28 / 03 / 2024

Turizmci yeni eleman arıyor!

Turizmci yeni eleman arıyor!

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris, Bodrum ve Fethiye'nin yer aldığı Muğla'da, özellikle turizm sektöründe çalıştırılacak personel bulmada sıkıntı yaşanıyor. Muğla bölgesinde turizmciler, istihdam edecek nitelikte ve sayıda eleman bulamıyor.



Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris, Bodrum ve Fethiye'nin yer aldığı Muğla'da, özellikle turizm sektöründe çalıştırılacak personel bulmada sıkıntı yaşanıyor. Yılda 3 milyondan fazla yabancı turistin tatil için tercih ettiği Muğla bölgesinde turizmciler, istihdam edecek nitelikte ve sayıda eleman bulamamaktan şikayetçi. 


ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Marmaris'teki bir otelde "İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" düzenlendi. Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal da nitelikli eleman kadar girişimci sayının da yeterli seviyede olmadığına dikkati çekti. Baysal, Japonya'da 6 milyon olan girişimci sayısının Türkiye'de 1.5 milyon olduğunu dile getirdi. Üniversite öğrencilerine seslenen Baysal, okul dışındaki zamanlarında turizm bölgelerinde iş gücüne katılmalarını önerdi.



Takvim 


Geri Dön