26 / 04 / 2024

Turizm teşviki

Turizm teşviki

Turizmi Teşvik Yasası’nda değişiklik getiren teklif dün kabul edilerek yasalaştı. Buna göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bazı özel yetkiler verildi...

Turizm sektörünü bekleyen büyük tehlike!

Devletin ve turizmcilerin bir an önce kuraklığa karşı önlem alması gerektiğinin altını çizen Genel Müdür Ferzan Çelikkanat, "Devlet yatırım ve işletme sürecinde çevreci ve sürdürülebilir ürünlere teşvik vermeli" dedi...

Turizme 6 ayda 3,1 milyar liralık teşvik!

Turizm sektörü, bu yılın ocak-haziran döneminde 47 bin 607 yeni yatağı öngören 205 proje için 3,1 milyar liralık yatırım teşviki aldı. Yatırımlarda ilk sırayı Antalya aldı.

Turizm sektörüne 2,6 milyar lira teşvik!

Akdeniz Turistik İşletmeciler ve Otelciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, turizm sektörünün bu yıl 43 bin yeni yatak için 2,6 milyar lira teşvik aldığı bildirildi...

Konut arzının artması için satış teşviki ve arsa gerekli!

İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi, sektörle ilgili derneklerle bir araya gelerek sektörü değerlendirdi ve çözüm önerileri açıklandı.  Konut arzının artması için satış teşviki ile boş arsanın gerektiği belirtildi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS şartsız personel alacak! İşte başvuru şartları!

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı açıklamada KPSS şartsız personel alacağını açıkladı. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın personel alımı için aranan şartlar neler? İşte söz konusu iş ilanıyla ilgili detaylar...

Yapancıya konut satışı teşviki kiralık ve satılık konut piyasasını darmaduman etti!

Ülkeye taşınan yabancılara sağlanan devlet teşvikleri ve konut piyasasının serbestleşmesi ve turizm amaçlı kısa vadeli ev kiralama uygulamasının yaygın hale getirildiği Portekiz'de kiralık ve satılık konut piyasası darmaduman oldu.

Konut satışları 3 itici gücün etkisiyle canlandı!

Konut satışlar üç itici gücün etkisiyle anlandı. Devlet teşviki ile kredi oranını yüzde 0.69’a kadar düşüren Yeni Evim kampanyası inşaat sektörüne soluk olurken, döviz yatırımından kazananlar da karını yönlendirecek uygun limanlar aramaya başladı. 

ABD'de tüm Tesla Model 3 araçlara vergi teşviki!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın tüm Model 3 araçlarının, ABD Hazine Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan yeni batarya tedariki kriterleri kapsamında vergi teşvikinden faydalanabileceği bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından duyuru! 127 personel alımı yapılacak! İşte şartlar ve detaylar!

Kültür ve Turizm Bakanlığı yeni personel alımını duyurdu. Bakanlık 127 personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru için şartlar belli oldu. İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yeni prim desteği! 3 bin 552 lira verilecek! 6 aydan fazla işsiz kalmayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim manifestosunda beş yılda 6 milyon istihdam sözü vererek, her bir vatandaş için aylık 3 bin 552 lira prim teşviki verileceğini açıkladı.

Emekliye son dakika destek müjdesi: Tam 3 bin 753 TL ödeme yapılacak!

Türkiye'deki emekli vatandaşlar için seçim öncesi zam müjdesi geldi. Çalışan emeklilere 5 puanlık prim teşviki sağlandı ve tutarları açıklandı. Emekli maaşlarıyla ilgili detaylar son dakika haberlerinde...

İşçi başına 35 bin-48 bin TL prim teşviki veriliyor! EYT’lilere ekstra müjde var!

Sigortalı istihdamın artırılması; gençlere, kadınlara iş kapısı açılması kapsamında milyonlar vatandaş için prim indirim, teşvik ve destekler verilirken, bu imkânlardan yararlanan kişi sayısı 12 milyonu geçti. 18 başlıkta verilen prim prim teşvikinin detayları araştırılıyor.

EYT'lilere bir müjde daha! 1 Nisan'a kadara vaktiniz var! Acele edin

EYT yasası netleşince Resmi Gazete’de yayınlandı. Hemen maaş belgelerini alan vatandaşlar ilk aylıkları için sabırsızlanıyor. EYT yasasıyla birlikte emekli olup çalışmaya devam edecekler için sosyal sigorta prim teşviki de devreye alındı.

Otomobilde hurda teşviki! Bu uyarıya dikkat

Sıfır otomobillerde fiyat artışlarının yanı sıra bulunabilirlik sorunu vatandaşları ikinci el araçlara yönlendiriyor. Ancak ikinci el alırken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar söz konusu. ‘Zombi araç’ olarak ifade edilen binlerce ağır hasarlı araç trafikte dolaşmakta. İşte dikkat çeken uyarı...

Konut krizi nasıl çözülür?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Türkiye genelinde yaşanan konut krizinin çözümünde planlı bir şekilde özel sektörün yeni konut üretiminin teşviki ile çözülebileceğini kaleme aldı. 

Kayseri Büyükşehir, Erciyes'te turizm imarlı arsa satacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri Erciyes'te turizm tesis alanı imarlı otel arsası satıyor. 

Turizm teşviki Haberi

Turizm teşviki

AKP’nin Turizmi Teşvik Yasası’nda değişiklik getiren teklifi dün Meclis Genel Kurulu’nda görüşüldü. Teklif kabul edildi ve yasalaştı. Buna göre; turizm amaçlı değerlendirilmesinde yarar görülen, kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri ve turizm merkezlerindeki Hazine taşınmazlardan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca uygun görülenler iki ay içinde tahsis edilebilecek. Orman Genel Müdürlüğü sabit kıymetlerine alınan tesislerden konaklama amaçlı kullanılması mümkün olanlar ile mesire yerleri içerisindeki her tür ve kapasitede konaklama tesislerini tahsis etme yetkisi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verilecek.

ALT YAPI BAKANLIKTAN

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre; tapuya tescili mümkün olan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki tescil harici yerler ile kapanan yollar ve yol fazlalarının ise talep tarihinden başlayarak en geç 1 ay içinde Hazine adına tescili yapılacak ve işletmeye açılacak. Orman sayılan alanların...