26 / 04 / 2024

türkiye cami restorasyonları

türkiye cami restorasyonları

Vakıflar Genel Müdürlüğü Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan 10 caminin restorasyonunu tamamladı. Restorasyon çalışmaları tamamlanan camiler kısa süre içerisinde ibadete açıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan İdlib'e yetim ve engelliler için yaşam merkezi!

Türkiye Diyanet Vakfı İdlib'de yetim ve engelli aileleri için yaşam merkezi inşa ediyor. İnşa edilecek rojede, 100 ailenin barınacağı 100 konutun yanı sıra cami, okul, sağlık ve kültür merkezi de olacak...

Türkiye yurt dışında nerelerde cami inşa etti?

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat'ın, Kırgızistan'da davet edildiği bir iftara Gülen yapılanmasına mensup olduğu söylenen bir kişinin de gelmesi üzerine, "Biz burada 35 milyon dolara cami yaptıralım, siz bizi teröristlerle aynı masaya oturtun" sözlerini sarf etmesi gündem oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı, Bosna Hersek'te cami inşa edecek!

Türkiye Diyanet Vakfı ile Kırşehir Belediyesi iş birliğinde Olovo şehrind hayata geçirilecek Ahi Evran-ı Veli Kırşehir Camisi'nin temeli yarın atılacak.

Türkiye'nin ilk ‘Ayyıldızlı Camisi' Sivas'a yapılıyor!

Sivas Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk defa ay yıldız temalı olarak inşa edilecek olan “Ayyıldız Cami”nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Hayati Alioğlu: Türkiye'den cami onarımı için yardım bekliyoruz!

İstanköy'de din görevlisi olan Hayati Alioğlu, depremde hasar gören Defterdar Camii ile ilgili yaptığı açıklamada "Eğer, acil olarak caminin ibadete açılmasını istiyorsak, özellikle Türkiye'den caminin tamiri için yardım bekliyoruz." dedi

Türkiye Diyanet Vakfı 10 ülkede 16 cami inşa ediyor!

Bugüne kadar 25 ülkede 100'ün üzerinde cami ve eğitim binasını hizmete açan Türkiye Diyanet Vakfının Filistin Gazze, Kırım, Belarus ve Haiti gibi dünyanın çeşitli noktalarında yaptırdığı camilerde açılış için gün sayılıyor.

Türkiye’deki cami sayısı 10 yılda 10 bin arttı!

Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye’nin cami haritasını çıkardı. 2005 yılında 77 binin üzerindeki cami sayısı, 10 yılda 10 bin artarak 2015’te 87 bine yaklaştı. İstanbul’daki cami sayısı ise 3 bin 318 oldu.

Cami Öğrenci Evi projesi Türkiye genelinde uygulanacak!

Tokat Müftülüğünce bir yıl önce başlatılan ve imkanı olmayan öğrencilere "sıcak yuva" sağlanması amaçlanan "Cami Öğrenci Evi Projesi" Diyanet İşleri Başkanlığınca Türkiye genelinde uygulanacak...

Türkiye Diyanet Vakfı cami inşaatlarına 2 milyar TL harcadı!

Türkiye Diyanet Vakfı kurulduğu günden bugüne, ezana hasret kalan ülkelerin cami inşaatları için 2 milyar lira harcadı. 25 ülkede 100’ü aşkın camiyi gurbetçilerin hizmetine sundu.

Yıkılan Gazze camilerini Türkiye Diyanet Vakfı yeniden inşa edecek!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, "Vakfımız bugüne kadar ülkemizde 3 bin 421, 25 ülkede ise 100'ün üzerinde cami ve eğitim binası yapmıştır. 2 milyar lira tutarında cami projesi hayata geçirilmiştir" dedi.

Litvanyalı Müslümanlar cami inşası için Türkiye'den yardım bekliyor!

Litvanya Müftüsü Jakubauskas, Vilnius’ta cami arazisi ve inşası için Türkiye’den yardım beklediklerini açıkladı.Litvanya Müftüsü Romas Jakubauskas, başkent Vilnius’ta inşa etmek istedikleri cami için Türkiye'den yardım istedi.

Türkiye Kosova'ya dev cami inşa edecek!

Türkiye, Balkanların en büyük camisini Kosova’nın başkenti Priştine’ye yapacak. Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık tarafından Kosova’nın Priştine şehrine Balkanların en büyük camisinin yapılacağı müjdesini verdi.

Türkiye’nin ilk dini eğitim kompleksinin temelleri Bursa'da atıldı!

Bursa'nın Nilüfer İlçesine bağlı Doğanköy mahallesinde yapılan Türkiye’nin ilk Dini Eğitim Külliyesi’nde yer alan caminin temeli törenle atıldı. 4 minareli cami, 5 bin kişi kapasiteli.

türkiye cami restorasyonları Haberi

türkiye cami restorasyonları

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafında Ramazan ayı boyunca  Kayseri, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Hatay, Kahramanmaraş ve Suriye Afrin'de toplam 10 adet camiyi restore etti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; restorasyon çalışmaları tamamlanan camiler ibadete açıldı. 

15. yüzyıl eserlerinden Şemsi Paşa Camisi ibadete açıldı

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılan Üsküdar Rumi Mehmet Paşa Camisi de 3 yıl sonra ibadete açıldı. Ramazan ayında İstanbul'da restore edilen bir diğer cami ise  Üsküdar Kaymak Mustafa Paşa Camisi oldu. 2018 yılında restore edilmeye başlanan cami Ramazan ayında ibadete açıldı.

Kumrulu Mescit ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

İstanbul Vakıflar I. Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen Mimar Atik Sinan'ın yaptığı Kumrulu Mescit Camisi de ibadete açıldı. Fatih Sultan Mehmet döneminin başta gelen mimarlarından Atik...