26 / 04 / 2024

Türkiye Elektrik İletim AŞ

Türkiye Elektrik İletim AŞ

Sert geçen kışın yarattığı buz ve kar yükü elektrik iletim hatlarını vurdu. Yüksek gerilim ve şebeke hatları dallara, tepelere kadar sarkarken her gün kısa devreden yüzlerce kesinti yaşanmaya başladı

3 bin yıllık sit alanına yüksek gerilim direkleri kuruldu

Kalecik Kalesi'nin arka kısmında 3 bin yıl önce Urartular döneminde matematiksel bir hesapla inşa edildiği belirtilen 2 bin 475 dikili taşın bulunduğu sit alanına yüksek gerilim direkleri kuruldu

Tahsilattaki sıkıntı rüzgar enerjisinin hızını kesti

Türkiye Elektrik İletim A.Ş'nin özel sektörden satın aldığı elektrikte, ödeme vadesini 25 günden 80 güne çıkarması ve ödenmeyen alacakların 90 milyon euroya ulaşması sektörü krize soktu

Elektrik tüketimi Temmuz'da artışa geçti

Küresel krizin etkisi sonucu sanayideki kullanımda gerilemeyle düşüş trendine giren elektrik tüketimi, bu yılın Temmuz ayında belirgin bir şekilde arttı

Rüzgâr santralleri için yarışma yapılacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Hasan Köktaş, rüzgâr santralleri yatırımları arasında yarışma yapılacağını söyledi

Rüzgar enerji santralleri yaygınlaşıyor

Hatay'da yapılan rüzgar enerji santralinin önümüzdeki ay çalışmaya başlayacağı bildirildi

Ali Ağaoğlu, referandumda 'Evet' diyecek!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, daha özgür ve istikrarlı bir Türkiye için referandumu fırsat olarak görüyor

TEİAŞ duyurdu: Elektrik santrallerine 379,6 milyon liralık destek verilecek!

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), 44 elektrik üretim santraline 2023 Mayıs için 379 milyon 635 bin 960 TL kapasite ödemesi gerçekleştirecek.

TEİAŞ tam 80 adet personel alacak! Son başvuru tarihi 16 Haziran!

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü (TEİAŞ) bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Farklı kadrolardan toplam 80 adet personel istihdam edeceğini paylaşan TEİAŞ, son başvuru tarihinin 16 Haziran olduğunu aktardı.

En az lise mezunu toplam 266 memur alınacak! KPSS'den 60 puan alanlar durmayın, hemen başvurun!

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü  en az lise mezunu KPSS 60 puan şartı ile toplamda 266 mmeur alımı yapacağını açıkladı.

Elektrik santrallerine 431,6 milyon liralık destek

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), 44 elektrik üretim santraline nisan ayı için 431 milyon 631 bin 826 TL kapasite ödemesi gerçekleştirilecek.

TEİAŞ 146 Personel alacak! KPSS'den 60 puan alanlar hemen başvursun! Başvurular 1 hafta sonra başlıyor!

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) kendi bünyesinden istihdam ettirmek üzere toplamda 146 personel alımı yapacağını açıkladı. KPSS'den 60 alanlar hemen başvursun! Başvurular 1 hafta sonra başlıyor!

Elektrikte 2023 ek ücreti Resmi Gazete’de açıklandı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 2023 yılında uygulanacak iletim ek ücretini açıkladı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin iletim tarifesinin binde beşi olarak tespit edildi.

İstanbul'un o ilçesi için son dakika kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

İstanbul ili, Silivri ilçesi, Seymen ve Çeltik mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Ankara'nın 2 ilçesi için karar geldi! Dikkat! Bu sabah açıklandı!

Ankara ili Kahramankazan ve Yenimahalle ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi.

17 ildeki 243 arazi için özelleştirme kararı! Yatırımcılar dikkat! Satış ve kiralamalar 2025'e kadar yapılacak!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi, Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ait olan araziler özelleştirme kapsamına dahil edildi. 243 arazinin satışı ve kiralaması yapılacak. 

Antalya için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Antalya ili sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. 

Çanakkale ve Çorlu için acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale ve Çorlu illeri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. 

72 saatlik elektrik kesintisi geliyor!

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından dün yapılan açıklamada, elektrik kesintilerine gideceği açıklandı.

TEİAŞ'tan önemli açıklama: Elektrik kısıtlaması geliyor!

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), yaptığı açıklamada elektrik arz talep dengesinin sağlanması için iletim ve dağıtım sistemine bağlı mesken harici kullanıcılara program kapsamında kısıntı uygulanacağını belirtti.

Türkiye Elektrik İletim AŞ Haberi

Türkiye Elektrik İletim AŞ

Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk ve karlı hava, elektrik iletim ve dağıtım altyapısını vurdu. Buz ve kar yükü, elektrik iletim ve dağıtım hatlarının aşağı doğru sarkmasına, bazı bölgelerde ağaçların dallarına ya da tepelere değmesine yol açıyor. Bu da kısa devrelere ve arızalara yol açıyor. Toprak altındaki hatlar da aşırı soğuklar nedeniyle geriliyor ve kopuyor. Bu nedenle gerek Türkiye Elektrik İletim AŞ’ye (TEİAŞ) ait yüksek gerilim hatlarında, gerekse de şehir içi dağıtım şirketlerinin kontrolündeki hatlarda her gün onlarca hatta yüzlerce arıza yaşanıyor. Arızalar nedeniyle abonelere, zaman zaman saatlerce elektrik verilemiyor.


TOPRAK ALTI HATTI DA ETKİLİYOR


Enerji Bakanlığı kaynakları, fırtına ve rüzgârın da iletim ve dağıtım altyapısına büyük zarar verdiğini belirterek “Bazı bölgelerde fırtına, direkleri deviriyor. Hatlar kopuyor. Altyapı tahrip oluyor. Bu da...