29 / 03 / 2024

türkiye boya sektörü

türkiye boya sektörü

BOSAD Başkanı Ahmet Faik Bitlis yaptığı açıklamada, büyüme konusunda önemli bir performans gösteren ve dünya payı artan boya sektörüne yabancı şirket ilgisinin devam ettiğini söyledi

Avrupalı'nın 5'te 1'i kadar boya tüketiyoruz

Yıllık boya tüketiminin 250-300 bin ton olduğu Türkiye'de, kişi başına düşen boya tüketiminin 2-3 litre arasında değiştiği bunun da Avrupa'da tüketilen boya miktarının 5'te 1'ine denk geldiği açıklandı.

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Türkiye otomotiv sektörü hedefini büyüttü! 30 milyar dolarlık ihracat!

Otomobil sektörü hız kesmeden büyüyor. Türkiye'de yapılacak olan FIA Elektrikli Otomobil Dünya Kupası FIA-ETCR yarışması, ülkemizi olumlu yönde tanıtacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Türkiye gayrimenkul sektöründe ciddi pazar! 

Yabancı vatandaşların Türkiye'den konut alımları her geçen gün artıyor. PWC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu,Türkiye'nin gayrimenkulde önemli pazarlardan biri olduğunu dile getirdi.

Koronavirüs Türk çimento sektörünü nasıl etkiledi?

Deloitte Türkiye işbirliğinde “Yeni Koronavirüsün Türk Çimento Sektörüne Etkileri Raporu” hazırlandı. Rapor göre, sektörle ilgili yol haritası hazırlanacak. Sektör temsilcileri, ''2020 yılı bizim için asla kayıp bir yıl olmayacak'' diyor. 

Türk çelik sektörü 'damping'e karşı ayağa kalktı!

Avrupa Birliği’nin (AB), Türkiye'den ithal edilen bazı çelik ürünlerde damping yapıp yapmadığını tespit etmek için için başlatılan resmi soruşturmaya Türk çelik sektörüde katıldı.

Türkiye çimento sektörü, dünyada ilk sırada!   

Çimsa CEO’su Ülkü Özcan, çimento sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özcan, "Türkiye, dünyanın önde gelen çimento üreticileri arasında yer alıyor" dedi...

Koronavirüs Türkiye gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Dünyanın önde gelen ticari gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman & Wakefield, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınının Türkiye Gayrimenkul pazarı üzerindeki etkilerini her hafta düzenli olarak paylaşıyor. İşte sektöre ilişkin değerlendirmeler...

Akçansa, çimento sektörünün en yüksek ihracat rakamına ulaştı!

Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşu olan Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 2019 yılı finansal sonuçlarını yayınladı. Akçansa, 3.7 milyon ton ihracat ile Türkiye çimento sektörünün tarihi olarak en yüksek ihracat rakamı oldu. 

Türkiye'nin 2019 yılı konut sektörü analizi!

'2019 yılı Türkiye Konut Sektörü Değer Değişimi Haritası' yayınlandı. TUİK tarafından derlenen verilere göre Türkiye'de en çok konut İstanbul, Ankara ve İzmir'de satıldı.

Türk gayrimenkul sektörüne Uzak Doğu’dan ilgi artıyor!

Türkiye gayrimenkul sektörüne Uzak Doğu’dan da ilgi artıyor. Çinlilerin Türkiye’deki gayrimenkul yatırımları son 1 yılda yüzde 87 arttı ve son 6 ayda 300 binin üzerinde Çinli yatırım fırsatlarını yerinde inceledi.

Türkiye’de kentsel dönüşüm süreci masaya yatırıldı!

Birikimevim’in ana sponsorluğunda düzenlenen sempozyum Türkiye’deki kentsel dönüşüm sürecine ışık tutacak en güncel bilgi ve mevzuatların tartışıldığı “Türkiye Gayrimenkul Sektörü ve Deprem Gerçeği ile Kentsel Dönüşüm Sempozyumu” gündem yaratacak konu başlıkları ele alındı.

Konut satışlarındaki hareketlilik boya sektörünü de etkiliyor!

Akçalı Şirketler Topluluğu’nun CEO’su Akın Akçalı, "Faizlerin düşmesiyle, konut satışlarındaki hareketlilik olduğunda bu boya sektörünü etkiliyor. Türkiye’deki boyaların yüzde 80-85’i yenilemede kullanılıyor" diyor...

türkiye boya sektörü Haberi

türkiye boya sektörü


Türkiye boya sektörü, cirosal anlamda Avrupa sıralamasında İspanya’yı geride bırakarak 4’üncü sıraya oturdu. Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD)Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Faik Bitlis, “Boya sektörü olarak Avrupa 6’ncılığından bahsedilirdi. Bu sıralamada cirolara bakıyoruz. Almanya uzak ara birinci, İtalya sanayi boyalarından dolayı ikinci sırada, Fransa ve İngiltere at başı gidiyorlar. Bunun ardından İspanya geliyor. Ancak İspanya’yı geçmiş vaziyetteyiz” dedi. 


BOSAD olarak Avrupa Boyacılar Birliği’nin (CEPE) üyesi olduklarını belirten Bitlis, “CEPE’de İspanya boya sektörü hakkında bir sunum yaptı. Kendi rakamlarımızı da biliyoruz. İspanya’nın 2001-2002’deki boya tüketimleri ile 2011-2012 tüketimleri aynı. Yani çıkmış sonra tekrar 10 sene öncesine geri dönmüş. Bu nedenle rahatlıkla İspanya’nın önündeyiz diyebilirim” diye konuştu. 


BOSAD Başkanı Faik Bitlis’in aktardığına göre dünya boya sektörü 100 milyar dolar hacminde, 40 milyon ton büyüklüğünde....