26 / 04 / 2024

türkiye abd ticari ilişkileri

türkiye abd ticari ilişkileri

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Gülle, "Koronavirüs sonrası ABD ile 100 milyar dolarlık ticaret hedefimizi ihracatçılarımızın gayretiyle 200 milyar dolara bile ulaştırabiliriz." dedi.

Türkiye ile AB arasındaki ticari ilişkiler artmaya devam ediyor!

Türkiye ile AB arasındaki, ticari ilişkiler artmaya devam ediyor. Türkiye’nin ihracatında AB ülkelerinin payı yüzde 50’ye ulaştı. En çok ihracat yapılan ülke ise Almanya.

ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 100 milyar dolara çıkabilir!

ABD'nin Küresel Piyasalardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Venkataraman, ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin katlanarak büyümesi için ciddi bir fırsat gördüklerini belirterek, 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Türkiye'nin hafif ticari araç ve kamyon ihracatı 2023'ün ilk yarısında 2,4 milyar dolar oldu!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomotiv endüstrisinde hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu kapsayan "eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar" ihracatı ocak-haziran 2023 döneminde 2 milyar 421 milyon 32 bin dolar şeklinde oldu.

YouTube Premium fiyatları ABD'de arttı! YouTube Premium'a Türkiye'de de zam gelecek mi? 

YouTube Premium fiyatlarına ABD'de zam yapıldı. 11,99 dolar olan bireysel aboneliğin fiyatı 13,99 dolara yükseldi. Peki Türkiye'de de YouTube Premium fiyatlarına zam gelecek mi? 

ABD'li ünlü uzmandan Türkiye’ye şok uyarı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem felaketi, dünyanın da gündeminden düşmüyor. Bilim insanları bu konuda peş peşe açıklamalar yaparken, son uyarı ABD’li ünlü bir uzmandan geldi ve bu bilim insanı Türkiye’yi neden uyardı?

DTÖ ABD'yi haksız buldu Türkiye lehine karar verdi. Türk çelik üreticilerine müjde

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ),  ABD eski Başkanı Donald Trump’ın, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği ek gümrük vergilerinin küresel ticaret kurallarına aykırı buldu ve Türkiye'nin lehinde karar verdi.

TOGG Türkiye, ABD ve Brezilya'da TT oldu!

Türkiye'nin gururu yerli ve milli aracı Togg dün ilk kez bizzat Cumhurbaşkanı tarafından banttan indirildi.

Sabancı Holding Türkiye ve ABD'de iki yeni şirket kurdu

Sabancı Holding enerji ve iklim teknolojileri konusunda Türkiye ve ABD'de kurduğu iki yeni şirketle ilgili KAP'a açıklama yaptı. Açıklama kapsamında ABD'de gerçekleştirilerek güneş enerji projesi hakkında bilgi verildi. İşte detaylar...

ABD'de koronavirüs dolandırıcılığı! Dolandırıcılar paralarla Türkiye’den ev aldı!

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişinin koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların paralarla Türkiye’den ev aldığı ifade edildi...

ABD'den Türkiye'ye peş peşe uyarı! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya!

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adeyemo'nun Türk mevkidaşı Elitaş'ı aradığını ve Rusya'ya yönelik yaptırımlar konusunda uyardı. Ardından Amerikan Ticaret Odası'nın Türkiye ofisine bir uyarı mektubu gönderdi! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya...

ABD'li dev yatırım bankasından flaş Türkiye açıklaması!

ABD’li dev yatırım bankası olan JP Morgan, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı.. İşte flaş Türkiye açıklaması...

Türkiye ile ABD arasında kritik alışveriş! Joe Biden açıkladı

Türkiye ile ABD arasında 6 milyar dolar değerinde olan kritik F-16 anlaşması ile ilgili ABD lideri Joe Biden'dan açıklamalar geldi. 

Türkiye ile ABD arasında kritik temas! Ana gündem maddesi ekonomi

ABD ile Türkiye arasında kritik bir temas gerçekleşecek. Yabancı basından alınan haberlere göre ABD Hazine ve Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo’nun Türkiye’ye gelerek Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşüleceği iddia edildi. 

2021'de Türkiye'de 772 bin yeni otomobil ve ticari araç satıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2021 yılında Türkiye'de 772 bin yeni otomobil ve ticari aracın satıldığını açıkladı.

türkiye abd ticari ilişkileri Haberi

türkiye abd ticari ilişkileri

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) süreci ve sonrasında ticaretin yönünü çizmek hedefiyle büyükelçilerle düzenlediği "TİM Export Talks" online panellerine devam ediyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; paneller serisinin üçüncüsü, TİM Başkanı İsmail Gülle ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın katılımıyla "Kovid-19 sonrası ABD'de ihracatçılar için hangi fırsatlar var?" başlığıyla TİM'in sosyal medya hesaplarından canlı olarak gerçekleştirdi.

Panelde, Kovid-19 sürecinde ABD'de alınan tedbirler, ABD ekonomisinin salgın sonrasındaki durumu, iki ülkenin dış ticaretindeki gelişmeler ve gelecek döneme dair fırsatlar değerlendirildi.

TİM Başkanı İsmail Gülle, panelde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesinde ABD'ye tıbbi malzeme yardımında bulunarak önemli bir tedarikçi ve yüce gönüllü bir millet olduğunu gösterdiğini belirtti.

Gülle, "ABD'ye maske yardımıyla yarattığımız bu havayı korumalıyız. Böylelikle ABD ile ikili ticarette 100...