23 / 04 / 2024

türkiye çöp sorunu

türkiye çöp sorunu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çöpleri arıtılmamış şehir bırakılmaması gerektiğini belirterek, "Çevre hassasiyetini gözeterek enerji yatırımlarını yapmalıyız. Bizim çöpleri arıtılmamış bir şehir bırakmamamız lazım" dedi...

Türkiye’nin tek bir sorunu var, Türk Lirasının düzenli değer kaybetmesi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, Türkiye’nin tek bir sorunu olduğunu belirterek, "Türk Lirasının düzenli değer kaybetmesi" dedi. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabından yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar...

GAZBİR açıkladı! Türkiye'nin 2024'te doğal gaz talebi 53 milyar metreküp olacak...

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, yaptığı açıklama kapsamında Türkiye'nin doğal gaz talebinin gelecek sene yükseleceğini kaydederek,"2024 senesi Türkiye doğal gaz talebinin 53 milyar metreküp civarında olacağını tahmin ediyorum." diye konuştu. İşte detaylar...

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

S&P Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), Türkiye ekonomisinin bu yıl için büyüme tahminini yüzde 5.2'ye, gelecek yıl için büyüme tahminini ise yüzde 2.8'e çıkardığını açıkladı.

Kaşıkçı Elması Türkiye'nin hangi müzesinde sergileniyor! Çalındı iddiası nereden çıkarıldı çöp kutusunda mı bulundu?

Kaşıkçı elması'nın çalındığı haberi Türkiye'nin gündemine oturdu. Milyonlarca insan filmlere bile konu olan Kaşıkçı elmasıyla ilgili bilgileri merak ediyor. Kaşıkçı elması nedir, çalındı iddiası nereden çıkarıldı, çöp kutusunda mı bulundu? İşte detaylar...

Türkiye'deki gayrimenkul sorunu fabrikalara sıçradı!

Türkiye'de yaşanan gayrimenkul sorunu fabrikalara da sıçradı. Fabrika bulamayan bazı yatırımcıların arsa alıp fabrika kurmayı hedefliyor.

S&P Türkiye'nin kredi notu ile not görünümünü teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notu ile not görünümünü teyit etti.

Türkiye'nin gümrük sorunu çözülmeli!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Türkiye'nin gümrük sorunu çözülmeli!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4  maddelik analizi...

P&G Türkiye ofisi LEED Altın Sertifikası aldı!

Yeni ofisinde enerji tüketimini yüzde 40 ve karbon ayakizini yüzde 30 azaltan P&G Türkiye'ye Yeşil Binalara verilen LEED Altın Sertifikası verildi..

S&P Türkiye'nin kredi notunu 23 Şubat'ta değerlendirecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin kredi notu ve görünümünü gelecek yıl 23 Şubat ve 17 Ağustos tarihlerinde değerlendireceğini açıkladı..

S&P Türkiye'nin kredi notunu korudu!

Standard & Poor's (S&P) tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü koruduğunu duyuruldu...

S&P Türkiye'nin kredi notunu korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu korudu fakat nor görünümünü negatif olarak açıkladı.

S&P'den Türkiye Varlık Fonu açıklaması!

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye Varlık Fonu'yla ilgili açıklama yaptı. S&P Varlık Fonu'yla ilgili "Kamu varlıklarını kaldıraca alma aracına benziyor" dedi.

türkiye çöp sorunu Haberi

türkiye çöp sorunu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Finlandiya, İsveç ve Polonya ziyaretlerine eşlik eden Bakan Yıldız, bu ülkelerdeki muhatapları ve enerji şirketleriyle görüşüyor. 


Finlandiya ve İsveç ziyaretlerini gazetecileri değerlendiren Yıldız, her iki ülkede de enerji alanına ilişkin çok verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini ve Polonya'da başarılı görüşmeler yapmak istediğini söyledi. 


Özellikle İsveç'teki görüşmelerinin verimli olduğuna dikkati çeken Yıldız, bu ülkede ziyaret ettikleri enerji şirketindeki alternatif enerji üretim sistemlerini önemsediklerini belirtti. 


Bakan Yıldız, kent atıklarından enerji üretimine Türkiye'nin önem verdiğini vurgulayarak, "Bizim, çöpleri arıtılmamış herhangi bir şehir bırakmamamız lazım. Bunu çevre bakanlığımız düzenliyor, ama bizim Enerji Bakanlığı olarak da çevreye rağmen değil, çevreyle beraber bunu yapmamız lazım. Çevre hassasiyetini gözeterek enerji yatırımlarını yapmalıyız. İsveç'teki görüşmelerin en önemli sonuçlarından bir tanesi, çöpü ve bütün atıkları değerlendirebilecek enerji tesislerini kurmamız...