19 / 04 / 2024

72 saatlik elektrik kesintisi geliyor!

72 saatlik elektrik kesintisi geliyor!

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından dün yapılan açıklamada, elektrik kesintilerine gideceği açıklandı.



İran Petrol Bakanlığı, enerji haberleri ajansı SHANA’da yayımlanan açıklamasında “Dün Türkiye tarafındaki istasyondaki bir gaz sızıntısından dolayı kesilen Türkiye’ye doğalgaz ihracatı yeniden başladı” ifadelerini kullanmıştı. 

Sözcü'den Emre Deveci'nin haberine göre, enerji sektörü kaynakları yaptıkları açıklamalarda söz konusu açıklamayı teyit etmedi ve gaz akışının sembolik düzeyde olduğunu dile getirdi.

72 saatlik elektrik kesintisi geliyor!

Yaşanan gelişmelere göre, gaz akışına dair teknik sorunların dışında İran’ın kışın artan iç talebi ve yetersiz altyapısı sebebiyle kendisinin de arz sorunu yaşadığını ve içeride kısıtlamalara gittiğini kaydeden uzmanlar, Türkiye’nin de bu sürece hazırlıksız yakalandığını bildirdi.

Reuters’a önemli açıklamalar yapan bir Türk yetkili de İran’dan günlük 28 milyon metreküp olması gereken akışın 2-3 milyon metreküp seviyelerinde olduğunu kaydetti.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön