25 / 04 / 2024

Türk vatandaşlığı konut alımı

Türk vatandaşlığı konut alımı

TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan “Değerleme raporlarındaki yüksek gösterilen değerler ile de verilen vatandaşlıklara tedbir getirilmeli. Değerleme şirketleri yapı denetimde olduğu gibi atama şekli ile atanabilmeli ve değer 3 yıl sonra da tekrar kontrol edilmeli” şeklinde konuştu.

Fatih Altaylı'dan yabancıya konut satışı tepkisi: Parayı verenin 7 sülalesi Türk vatandaşı oluyor!

Fatih Altaylı, katıldığı bir yayında yabancıya konut satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve "250 bin dolar verenin 7 sülalesi Türk vatandaşı oluyor" dedi. Peki yabancıya konut satışı ile ilgili vatandaşlar neler söyledi? 

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

Türk vatandaşlığı için yapılan düzenleme suistimallerin önüne geçecek!

Yabancıların taşınmaz alımlarıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya göre arsalar üzerinde kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulmuş ya da üzerinde yapı bulunması şartı getirildi. Yeni düzenlemeyi EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı değerlendirdi...

Tunç Şatıroğlu Türk vatandaşlığı için yapılan düzenlemeyi kira ve enflasyon artışı olarak yorumladı!

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun, ‘Türk vatandaşlığının istisnai kazanılması’ başlıklı 20. maddesindeki değişikliği değerlendirdi. İşte Tunç Şatıroğlu'nun o değerlendirmesi ve paylaşıma gelen yanıtlar...

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

Merkez Bankası açıkladı! Kağıt 5 Türk Lira'lar tedavülden kalkıyor mu?

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısı ile 5 Türk Lira'lık madeni para basılmasının sonra , kağıt paraların tedavülde kalıp kalmayacağı vatandaşın merak ettiği konular arasında yer almakta. Buna göre, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, bu konudaki belirsizliğe açıklığa kavuşturdu. İşte ayrıntılar...

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 20,3 trilyon liraya yükseldi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan ve merakla beklenen verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Ağustos 2023 döneminde 2022 sonuna kıyasla yüzde 41,7 artış göstererek, 20 trilyon 331,9 milyar liraya yükseldi.

Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvuruları rekora koşuyor! En çok başvurulan programlar açıklandı!

Henley- Partners Grup Başkanı Dr. Christian H. Kaelin, Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvurularının bu yıl rekora koştuğunun altını çizerek, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Türk vatandaşlarına kolay Schengen vizesi veren ülke belli oldu!

Bir Avrupa ülkesi Schengen vizesi vermekte ısrar edince bir Avrupa ülkesinin Türk vatandaşlarına vize vermesinin daha kolay olduğu ortaya çıkıyor. Peki Schengen vizesini en hızlı hangi ülke alabilir? İşte Türklere en kolay Schengen vizesi veren ülke...

2022 yılında Türk bankacılık sektörü ne kadar kar etti? İşte sektörün 2022 performansı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Türk bankacılık sektörünün 2022 performansını açıkladı. Sektörün toplam aktifleri yüzde 55,7’lik artışla 14,3 trilyon lirayı aştı.

Yabancılara vatandaşlıkta şartlar resmen değişiyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Taşınmaz edinimine dayalı olarak istisnai yoldan Türk vatandaşlığı kazanılmasına ilişkin başvurularda şartlar yeniden düzenlendiğini belirterek, yeni düzenlemenin 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacağını söyledi.

Türk vatandaşlığı konut alımı Haberi

Türk vatandaşlığı konut alımı

Ucuz vatandaşlık haberi ile yabancılara satıştaki boşlukları ortaya koyan TÜGEM, şimdi de değerleme raporlarında yayınlanan usulsüzlükleri yayınladı. 

Kapsam Haber'de yer alan habere göre; TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan “Değerleme raporlarındaki yüksek gösterilen değerler ile de verilen vatandaşlıklara tedbir getirilmeli. Değerleme şirketleri yapı denetimde olduğu gibi atama şekli ile atanabilmeli ve değer 3 yıl sonra da tekrar kontrol edilmeli” şeklinde konuştu.

Değerleme Raporlarında Usulsüzlük Yapılıyor

TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan tarafından yapılan açıklamada “04 Mart 2019’dan itibaren yabancı uyruklu kişilerin gerek alıcı gerek satıcı olarak taraf olduğu tüm tapu işlemlerinde taşınmaz değerleme raporu aranıyor. Vatandaşlık için müracaat edenler için bazı değerleme uzmanları ve şirketleri usulsüz raporlar ile taşınmaz değerlerini raporlar üzerinde 250 bin dolar ve üzerinde gösteriyorlar. Lakin evin değeri piyasa koşullarına göre belki de...