17 / 04 / 2024

Türkiye Emlak Bankası katılım bankası mı olacak

Türkiye Emlak Bankası katılım bankası mı olacak

Türkiye Emlak Bankası’nın yönetim kurulu başkanı deneyimli bankacı Zeki Sayın, bankanın katılım bankacılığı alanında boy göstermesini öneriyor. Bankanın 2001 krizinden bu yana tasfiye süreci devam ediyor.

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Türkiye İş Bankası'ndan Marmaris'e 844 milyonluk otel yatırımı!

Türkiye İş Bankası A.Ş. Muğla Marmaris'te Turizm Konaklama/OtelTesisi Projesi için harekete geçti. ÇED onayı alan proje resmen başlıyor.

Türkiye İş Bankası’ndan depremzedelere 109 milyon dolarlık kredi desteği!

Türkiye İş Bankası, Kahramanmaraş deprem felaketleri sonrası bölgeye olan desteğini sürdürüyor. Banka, EBRD ile yeni bir sözleşmeye imza atarak bölgenin yeniden yapılandırılmasına yönelik 109 milyon dolarlık bir kaynak sağladı.

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ziraat, Halk ve Vakıflar bankalarına 111,7 milyar TL’lik destek

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının çekirdek sermayelerinin toplam 111,7 milyar TL artırılması için gerekli çalışmaları tamamladığını paylaştı.

Türkiye İş Bankası kartı olanlar yaşadı! Her gün 5 TL veriliyor!

2022 yılının zorlu ekonomik şartlarına karşı hem mevcut müşterilerinin hem de potansiyel müşterilerinin yanlarında yer alan bankalardan Türkiye İş Bankası, 2023 yılına girilmesi ile birlikte yeni kampanyalarına start verdi. Bu kapsamda ilk olarak mevcut müşterilerini hedefleyen banka, yeni kampanyas

Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın aktif büyüklüğü 16.2 milyara ulaştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2021 yılı bütçesinin görüşmelerinde Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın aktif büyüklüğünün bugün itibariyle 16.2 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Türkiye Finans Bankası'nın konut finansman oranları düştü!

Türkiye Finans Bankası konut finansmanı kar payı oranlarında büyük bir indirime daha gitti. Banka ikinci el konutlarda en uygun konut kredisine ortak oldu.

Türkiye Finans konut finansmanı oranları arttı!

Türkiye Finans Bankası sıfır haricindeki konutlar için en düşük oranı sunan banka konumundayken finansman oranlarını arttırdı. Konut kredisi faizleri yeniden mi yükselecek?

Emlak Katılım Bankası Kayseri'de şube açtı!

Türkiye Emlak Katılım Bankasının Kayseri şubesi hizmete açıldı. Genel Müdür Nevzat Bayraktar, Anadolu'nun kadim ticaret merkezi Kayseri'de, yeni şube açılışı gerçekleştirmekten mutlu olduklarını dile getirdi.

Türkiye Finans Bankası konut finansmanı oranları düştü!

Türkiye Finans Katılım Bankası konut finansmanı kar payı oranlarında indirim uyguladı. Bankanın konut finansmanı kar payı oranları yüzde 1.12’ye geriledi.

Türkiye Emlak Bankası İzmit’e şube açtı!

2001 yılında kapanan Türkiye Emlak Bankası, İzmit’in en işlek caddelerinden biri olan Yürüyüş Yolu üzerinde yeni şube açtı. Banka şube açarak büyümeyi hedefliyor...

Türkiye Finans'tan yüzde 0.75 oranlı konut finansmanı kampanyası!

Türkiye Finans Bankası Banka Gayrimenkulleri ve Anlaşmalı Toplu Konut Finansmanı kampanyaları için kar payı oranlarını yüzde 0.75’e indirdiğini açıkladı. Kampanya sınırlı sürede uygulanacak...

Emlak Bankası konut finansmanı ne zaman kullanılabilecek?

Emlak sektörünün ve konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşın büyük umutlarla beklediği Türkiye Emlak Katılım Bankası Şubat ayında bankacılık faaliyetlerine yeniden döndü. Emlak Bankası’nın konut finansmanı kullandırım şartları da belli oldu...

Türkiye Emlak Bankası katılım bankası mı olacak Haberi

Türkiye Emlak Bankası katılım bankası mı olacak

Tasfiye sürecinde olan Türkiye Emlak Bankası’nın yönetim kurulu başkanı deneyimli bankacı Zeki Sayın, bankanın katılım bankacılığı alanında boy göstermesini öneriyor. Bir dönemin en güçlü bankaları arasında yer alan Türkiye Emlak Bankası‘nın 2001 krizinden bu yana tasfiye süreci devam ediyor.


Bankanın yönetim kurulu başkanlığı koltuğunda 2003 yılından bu yana son derece deneyimli bir isim, Zeki Sayın oturuyor. Türkiye’de katılım bankacılığı alanındaki çalışmaları ile tanınan, pek çok kamu bankasının yönetiminde bulunan Zeki Sayın, Emlak Bankası’nda ilk kez tasfiye halindeki bir banka için yeni bir ana sözleşme hazırladı. Tasfiyenin daha hızlı reaksiyon almasını sağlayan yeni sözleşme ile genel müdürlük makamı kaldırıldı. Üç kişilik tasfiye kurulu oluşturuldu. Bu sayede tahsilatlar konusunda pratik adımlar atılabildi.


Birkaç rakam vermek gerekirse, 2003 yılında 16 binin üzerindeki borçludan 1,5...