çekti. Baysal, Japonya'da 6 milyon olan girişimci sayısının Türkiye'de 1.5 milyon olduğunu dile getirdi. Üniversite öğrencilerine seslenen Baysal, okul dışındaki zamanlarında turizm bölgelerinde iş gücüne katılmalarını...