19 / 04 / 2024

Türk yatırımcının KKTC konut ilgisi

Türk yatırımcının KKTC konut ilgisi

Türkler’in yurtdışı yatırımlarında eğitim ve iş gibi koşulların dışında düşük konut bedeli ve yüksek kira getirisinin de öne çıktığı gözleniyor. Ev fiyatlarının düşük, kiraların yüksek olduğu KKTC’nin bu alandaki beklentileri karşıladığı aktarılıyor.

Konut yatırımcısı Dubai'ye akın etti ve ilk sıralara yerleşti! Niçin Dubai tercih ediliyor?

Türk yatırımcılar Dubai'ye akın etti. İlk kez Türkler Dubai'de konut yatırımında ilk sıralara yerleşti. Niçin Dubai tercih ediliyor?

Türk yatırımcılarının Dubai'ye ilgisi artıyor! Dubai niçin bu kadar çok tercih ediliyor? İşte nedenleri...

Son dönemlerde Türk yatırımcılarının Dubaiye ilgili çığ gibi büyüdü. Yatırımcıların Dubai'de yatırım yapmasının bazı nedenleri bulunuyor. Yatırımcılar niçin Dubai'yi tercih ediyor?

Dolar, euro, arsa, bitcoin ve otomobil değil! İşte yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracı!

Yatırımcılar, dolar, euro, ev, arsa, otomobil ve bitcoin gibi yatırım araçlarına yatırım yaparken Borsa İzinde isimli borsa yorumcusu yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracının borsa olduğunu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Borsada bireysel yatırımcının kaybetmesinin suçlusu kim?

Borsa İstanbul’daki dalgalı seyir devam ederken, küçük yatırımcı sayısı da azalıyor. Stratejist ve yatırım uzmanı Tuna Kaya, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kayıpta olan bireysel yatırımcının bu durumundan vicdansız olarak nitelendirdiği “fenomenleri” sorumlu tuttu.

Türk yatırımcılar konut arayışında rotayı yurt dışına çevirdi! Konut fiyatları yurt dışı ile yarışır halde...

Bir yandan amortisman süresini bir yandan sunulan imkanları değerlendiren Türk yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi.

Borsada dengeler şaştı! Yabancı yatırımcının faturası küçük yatırımcıya kesildi! 

Yabancı yatırımcıların borsaya gelmesi ile borsada dengeler şaştı. 4 yıl öncesine kadar yabancı giderken yükselen borsa, şimdi yabancı gelince düşmeye başladı. Yabancı yatırımcının faturası ise küçük yatırımcıya kesildi.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Türk Yatırım Fonu anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türk Devletleri Teşkilatı tarafından hayata geçirilecek olan yatırım aracı Türk Yatırım Fonu anlaşmasının kabul edilmesinin uygun bulunduğuna yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep!

İngiltere emlak sektörünün önde gelen şirketlerinden Barratt London lansmanında, Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep geldiği belirtildi. 

Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası çizildi! Öncelikli alanlar peş peşe sıralandı

2024-2026 Dönemi Yatırım Programı hazırlıklarına dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nden Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası belirlendi. İşte detaylar...

Stratejist ve yatırım uzmanı Tuna Kaya'dan çarpıcı gümüş yorumu! 2024 yılında yatırımcının yüzü gülecek!

Stratejist ve yatırım uzmanı Tuna Kaya'dan çarpıcı gümüş yorumu geldi. Kaya, gümüş yatırımcılarına seslenerek ''2024 yılında yatırımcının yüzü gülecek'' dedi. Peki gümüş fiyatları ne kadar olacak?

Ne altın ne de dolar. Yatırımcının gözdesi o alacak. Herkes parasını çekip oraya yatıracak

Ne altın en dolar.. Analistler tarafından yatırımcının yeni gözdesi olacak yatırım aracı açıklandı. Detaylar oldukça heyecan verici.

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

Türk yatırımcının KKTC konut ilgisi Haberi

Türk yatırımcının KKTC konut ilgisi

Bir taraftan yabancılar Türkiye’den konut alırken bir diğer taraftan da Türkler dünyanın farklı yerlerinden gayrimenkul satın alıyor.


Türkler’in yurtdışı yatırımlarında eğitim ve iş gibi koşulların dışında düşük konut bedeli ve yüksek kira getirisinin de öne çıktığı gözleniyor. Ev fiyatlarının düşük, kiraların yüksek olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bu alandaki beklentileri karşıladığı aktarılıyor.


Prim potansiyeli yüksek


Kıbrıs’ta ofis açan ve ilk brokerler toplantısını burada gerçekleştiren Era Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Türk yatırımcının KKTC’ye ilgisinin arttığını söyledi. Bu ilginin kendilerini Kıbrıs’ta ofis açmaya yönlendirdiğine dikkat çeken Ekşioğlu: “Türkler’e yılda 10-15 bin konut satılması hedeflenen Kıbrıs’ta biz de satışlara aracılık edeceğiz” dedi. KKTC’de yabancıya yapılan satışlarda başı İngilizler çekiyor. Senede 15-20 bin konutun İngilizlere satıldığı dile getiriliyor. İkinci sırayı yaklaşık 3 bin konutun...