20 / 04 / 2024

Türk Ticaret Kanunu 2014

Türk Ticaret Kanunu 2014

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yılın ilk çeyreğinde kurulan şirket sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 15 bin 713'e ulaştığını bildirdi...

Senetlerde zaman aşımı süresi nedir?

Ticaret alanında çok fazla kullanılan senetler, Türk Ticaret Kanunu kapsamında düzenlenmektedir. Buna göre günlük yaşamda satış sözleşmesi ya da ödünç sözleşmesi olarak kullanılan senetler de kıymetli evraklar statüsünde bulunuyor.

Türk lirasıyla dış ticaret hacmi 2023'ün ilk yarısında 349,5 milyar TL'yi buldu!

Türk Lirası ile gerçekleştirilen dış ticaret hacmi, 2023 yılının ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 129,3 arttı ve 349 milyar 488 milyon TL'ye ulaştı.

Türk Lirası ile dış ticaret hacmi yüzde 139 arttı!

Türk lirasıyla yapılan dış ticaret hacmi 2023'ün 5 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 138,8 yükselerek 287 milyar 59 milyon liraya çıktı.

Türkiye'nin en eski bankalarından Türk Ticaret Bankası 455 milyon TL'ye devredildi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye'nin en eski bankalarından biri olan Türk Ticaret Bankası'nı 455 milyon TL'ye devretti.

Türk lirasıyla dış ticaret hacmi 2023'ün ilk çeyreğinde 163,5 milyar TL'ye ulaştı!

Türk lirasıyla yapılan dış ticaret hacmi 2023'ün ilk çeyreğinde, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 141,6 arttı ve 163 milyar 491 milyon TL şeklinde hesaplandı.

Türk Ticaret Bankası satışa çıkıyor!

TMSF, Türk Ticaret Bankası'nın yüzde 98,49 oranındaki payını 380 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkardığını duyurdu. İşte detaylar...

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Her geçen gün büyüyen Türk deniz ticaret filosunun sıralaması belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu gemi sayısının 413'e ulaştığını söyledi. İşte Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri…

Dursun Yaşar Çamurali, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu üyesi oldu!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu üyelerinden Fatih Kıvanç'ın yerine, Türk Ticaret Kanunu'nun 363 üncü maddesine göre ilk Genel Kurul'da, Genel Kurul'un onayına sunulmak üzere Dursun Yaşar Çamurali'nin Yönetim Kurulu üyesi olarak atanmasına karar verildi. 

Volim Türkü Evi Kafe Bar Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited  Şirketi kuruldu!

Volim Türkü Evi Kafe Bar Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de  100  bin TL sermaye bedeli  ile İlkkan Gökdemir tarafından kuruldu.

Mualla Arzu Günsur, TSKB GYO Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

TSKB GYO'nun Yönetim Kurulu üyeliğine Türk Ticaret Kanunu'nun 363. maddesi çerçevesinde Mualla Arzu Günsur'un seçilmesine karar verildi. 

Ruhsar Pekcan: Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın, AB'de ekonominin ve sanayinin hemen hemen her alanını etkileyecek değişikliklerin hayata geçirilmesini öngördüğünü söyledi ve "Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı" dedi.

Alarko GYO 2021 yılı için bağımsız denetim şirketini seçiyor!

Alarko GYO, Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Mevzuatı gereğince, 2021 hesap dönemi bağımsız denetimini yapmak üzere, Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine karar verdi. 

Chd Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Chd Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Cihad Öztürk tarafından kuruldu.

Türk Ticaret Kanunu 2014 Haberi

Türk Ticaret Kanunu 2014

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yılın ilk çeyreğinde kurulan şirket sayısının 15 bin 713'e ulaştığını bildirdi.


Yazıcı, yaptığı açıklamada, 1 Temmuz 2012'de yürürlüğe giren Türk Ticaret Kanunu ile ticari hayatta önemli gelişmeler yaşandığını ifade etti.


Yılın ilk üç ayında kurulan şirket sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 15 bin 713'e yükseldiğini belirten Yazıcı, bu şirketlerin yüzde 82'sinin limited, yüzde 15'inin ise anonim şirket olduğu bilgisini verdi.


Yazıcı, limited şirket kuruluşlarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21, anonim şirket kuruluşlarında ise yüzde 12 artış gerçekleştiğini belirterek, şunları kaydetti.


"Aynı dönemde 5 bin 146 ticaret şirketi kapanırken, kapanan şirket sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 azaldı. Bu ticaret şirketlerin 4 bin 542'si toptan ve perakende ticaret, 2 bin...